tiistai 6. toukokuuta 2014

Arvotaan hyvä päivä, huono päivä ja lisänumerot

Eilen tein Lotan kanssa ihan pienen maastokävelyn, se oli tahmea ja outo. Pari ravikierrosta maneesissa vahvisti asian. Vasempaan kierrokseen todella jäykkää liikettä ja jopa ontumista. Oikea hiukan parempi, mutta hevonen oli haluton liikkumaan, en kiusannut sitä enempää.

Tänään oli vastassa innokas ja pirteä, erittäin kiimainen daami. Pää pystyssä, hirnui ja tepasteli. Käytiin talutuslenkillä maastossa, Lotta tarpoi kovaa kyytiä ja hirnui aina välillä. Sekopää!

Evästauko pikku lammen rannalla.

Juoksutin vielä hiukan kentällä, vasen kierros oli edelleen huono, muttä ei mikään kauhean paha. Oikea ihan kohtalainen ja heppa jopa laukkasi ihan pyytämättä.
On tämä kyllä mielenkiintoista...


11 kommenttia:

 1. Vastasin sulle tuonne aiempaan postaukseen, mutta kommentoin nyt vielä tähänkin. Edelleen nuo oireet voi hyvin olla kiiman aiheuttamia (toki voivat aiheutua jostain muustakin). Itselle ainakin on tullut yllätyksenä kuinka voimakkaita oireita tammoilla voi kiimoissa olla. Yrteistä on oman kokemuksen mukaan ollut apua, niiden syöttämistä vois harkita?

  VastaaPoista
 2. Huomasinkin vasta nyt sun kommentin. Vaikea näistä sanoa, tosin tuo kierrosten toispuoleisuus voisi viitatata uusiutuneihin nivelvaivoihinkin. No pian sen näkee kun kiima helpottaa. Lotan löydökset olivat melko pienet ymmärtääkseni, joten ne jo saattavat aiheuttaa kipua tai sitten ei. Jotkut hyppäävät ratoja tuollaisella kintulla, toiset joutuvat monttuun, ennustettavuus on hankalaa. Heheh, on tää niin helppoa, tää hevosen omistajuus :) Pitäisi lukea elänlääkäriksi ennen hevosen ostoa.

  VastaaPoista
 3. Juuri nain, pitais olla elainlaakari, osteopaatti, hieroja ja olympitason ratsastaja...juuri eilen harkitsin minakin hevosen ja itseni pistamista metvurstiksi...ehka huomenna on parempi paiva...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, luin juuri sun postauksen, ja tiedän NIIN hyvin tuon tunteen. Yleensä seuraava kerta onkin sitten ihan erilainen, kun muistaa ottaa vähän erilaisen asenteen :). Maukkis, mä en osaa liittyä lukijaksi sun blogiin ja kommentointi on hankalaa, siksi olen loistanut poissaolollani, vaikka olen tekstejäsi aina lukenutkin!

   Poista
  2. Mun pitaa tsekkailla miten lukijaksi liitytaan....olen vahan uuno naissa blogijutuissa, palaan asiaan... :-) Blogissa on kommenttien hyvaksynta paalla koska en jaksa lukia anonyymeja kommentteja. Kiitos lukemisesta :-)

   Poista
 4. Tuttu eläinlääkäri sanoi kerran että silloin kun eläin sairastaa suljetaan ensimmäiseksi netti ;)
  Liikaa kuulemma kauhutarinoita ja sekalaisia neuvoja, minä sanon kyllä että vertaistukea tarvitaan, huonoinakin päivinä.

  Toivottavasti Lotan vaivat poistuvat, kiimakierto olisi helpoin selitys oireisiin, ehkä joku super magnesium-yrttisekoitus helpottaisi oloa. Siis hevoselle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netistä löytyy kyllä kätevästi diagnoosit, jotka voi sitten kertoa eläinlääkärille. Ovat varmasti kiitollisia :)
   En oikein voi uskoa, että kiimaongelmat on kyseessä, mutta katsotaan mitä ell sanoo. Sen verran tässä valitettavasti kokemusta klinikalla juoksemisesta, että aika usein menee pieleen nää omat fundeeraukset.

   Poista
 5. Tää on just tätä hevosten kanssa. Ei ikinä tiedä mikä on vialla, tai jos joku edes on vialla. Sitähän tulee ihan vainoharhaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta Allu, sen takia en jaksakaan enää edes miettiä mtä tääkin vois taas olla, mennään klinikalle kuulemaan tuomio perjantaina. Ihanan halpaa :D :D

   Poista
  2. kerropa mita sanottiin. Minun P:lla on ilmeisesti nivelrikko toisessa takajaalssa. Otetaan kuvat keskiviikkona ja katotaan miten paha tilanne on. Kaksi vuotta sitten kuvasin eika ollut mitaan kuvissa. Nain se menee....

   Poista
  3. No voi harmi! Toivottavasti ei ole kovin paha. Jos on lievä niin voi olla vielä paljon aikaa/vuosiakin jäljellä! Mä tein just päivityksen meidän klinikkakäynnistä.

   Poista