Lotta

Lotta laukkasi ikuisille vihreille elokuun 2. päivänä 2014. Lepää rauhassa rakas hevoseni.


Lotta astui elämäämme, kun etsimme ensimmäistä omaa hevosta minulle ja tyttärelleni. Aikaisemmin meillä oli ponitamma Falka ylläpidossa kahden vuoden ajan.
Lotta on vuonna 1999 syntynyt tamma, koulutus on he A ja re 90. Lotta osaa paljon ja kokoaa hienosti. Uskon että se on koulutettu aikoinaan varsin pitkälle.
Lotan suvussa on paljon trakehneria ja venäläisiä arabilinjoja.
Lotta tuotiin Venäjältä Suomeen vuonna 2006 ja se teki vuosia töitä ratsastuskoulussa. Se oli suosittu tunneilla, mutta karsinakäytös on varsin huonoa. Lotta oli vihainen ja hermostunut, mutta se oli niin tykätty ratsu, että sitä ei haluttu myydä.
Me kävimme katsomassa Lottaa pienellä maalaistallilla, jossa se oli ollut puolisen vuotta mukavan ja taitavan hevosihmisen hoivissa. Lotta oli jo paljon muuttunut, mutta yhä se suhtautui vieraisiin ihmisiin hyvin hyvin epäluuloisesti.  Minä kuitenkin rakastuin tähän kipakkaan, mutta kauniiseen pieneen tammaan oikopäätä. Sillä oli ihana ratsastaa, se oli melkoisen maastovarma ja tykkäsi hypätä. Se oli säpäkän näköinen pakkaus, mutta kuitenkin tätikuljettimeksi sopiva. Ja sillä oli kiharan otsatukan alla sielukkaat suuret silmät!
 Päätimme ostaa Lotan vaikka sen käytös hieman mietityttikin. Olin kuitenkin vakuuttunut siitä, että Lotasta tulisi kelpo hevoskansalainen kunhan se saisi rauhaa, rajat ja rakkautta.
Alku oli kieltämättä hieman hankala, Lotasta paljastui yllättäviäkin puolia. Kaikki hankaluudet ilmenivät maasta käsin. Lotta hyppi pelästyessään pystyyn, luimi ja uhkaili karsinassa ja saattoi yrittää potkaista ohikulkijaa.
Pikkuhiljaa rakensimme luottamusta toisiimme. Lotta on tänä aikana opettanut meille enemmän kuin muut hevoset yhteensä. Se ilmaisee tunteensa vahvasti, hörisee, katselee uteliaana, innostuu. Toisaalta polkee jalkaa, vinkuu ja irvistelee, kun sitä harmittaa. Lotta ei todellakaan ole mikään yhdentekevä tapaus. 
Itäsuomalaisen maalaistallin laitumelta löytyi pieni venäläinen tamma, joka tulee aina olemaan Elämäni Hevonen.

Koeratsastus. Rakkautta ensi ratsastuksella.
Reilut puoli vuotta myöhemmin koulutunnilla.
Lotta on aina valppaana ja ryhdikkäänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti