maanantai 12. toukokuuta 2014

Huomenna jännä päivä

Huomenna onkin jännä ja mielenkiintoinen päivä. Lottaa tulee katsomaan fysioterapeutti ja hevosen biomekaniikan asiantuntija Heli Hyytäinen.
http://www.vetmed.helsinki.fi/elainsairaala/ajankohtaista/2012/120724_fysioterapia_tutkinnot.html
http://www.vetmed.helsinki.fi/elainsairaala/hevossairaala/tukipalvelut/fysioterapia.html
Mulla kävi nimittäin niin hyvä tuuri! Voitin hevosklinikka Hippomedin palkinnon, joka sisältää Hyytiäisen usean tunnin hoitosession hevoselle. Tarkistetaan hevosen liike, annetaan jumppaohjeita ja katsotaan satulan sopivuus.
Hyytiäinen on erittäin pitkälle kouluttautunut ja arvostettu fysioterapeutti. Hänellä on alasta maisterin tutkinto ja suunnitteilla myös tohtorin väitöskirja.
Olen ollut hänen Hevosen biomekaniikka -luennollaan aikaisemmin ja vakuutuin hänen asiantuntemuksestaan. Lisäksi Hyytiäinen on mainio, iloinen ja innostava persoona (ei, tämä ei ole mainos, vaan ihan oma fiilikseni).

Ratsastaja on se hevosen tärkein oma fysioterapeutti ja hevosen lihaskunto pitkälti kertoo, miten kuski on onnistunut.
Ajattelin jo siirtää aikaisemmin sovitun tapaamisen loppukesään, kun Lottahan on nyt kävelyliikunnalla. Eläinlääkärin mukaan hevosta voi kuitenkin juoksuttaa muutaman kierroksen.
Jännittävää ja mielenkiintoista nähdä, mitä Heli sanoo.

11 kommenttia:

 1. Vautsi, upea palkinto! Kirjoittelet varmaan sitten tarkemmin mitä tehtiin ja mitä Hyytäinen sanoi. Odotan mielenkiinnolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitan ehdottomasti! Yritän muistaa ottaa huomenna kuvia ja videota myös. Toi on kyllä tosi hieno palkinto, olen ihan innoissani. Ja taitaa olla eka kerta kun olen koskaan voittanut mitään. Tuli siinä mielessä tosi sopivasti myös, että Hyytiäinen on erikoistunut toipilashevosten kuntouttamiseen. Jännää!

   Poista
 2. Voi kun kiva! Kerro ihmeessä kokemukset:) Hyytiäisen luennon itsekin joskus kuunnelleena odottaisin tuollaiselta sessiolta aika paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerron varmasti. Mukavaa ja kiinnostavaa, mutta myös aavistuksen pelottavaa, eihän sitä koskaan tiedä mitä löytyy. Satula meillä katsottiin marraskuussa ammattilaisen toimesta, silloin istui hyvin ja hevonen oli samoissa mitoissa, joten sekin on hyvin mielenkiintoista kuulla, onko se satula edelleen hyvä, toivon hartaasti että on!!

   Poista
 3. Kuulostaa erittain mielenkiintoiselta; raporttia odotellessa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä tosi mielenkiintoista ja varmasti opettavaista! Harmi kun hevosta ei saa vielä kunnolla liikuttaa, mutta tämä oli nyt ainoa mahdollisuus ennen elokuuta, joten en halunnut odottaa niin pitkään.

   Poista
 4. Onneksi olkoon voitosta! Samaa kisaa kyttäsin itsekin, mutta meni just hienosti ohi tuo loppuosuus. :D

  Kerro ihmeessä, mitä hepasta sanotaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mä vahtasin noita Hippomedin FB-sivuja joka päivä, ja sitten lykästi! Kerron kyllä, mitä meille sanottiin!

   Poista
 5. Heli on kyllä pätevä, hän kävi kerran katsomassa vanhaa selkävaivaista poniani ja sain hurjasti kotijumppaohjeita, joista on ollut iloa vaikka kyseinen poni ei selkänsä kanssa enää monta viikkoa elänytkään. Omakustanteisesti oli kyllä sen verran hintaa, että en ihan pienestä raatsisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin kyllä tosi kiva voittaa tämmöinen palkinto, arvokas juttu! Ja ehdottoman pätevä ja asialleen omistautuva ammattilainen tuo Heli.

   Poista
 6. Käykö Heli siis ihan kotitallilla, ettei tarvitse klinikalle viedä? Ja missä liikkuu hinta?

  VastaaPoista