keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Ilman hanskoja helmikuussa

Tehtiin ystäväni Jaanan kanssa tänään pienen maneesiratsastuksen jälkeen pitkä kävelylenkki maastossa. Aurinkoa ei näkynyt, mutta muuten oli tosi ihanaa, aivan tyyntä ja ihmeellisen lämmintä. Koska viimeksi on tarjennut helmikuussa ratsastaa ilman hanskoja?

Pellolla oli mukava mennä. Ilman hanskoja tarkeni!
Mulla oli pikkuinen, ikivanha Canon Ixus mukana, kuvat eivät ole hyvälaatuisia, järkkäriä kun ei tuolla hevosen selässä viitsi kuljettaa ja älypuhelinta en omista. 

Onko teistä lukijoista mukavampi katsella tuoreita kuvia, vaikka hiukan huonolaatuisempia, vai ainoastaan hyvälaatuisia kuvia, vaikka ne olisivat "arkistosta"?

Jännitystä reissuun toi hölmö traktorikuski, joka ajoi tuhatta sataa peräämme. Samalla hetkellä alkoi moottorisaha päristä noin 50 metrin päässä ja samantien puu kaatui rytisten! Traktori ei hiljentänyt käsimerkeistä huolimatta vaan ajoi kaverini hevosen takaa melkein takajalkoja hipaisten. Lotta oli vetohevosena, niinkuin melkein aina, ja pysyi rauhallisena, kuten toinenkin hevonen. Olen kyllä oppinut luottamaan Lottaan niin täysin, sen fiksumpaa saa hakea. Kaula tosin kasvaa ja kasvaa ja kasvaa ihan kirahviksi kun se haluaa tarkkaan katsoa ympärilleen ja sieraimetkin laajenevat arabityyliin. Se näyttää ihan räjähtävältä pommilta, mutta ei ole toistaiseksi vielä koskaan häipynyt paikalta eikä oikeastaan edes yrittänyt.

Pelto oli vielä sopivasti jäässä eikä upottanut. Lumilaukoista ei tänä talvena tainnut tulla mitään.

Kuvasimme toisiamme hevosen selässä istuen, tädit vauhdissa, heheh.
Mums mums, tarhassa odotti päivällinen.

Oli ihana touhuta tallilla kaikessa rauhassa lomapäivänä. Harjasin ja rapsuttelin Lottaa varmaan tunnin verran, vein vettä tarhaan, laittelin ruokia, satuloin ja suitsin kaikessa rauhassa. Yhteensä sainkin aikaa menemään nelisen tuntia! Siitä ajasta tosin vietin kaksi tuntia satulassa. Menimme maastossa lähes pelkästään käyntiä, sillä yöllisen pakkasen takia pohjat olivat melko kovia. Pellolla voisi mennä vähän kovempaakin, se on ehkä helpointa tehdä yksin niin ei ole vaaraa villitä toista hevosta.

14 kommenttia:

  1. Minun mielestäni blogeissa ei ole tärkeintä hyvänlaatuiset kuvat vaan oleellista onkin se kirjoitettu teksti ja uudet kuvat, sama se jos vähän on rakeiset, epätarkat, mutta asia tulee esille ja tunnelma. Onhan se blogeissa nykyisin hifistelyä, hienot kuvat jne. Nämä tosiaan ovat lukijakohtaisia mieltymyksiä. Valokuvausta vakavasti harrastavalle toki kuvan katsominen on eri kuin näin vain katsojalle. Terävyys, kontrasti, valotus ja muut analysoidaan tarkkaan. Kuvasta kykenee näkemään, onko kameran joku linsseistä jo tehdasasetuksissa mennyt virheellisesti, tätähän sitä itse ei näe.

    Itse lukijana pidän tunnelman kertomisesta, hevosen liikkeen kuvauksista, mitä on tehty esim. Ja juurikin maastoilut, kuten oma hevosesi, miten reakoi eri tilanteisiin ja on varma. Näitähän sitä lukijana lukee, kuvat voivat tehostaa kirjoitusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, niinhän se on että hyvin kirjoitettu teksti vie mukanaan. Mulla on näissä kuva-asioissa hyvinkin kriittinen tytär, jolta saan kuulla kunniani jos laitan blogiin rakeisia kuvia, mutta uskalsin nyt sitten taas niitä laittaa :)

      Poista
  2. Minulle käyvät huonolaatuisemmatkin kuvat. Kirjoitat blogia tosi kivasti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos. Mä olen ammatiltanikin kirjoittaja (toimittaja), mutta koska tämä bloggaus on vapaa-ajan harrastus, niin kirjoittelen tänne turhia miettelemättä, välillä on jopa rentouttavaa kirjoittaa hiukan virheellisestikin ( kuulostaa varmaan oudolta :))

      Poista
  3. Samaa mieltä aiempien kanssa. "Päivän kuvat" hieman heikkolaatuisempanakin kelpaavat loistavasti. :)
    Itselläni ei edes ole muuta kuin "ikäloppu" pokkari ja sillä kuvitan blogini.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kuvien ajankohtaisuus tuo blogiin sitä jotain. Aikaisemmin tytär olikin lähes joka päivä kuvaamassa, siitä tämä blogin ajatuskin lähti. Nyt hänen innostuksensa on hiipunut, mutta taidan jatkossa sitten kuvittaa näillä rakeisilla otoksillani, yrittäkää kestää :)

      Poista
  4. "Päivän kuvat" ovat paljon kivempia, mutta väliin on toki kiva laittaa välillä vanhojakin kuvia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kuulla, ja onhan se itsellekin mukavaa katsoa sitten jälkeenpäin ihan aitoja kuvia siitä hetkestä. Sulla onkin aina niin ihania kuvia, ja kertakaikkisen söpöt hepat!

      Poista
  5. Olivatko nämä siis tältä päivältä? Missä on kaikki lumi? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvat on otettu 19.2 eli eilen, meillä ei ole oikeastaan lainkaan lunta!

      Poista
  6. Samaa mieltä kuin muutkin eli kiva kun on tuoreita kuvia, vaikka huonompiakin laadultaan. Pokkari- ja puhelinkuvia se minunkin blogini vilisee, ja vaikka nyt järkkäri hankittiinkin vihdoin niin ei semmoista isoa mötikkää viitsi koko ajan mukana kantaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta mukava kuulla. Ostoslistalla on hyvällä kameralla varustettu kännykkä, sitähän tulisi pidettyä mukana aina. Mutta ostoslista on niin pitkä, eikä känny keiku ihan ykkösenä... Toisaalta tykkään tuollaisesta helposta vanhasta halpiskännystä jonka voi huoletta ottaa maastoon mukaan. Eli pokkarilla ja satunnaisilla järkkärikuvilla sitten mennään toistaiseksi.

      Poista
  7. Mielummin tunnelmaltaan oikea, kuin teknisesti täydellinen, mutta "tyhjä" kuva.

    Postausten tuoreet kuvat ovat ihana lisä ja kohteliaisuuden osoitus meille lukijoille, viis siitä millä kalustolla ne on otettu ! (ja tuskin kukaan edes miettii kuvia katoessaan kaluston järyttä, en minä ainakaan)









    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kommentista, melko yksimielinen raati! Olipa hyvä, että kyselin tätä, olen ollut siinä uskossa että suhruvideot ja rakeiset kuvat eivät jaksa innostaa muita kun minua, mutta olin väärässä. Sitä parasta eli hyvää laatua ja tuoreutta kun on ainakin talvella niin vähän tarjota :)

      Poista