tiistai 6. toukokuuta 2014

Vuoden ajan bloggaajana (Ajatuksia blogin pitämisestä)

Jestas sentään, ihan pääsi menemään ohitse blogin vuosipäivä! Ensimmäinen postaus oli 1.5.2013. Ajattelin tapahtuman kunniaksi kertoa hieman ajatuksiani bloggaamisesta.

Bloggaaminen houkutti jo pitkään ennen sen aloittamista, mutta en jostain syystä kehdannut aloittaa omaa nettipäiväkirjaa. Kehtaaminen ei liity siihen, ettenkö ilkeisi julkaista tekstejäni, se on minulle lähes jokapäiväistä ison maakuntalehden toimittajana. Mutta ehkä asia liittyykin siihen, että töissä olen tarkka ammattiteksteistäni, blogissa en jaksa niin kauheasti pingottaa ja siksi mietin, onko järkevää päästää ilmoille näitä ei-niin-kauheasti-miettyjä kirjoitelmia.

Onneksi kuitenkin aloitin! Bloggaamisesta on tullut rakas osa tätä harrastusta. On aivan ihanaa jakaa kokemuksia muiden alan harrastajien kanssa ja lukea toisten blogeja. Tuntuu kuin tuntisin useat blogikolleegani.

Lotta vime kesän laidunkauden alussa. Pian pääsee taas laitumelle!

Blogi syntyi oikeastaan siksi, että tyttärelläni Fridalla oli kova hinku kuvata. Nyt innostus on lopahtanut kokonaan, joten hienoja kuvia on tarjolla harvoin. Onneksi tämä ei näytä lukijoita kovasti harmittavan, sivujen latauksien määrä on vain kasvanut. Tyypillisenä päivänä latauksia saattaa olla 100-150.


Pääsiäisenä kisoissa.
Ilahdun aivan suunnattomasti, suorastaan lapsellisen paljon, kun saan kommentteja! Postauksen jälkeen katselen aina pitkään, josko joku kommentti ilmestyisi. Yritän muistaa tämän tunteen kun luen muiden tekstejä. Haluan jättää kommentin aina kun vaan jotain (positiivista, samaistumista tms.) tulee tekstistä mieleen. Liian usein vain mietin päässäni jotain, enkä jätäkään kommenttia. Tähän yritän tehdä parannuksen.
Jos kommentin jättäminen on hankalaa vaikkapa roskapostitunnisteen takia, niin kommenttia tulee jätettyä paljon harvemmin.


Viime kesän maastoiluja saaristossa.
Vaikka aloitin blogin ajatuksella, että siitä tulee mun ja Lotan treenipäiväkirja, olen alusta asti huomannut, että vuorovaikutus lukijoiden kanssa on kuitenkin kaiken a ja o.

Kiitoksia ihan hirveästi kaikille lukijoille jotka olette jaksaneet seurata touhujamme ja kommentoida!

Ja sitten näihin lukuihin. Blogilla on lukijoita jo käsittämättömät 110! Sivujen katseluja on vuodessa yli 30 000, mistä olen myös todella hämmästynyt. Mielestäni se on aika paljon.

Suosituimmat tekstit koko aikana ovat olleet nämä:

Miten niitä hyväkäytöksisiä heppoja tehdään?
24.5.2013
278
2.5.2013, 2 kommenttia
234
4.3.2014, 20 kommenttia
220
29.3.2014, 21 kommenttia
208
16.11.2013, 10 kommenttia
199Joskus hypätään  ihan pieniä ja Lotta tykkää.

Kirjoitan tekstit yleensä tosi nopeasti, suurempia ajattelematta tai kikkailematta. Kirjoitusvirheitä korjailen jälkikäteen. Olen hieman löysä tämän suhteen, jokunen virhe ei häiritse, onhan tämä vapaa-aikaani!

Blogi kertoo lähinnä arjestamme. Mielipiteitä minulla olisi, vaikka muille jakaa, mutta en tähän saakka ole jaksanut mitään erityisiä mielipidepostauksia rustailla. Ennen kaikkea haluan kirjoittaa pienistä ahaa-elämyksistä ja tunteista, mitä ratsastus ja hevosen kanssa touhuilu herättävät

Olen niin kaunis!
Onnistumisen tunteen voi tuoda ihan pieni asia, kuten vaikkapa sellainen hetki hevosen kanssa, että tuntee ymmärtävänsä sitä hieman enemmän. Tai muutama minuutti, jolloin ratsastus tuntuu juuri siltä, miltä sen kuuluisi tuntua. Näistä haluan täällä kertoa.

Ihanaa, että olette mukanani seuraamassa elämäämme!


18 kommenttia:

 1. Minäkin olen aina ihan intona kun joku kommentoi ja siksi olen itsekin alkanut kommentoida muiden blogeihin enemmän.

  Onnea blogin vuosipäivästa ja ihanaa kun bloggaat, varmaan tiedätkin että olet yksi mun suosikkibloggaajista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Noora, ja samoin! Tosi kiva lukea sun ja Leon yhteisestä taipaleesta. Ihanaa kun jaksat aina kommentoida, se on niin mukavaa!

