perjantai 14. helmikuuta 2014

Valehevoslääkärin diagnooseja

Ihan sairaalloiseksi yltynyt kiinnostukseni (ja valitettavasti kertynyt kokemus) hevosten sairauksista on tehnyt minusta melkoisen valelääkärin. Useita kertoja on diagnoosit mennyt oikein...no ehkäpä ei ole niin vaikeata arvata cushingin tautia tai kaviokuumetta...mutta silti, minkä hevosmaailman doctor Housen maailma onkaan minussa menettänyt!

No vakavasti puhuen, kävin illalla tallilla ja Lotta oli onneksi paljon parempi. Käveli taas omaan eloisaan tapaansa talliin. Jalka oli kyllä edelleen lämmin (kaikki muut jalat olivat ihan jääkylmät), ja aavistuksen turvonnut jalan ulkosyrjästä.

Koputtelin kavoiden pohjia pihdeillä. Selkeä aristus juuri tuossa oikean takasen ulkosyrjällä!
Diagnoosi siis pienehkö ruhje oikeassa takakaviossa. Hoitona lepoa, jalan kylmäystä, jos menee pahemmaksi tai aristaa vielä maanantaina niin soitan kengittäjän katsomaan sen. Vaikea uskoa että olisi kuitenkaan paise kun ei enää varonut sille jalalle astumista. Ja uskon myös, että kyse ei voi olla esimerkiksi niveltulehduksesta, koska se alkoi niin yhtäkkiä. Lotta on varmaan kolauttanut jalkansa terävään kiveen tarhassa. Hiekan alta niitä jokus tunkee pintaan, kun tarhat on pohjustettu niillä.

Aika näyttää, oliko valelääkäri oikeassa. Vai pitäisiköhän hankkia vielä second opinion?

Eiköhän tämä tästä!

8 kommenttia:

  1. Kuulostaa oikein hyvältä diagnoosilta :), toivottavasti pitää paikkansa eikä mistään isommasta ole kyse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä :) Voi kyllä olla että tää lääkäri oli hiukan subjektiivinen...

      Poista
  2. Ihan uskottavan kuuloinen vale-ell olet, toivotaan että diagnoosi osui oikeaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tässä varoiksi kehitellyt pari vaihtoehtoistakin diagnoosia :D

      Poista
  3. Hei,
    miten Lotan jalka tänään? Selvisikö asia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli parempi, mutta vähän lämmin vielä. Kävelytin ja ravautin maasta pienet pätkät, ei ainakaan ontunut. Mutta epäilen, että jotain siellä kaviossa muhii.

      Poista
  4. voi etta. toivottavasti asia selviaa. Mulla vaihteeksi ongelmaton kausi hevosten kanssa, saas nahda kuinka kauan sita kestaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, eiköhän se. Lotta näytti tänään ihan normilta, kokeillaa huomenna hiukan ravaamista. Onneks sitä osaa itse jo ottaa nämä melko lunkisti...kiva kuulla että teillä on hyvä jakso!

      Poista