perjantai 5. joulukuuta 2014

Satuloita

Tämä postaus on lähinnä itselleni muistilistaa, mutta laitan sen julkiseksi kuitenkin, mikäli joku tästä hyötyisi.
Ekassa kuvassa Lotan Kieffer Lech, joka vaikuttaisi liian leveältä. Kuvassa se näyttää päinvastoin kapealta ja painopiste liian takana. Sitä se kyllä ei voi olla, sillä satula on levitetty wide-leveyteen. 
Haluan joka tapauksessa vaihtaa satulan. Ennen tykkäsin tällaisesta vähemmän sitovasta, nyt haluan kunnon polvituet omaa istuntaa tukemaan, kun Cocolla on niin isot askeleet.

Kieffer Lech, 16," wide

Kieffer Lech, 16," wide
Prestige Venus vaikutti jotenkin liian pitkältä, takatoppaukset tulevat takakaaren taakse ja ovat aika massiiviset.

Prestige Venus 17" 32, m
Ei oikein istu takaa, vaikkakin hevosen pää on alhaalla eikä satula ole edes kiinni, joten huono kuva.
Prestige Venus 17" 32, m
Kieffer Lusitano istui melko hyvin, mutta hiukan takana on tässäkin painopiste. Koeratsastin tämän, tuntui että jään hevosesta kovin kauas, olen jotenkin korkealla sen yläpuolella, en tykännyt tunteesta. Hevonen liikkui ok, vaikka tuntui aluksi vähän epäluuloiselta.

Kieffer Lusitano, 17" mw.

Kieffer Lusitano, 17" mw.
Takaa istuu ihan ok.

Kieffer Lusitano, 17" mw.

Kieffer Lusitano, 17" mw.
Albionissa käsi solahti paremmin toppausten alle satulan keskellä. Liian suora??
Albion SLK 17" m
Takatoppaukset istuivat muuten hyvin, mutta ovat jotenkin liian "syvällä" hevosen selässä.
Albion 17", m

Albion 17", m

Passier Grand Gilbert näytti melko hyvältä. En kiireissäni ehtinyt sitä laittamaan edes kiinni. Tämä testataan seuraavaksi. Toppaukset tuntuivat asettuvan tasaisesti selkään.

Passier Grand Gilbert extra 17" mw
Näyttäisikö tämä takaakin hyvältä? Tässä ei kyllä ole sellaisia kunnollisia polvitukipalkkeja, jollaiset haluaisin nyt, niiden kanssa on ihana keventää tuollaisella isoliikkeisellä, reippaalla hevosella, ja harjoitusraviinkin saa mukavasti tukea omaan istuntaan. Myös jalat pysyvät paikalla. Aikaisemminkin olisi sellaiset halunnut, mutta Falkan ja Lotan lyhyeen selkään piti hankkia 16-tuumainen satula, enkä sellaiseen oikein mahtunut, jos se sitoi asentoa liikaa.

Passier Grand Gilbert extra 17" mw
Satulan sovituksessa on nyt vaikeutena se, etten edes tunne vielä hevosta enkä siksi osaa arvailla onko sen liikkuminen tietyn satulan kanssa jotenkin normista poikkeavaa. Saattaakin olla että päädyn vuokraamaan satulan nyt aluksi, kun sellainen mahdollisuuskin on Satula.comissa nyt olemassa.
Kokeilut jatkuvat varmaan jonkin aikaa, eli jatkoa seuraa...

PS. Näistä kuvista kyllä näkee, miten laiheliini ja varsamainen hevonen vielä on. Peppukin ihan kulmikas.

2 kommenttia:

 1. Hei,

  minulla on Albion Genesis Legend, joka tukee istuntaa oikein hyvin. Siinä on vain sitten vaarana, että jos satula ei enää istu hevoselle niin heittää ratsastajan ihan väärään asentoon. Satula siis oikeastaan ilmoittaa, jos se on väärässä asennossa joko sillä että olet nokallasi tai cowboyna satulassa.

  Itse pidän kovasti satulasta, mutta tyttäreni koki sen hetken issikoilla ratsastettuaan liian sitovana. Nyt onneksi hän on satulaan taas tottunut.

  Mukavalta kuullostaa teidän meno, ei muuta kuin onnea satulan metsästykseen toivoopi Nyyti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypi tsekata tuokin malli. Albionit on mulle vähän vieraampia, vaikka niitä on paljon markkinoilla. Toistaiseksi niissä on kaikissa ollut vääränlaiset toppaukset takana, liian kulmikkaat.
   Paljolti se, miltä satula vaikuttaa on tosiaankin myöskin tottumiskysmys!

   Poista