sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Ankaraa treeniä

...nimittäin laiduntreeniä! Ja sehän on sitä parasta treeniä, keskivartalon kehittämistä.
Sujuvasti suuhun häviävät ruoho ja voikukat, ylähuuli tunnustelee ja hylkää päättäväisesti vääränlaiset vihreät. Voiko olla ihanampaa kuin kevään vihreä, mehukas ruoho? Siinä on kaikki ravinteet mitä hevonen kaipaa, sitä ei korvaa edes kallein ja hienoin purkkirivistö.

Tää on mun laji, täs mä oo hyvä.On jännä ajatella, että hevonen tietää vaistomaisesti, mitä voi syödä, mitä ei.  Kai sen sanoo hevosen luontainen vaisto, vai opettako emä sen jollain tavalla varsalle?  

Oho, astuin narun päälle, ei haittaa, pääasia että saan syödä.

Lyhyttä, vihreää ja mehukasta.

Välillä nautiskellaan silmät kiinni.

Ihanaa kun pääsee taas ratsastamaan. Vielä otetaan kuitenkin kevyesti. Tänään menin puolisen tuntia kentällä, ihan mukavan tuntuinen hevonen ja mielestäni liikkui puhtaasti.
Tulevalla viikolla nostetaan rasitusta ja treenataan vihreän syöntiä. Myös lastausta pitäisi harjoitella, sillä ensi sunnuntaina on taas jännä päivä, kun Lotta lähtee laitumelle saaristoon.

Kyllä maistuu.

7 kommenttia:

 1. sama oli ohjelma taallakin....aurinkoa ja ruohoa. Saaristossa laiduntaminen kuulostaa hienolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kesämökin lähellä maalaistalo, johon Lotta pääsee nyt kolmatta kesää laitumelle. Siellä on hevosten ihana olla, yötä päivää ulkona, laumassa, isoilla laitumilla. Toivotan ettei tule kovin paha ötökkäkesä.

   Poista
  2. Kuulostaa hevosten paratiisilta :-)

   Poista
 2. Kesä on kyllä hevosten parasta aikaa (jos ei oteta huomioon ötököitä...)

  Jostain olen lukenut, että hevonen oppisi välttämään myrkyllisiä kasveja yrityksen ja erehdyksen kautta. Eli se maistelee ensin kaikkea, mutta hylkää pahanmakuiset ja sellaiset joiden syömisestä tulee huono olo. Emä ei taida asiaa varsalle opettaa, ja oppivathan orpona kasvaneet varsatkin asian ihan samalla lailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäilemättä yritys ja erehdys... Meillä nimittäin yritettiin vetäistä kokonainen mandariini yhdellä haukkauksella kuorineen.

   Saaristolaidun kyllä kuulosta niin ihanalta!

   Poista
  2. Haha, mandariini taitaa kuulua niihin erehdyksiin...mutta yrittänyttä ei laiteta :)

   Poista