   Poista
 2. Onnea vuosipäivän johdosta! Mahtavaa, että ylitit sen henkisen kynnyksen ja aloit blogata – juttujasi on kiva lukea, sekä sisällön että muodon osalta :)

  Ja voi hyvänen aika, että onkin upea kuva Lotasta tuo viimeinen, mikä kaunotar!

  (Haha, mäkin toivon, ettei kukaan muodosta käsitystään mun kirjoitustaidoista ja huolellisuudesta blogini perusteella, en nimittäin todella jaksa minäkään enää vapaa-ajan teksteissä olla mitenkään turhan tarkka.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja samoin sinullekin! Pientä puhetta taisi olla ihan ensimmäinen blogi jota rupesin lukemaan ja oikeastaan siksi ryhdyin itsekin bloggaamaan, eli kiitos inspiraatiosta! Se on kyllä suorastaan rentouttavaa kun ei tarvitse miettiä oikeinkirjoitusta näissä teksteissä. Joskus jopa jätän jonkun virheen ihan siitä nautinnosta että voin niin tehdä (oudot huvit). Ja Lotta kiittää!

   Poista
 3. Tuo kommenttiasia on niin totta! Minullekin jokainen kommentti on todella kiva yllätys ja onneksi niitä tuleekin jonkin verran.

  Ja kiitos itsellesi kivasta blogista! Jatka samaan malliin.

  PS. Kovin yritimme tänään muuan bloggaajatar-kanssasisaren/matkaseuran kanssa bongata Lottaa tarhasta, kun käytiin teidän hoodseilla Salaman kanssa tänään. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, jokainen kommentti kiva yllätys. Mikä siinä onkin, että niitä on niin mukava saada? Ihanaa että saitte niin hyviä uutisia tänään meidän hoodeilla! Siellä se Lotta oli omassa tarhassaan, mutta eipä niitä oikein erota :) Harmi kun ei treffattu, ois hauska nähdä Salama livenä!

   Poista
 4. Itsellä vähän sama homma tuon kommentoinnin kanssa, saaduista kommenteista tulee tosi hyvä mieli ja ihan samalla tavalla liian usein jää kommentoimatta, vaikka mielessä olisikin asiaa/kommenttia pyöritetty. Täytyy itsekin petrata tämän asian suhteen!

  Onnittelut vuosipäivän johdosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu, hauska huomata että muillakin on samoja ajatuksia tästä! Ja niin pienellä vaivalla voisi sen ajatuksen laittaa sinne kommenttiboksiinkin, mutta usein se vaan jää, vaikka aikomus olisi.

   Poista
 5. Vuosi takana ja toivottavasti monta blogivuotta edessä!! :)

  VastaaPoista
 6. Onnea blogivuodesta - toivottavasti saamme lukea arjestanne vielä pitkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivotaan niin ja sama juttu teidän kanssanne!

   Poista
 7. Ja juuri siksi on kiva lukea sinun blogiasi ja on kiva, kun olet eksynyt minunkin blogiani lukemaan ja olet myos juttujani kommentoinut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, Elina! On ollut hauska lukea englantilaisesta hevoselämästä ja kohta pääsen seuraamaan miten kotiudutte Suomeen. Tervetuloa!

   Poista
 8. Onnea vusoipäivästä, minun blogillani taitaa olla kohta jo 2-vuotispäivä! Pitääkin tarkistaa milloin se on...

  Samaa olen ihmetellyt välillä, että miten paljon sitä aikuinen ihminen ilahtuukaan toisten kommenteista. :D Ja liian vähän tulee itse kommentoitua toisten blogeihin , täytyy yrittää aktivoitua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Joskus on tietysti vaikea pukea sanoiksikin kommenttinsa tekstiin, joten saattaa siksikin jäädä laittamatta. Mutta itse ainakin ilahdun ihan pienistäkin viesteistä, se on ainakin merkki siitä, että joku on lukenut tekstin ja se on herättänyt jotain ajatuksia ja tunteita. Sinun kaksivuotispäivitystä odotellessa!

   Poista
 9. Onnittelut blogin vuosipäivän johdosta ja kiitos mukavasta blogista !

  Monia blogeja luen ja usein tekisi mieli kommentoida, mutta koska en ole "oikea" ratsastaja tai edes bloggaaja, tuntuu ettei ole "oikeutettu" kommentoimaan ;)
  Pitäisi ehkä heittää moinen ajatus romukoppaan ja liittyä suosikkiblogien (sinä olet ehdottomasti yksi niistä) lukijaksi ja rohkeasti alkaa kommentoimaan vaikka kaikki virallinen tietotaito ratsastamisesta puuttuukin !

  Hyvää kevättä sinulle ja raikkaalle blogillesi !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! Tottakai liityt ja kommentoit! Tiedän kyllä tuon tunteen, mä en kehdannut liittyä blogien lukijaksi saatika kommentoida ennenkuin rupesin tähän touhuun itse. Voi vakuuttaa, että kaikki bloggaajat tykkäävät mukavista ja kannustavista kommenteista, oli sen antaja sitten ratsastaja tai ei. Olipas kiva kuulla että tykkäät blogistani!

   Poista