tiistai 2. joulukuuta 2014

Juoksutus ja ostoksia

Eilen juoksutin tamman. Päässä oli vain naruriimu. Tykkään juoksuttaa sillä mieluummin kuin suitsilla etteivät kuolaimet nappaisi ikävästi suusta jos tulee joku hepulointi. Naruriimun kanssa hevonen pysyy kuitenkin hyvin hallinnassa.
Coco on valtavan herkkä. Se osasi hienosti juosta ympyrällä, lähti heti ravailemaan ja vähän spurttailikin. Ymmärsi myös pysäytykset (pyyyrrrrrr) ja kiepsahti minua kohti, seisoi rauhassa, laittoi pään syliin heti kun sai ja nautti taas rapsutuksesta. Hassu. Mutta pieniä hepuleja tuli narun päässä, juoksutusraippaa en ottanut edes käteen kun virtaa riitti ja pysyi etäällä (Lotta tuli aina liian lähelle ja raippa piti pitää, jottei se pukittanut päin). Pieni narunpään heilautus ja oma kehonkieli riittävät tälle, reagoi todellakin herkästi kaikkeen. Hidasti kun käännyin hiukan pois ja lysähdin kasaan. Kun katsoin sitä ja kohotin hartioitani se spurttasi. Jestas, täytyy olla tarkkana mitä signaaleja sille antaa.
Aion opettaa sen samalla tavalla kuin Falkan ja Lotan, liinassa täytyy osata myös kävellä, tehdä siirtymisiä ravi-käynti-ravi, samoin ravi-laukka-ravi. 
Eteen ja alas heppa osasi venyttää hienosti ihan oma-aloitteisesti, se oikein pidensi itseään ja ravasi joustavalla askeleella turpa ihan maassa.
Jatkossa otetaan mukaan puomeja ja myös pientä rauhallisuutta opetellaan.
Sitten menimme vielä tallin pihalle pimeään kävelylle. Pihatiellä käveli ilman mitään ongelmia, traktori työskenteli pihalla, mutta se ei pelottanut yhtään.
Jäi niin hyvä mieli.

PS. Jaa niin, ne ostokset. Vaikka kaikki Lotan varusteet sopivat tälle, piti eilen hankki kauan himoitsemani Bucaksen Berry-värinen fullneck toppaloimi. Ja siihen sopiva riimu. Se päässä Coco näytti ihan pikkuponilta, jonka omistajatyttö on hieman ihastunut pinkkiin :) Mukaan tarttui myös rehuja, putsit ja sen sellaista pientä. Ekassa surkealaatuisessa kuvassa my little ponny ja uusi riimu, toisessa uusi loimi, joka mainoskuvasta poiketen on kaulaosalla varustettu.


Heppa-raukka joutuu tätin hoitovietin uhriksi.

Namnam, ihana Berry!

8 kommenttia:

 1. Coco vaikuttaa kyllä tosi kivalta persoonalta! Ihana tuo loimi, olen myös sitä kaupassa ihaillut mutta väri taitaisi olla liikaa Leolle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvän ensivaikutelman on Coco tosiaan antanut itsestään. Toi loimen väri on herkullinen, mutta kieltämättä hiukan tyttömäinen, Leo voisi vetää herneet nenään :)

   Poista
 2. Mielummin olisin tallilla - muki pitäisi hommata. Työ ikävästi haittaa tätä hevoselämää.

  Piti kommentoida edelliseen postaukseen, että hienosti ja rennosti liikkuu, siitä on hyvä lähteä rakentamaan yhteistyötä, lihaksia ja lisää koulutustasoa. Kun ei enää saa lasta pukea kuin nukkea, teinille se ei oikein käy, niin onhan se kiva ostella hevoselle kaikkea kivaa ja nättiä. Hevonen yleensä antaa laittaa mitä mamma haluaa.

  Ja taas sorvin ääreen :) Nyyti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä hevonen tosiaan liikkuu luonnostaan oikeinpäin ja sillä on myös hyvät geenit ja rakenne. Ei myöskään kyttäile nurkkia ja on perusrennon oloinen. Vauhtia on vielä melko lailla, mutta parempi niin.
   Haha, jotain täytyy saada pukea,lapset eivät siihen suostu, eikä mieskään, koiralla on liian paksu turkki, niin onneksi sentään hepo antaa mun valita sille vaatteet.

   Poista
 3. Oi, ihanaa pinkkiä! Pitäähän sitä erottua jotenkin näinä pimeinä päivinä ja muutenkin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi on niin ihana väri, ja sopii mun mielestä tuollaiselle mustaruunikolle niin hyvin. Väriä pimeyteen!

   Poista
 4. Kaunis ja herttaisen oloinen tamma :) Katsoin edellisenkin postauksen videot, liikkui aivan älyttömän kauniisti!! Siitä tulee vielä hyvä, se on niin nuori (älyttömän järkevän oloinen kyllä!) vielä ja lihakseton mut pikku hiljaa. Ai että, vähän olen täällä kateudesta vihreänä, minäkin tahdon...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mäkin ihastuin sen liikkeisiin jo myyntivideolla ja selästä käsin tuo laukka on kyllä huikeeta, se todellakin pyörii :) Enää ei tarvi kuin opetella siellä istumaan, hehe. On nimittäin hippasen vaikea keventää, saatika sitten istua alas...siihen menee vielä hetki, ennenkuin edes yritän :)

   Poista