perjantai 10. toukokuuta 2013

Kisapäivän jälkitunnelmat

Lähdimme ekoihin kisoihimme ihan testimielessä. Eniten jännitti se, miten ihan käytännön asiat sujuisivat. Lastaus, satulointi kisapaikalla, kävelyttäminen....ja olisko Lotta kovinkin kiukkuinen ja hermostunut. Itse ratsastus ei niinkään jännittänyt, luotin siihen että kun olen selässä niin voin luottaa neitiin.

Lastauksessa oli pieniä ongelmia. Olen yrittänyt tehdä hevoskouluttajan ohjeiden mukaan mutta harjoitusten määrä on jäänyt kyllä ihan liian vähäiseksi. Ajatuksena on siis ollut että Lotta menisi traikkuun ihan talutettuna, seuraisi ihmistä vaikka ihan askel kerrallaan. Jos lähtee peruuttamaan, niin JOUTUU peruuttamaan, kunnes taas tulee eteenpäin.
Tämä kiihdyttää Lottaa ihan kierroksille, joten otimme sitten hetken päästä liinat ja sitten neiti meni heti mukisematta koppiin. Jossain vaiheessa Lotta kirmaili jo vapaana tallin pihalla, joten katastrofin ainekset olivat lähellä :D

Kesken verkan meinas tulla itku kun olin niin lapsellisen onnellinen. Tässä ollaan jo radalla, mutta samoissa tunnelmissa.


Matka sujui hyvin, Lotta on aina ollut hyvä matkustaja. Perillä Lotta oli todella kiltisti, olimme aivan yllättyneitä. Vähän hirnui rakkaan tallikaveriruunan perään, mutta pitkin ohjin mentiin alkukäyntejä.

Verkkailua ennen radalle menoa.
Verryttely oli kasvihuone-tyyppisessä maneesissa ja taas Lotta yllätti iloisesti. Se ei pelännyt mitään, oli korvat hörössä vaikka vieraita hevosia tuli lähelle. Ja herravarjele se oli pirteä! Silti se kuunteli ja liikkui hienosti. Katselin peilistä kuinka kaunis se oli. Olin niin lapsellisen onnellinen että meinasin ruveta itkemään onnesta siellä maneesissa. Mun kaunis ihana hevonen!

Radalla.
Myös radalla hyvä fiilis säilyi. Kaikki sujui tasaisen hyvin. Näin jälkeenpäin ajateltuna ratsastin turhan varovaisesti, esimerkiksi lisäyksissä.

Pitäisi asettua paremmin, sanoi tuomari.

Pysädys, ei ihan tasan. Lotta seisoo pysähdyksissä aina paikoillaan kuin tatti. Peruutus on Lotan mielestä sitten aika yäk.
Kohti tuomaria. 

Laukassa oli tuomarin mielestä hiukan jännittynyt rytmi. Mun mielestä Lotta oli poikkeuksellisen rento :D

Lotan bravuuria verkassa, selkä notkolla ja jalat vispaa :D

Vasemmassa laukassa tuomarin kommentti oli, että pitäis liikkua pyöreämpänä.
Tuloksena oli reilut 60 prosenttia, olin suurinpiirtein puolessa välissä noin 30 lähdön joukossa. Pakko myöntää että olin hiukan pettynyt tulokseen sillä ei olo koskaan ollut noin hyvää fiilistä radalla. Nyt rupes kyllä hiukan naurattamaan, olen nimittäin kisannut elmässäni ehkä kymmenen kertaa. Lotan kanssa tämä oli eka kerta, joten siinä mielessä kaikki meni paremmin kuin osasin edes kuvitella!

2 kommenttia:

  1. Onnittelut hyvästä suorituksesta ja ennen kaikkea hyvästä fiiliksestä - eihän ilonkyyneliä parempaa olekaan!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nauratti, itketti ja jännitti yhtäaikaa siellä verkassa. Kai se kauhea jännitys jotenkin purkaantui niin että rupesin oikein herkistelemään. Tää on harrastus missä suuret tunteet vaihtelevat!

      Poista