tiistai 9. joulukuuta 2014

Satuloita, osa 3

Kyllästytän teidät lukijat nyt totaalisesti näillä satulakuvilla, mutta haluan nämä kuvat ja pohdinnat itselleni muistiin.

Tässä viimein satula, joka tuntuisi istuvan kuin hanska Cocolle! Equipe Emporio 17", mw (eli +1)
Painopiste näyttäisi olevan oikeassa paikassa, satula ei ole liian pitkä, takatoppaukset asettuivat todella nätisti selkään, eivät tulleet liian leveälle ja kaartuivat juuri oikealla tavalla selkää mukaellen hieman ylöspäin. Selkärangan tilaa on viisi sormenleveyttä koko matkan. Vyö asettuu oikein.

Näenkö oikein vai onko tämä hevonen jo nyt pullistunut hieman, heheh?

Satulassa on juuri tuollaiset ihanat polvituet mitkä haluan ja kaikenhuipuksi se on vielä yksisiipinenkin! Yes!
Ratsastin tällä ja tuntui ihanalta! Hevonenkin tuntui tykkäävän (tosin vaikea sanoa, kun se kaikkien satuloiden kanssa on liikkunut ihan hyvin).
Ainoa miinuspuoli tässä on lateksitoppaukset. Se on myös ehkä hiukan matala sään kohdalta. Ei kyllä kiinni ottanut, mutta aika lähellä on.
Sain myös toisen tällaisen satulan, mutta sentin paksummilla paneeleilla, kokeilen sitä huomenna, Taikka tähän Mattes alle, se nostaa hiukan mutta ei täytä selkärangan/sään tilaa. Lateksipaneeleiden kanssa kun suositellaan jotain romaania joka tapauksessa.
Luulen kyllä että tässä on nyt meidän satulamme. Se on lisäksi sopivan kevyt ja siro, tykkään!

Coco näyttää tässä pikkuaasilta (söpöltä sellaiselta).

Emporion säkätilaa.

Emporio ilman vyötä. Tää tais olla se paksummilla paneeleilla varustettu.


Tässä haaveilemani Frank Baines Elegance 17". Ei istu, jotenkin jää tosi ylös ja taitaa olla liian kapea.

Selkääni on laskeutunut outo möhkyrä.


Equipe Emporio koeajossa.

Miten toi hevonen voi näyttää noin pieneltä?

Tässä alla toinen Frank Baines Elegance, 16,5". Tästä näkee jo vanha erkkikin, ettei istu sitten niin lainkaan. Tämä on myöskin mw, mutta jää aivan väärään asentoon.

Pikkuinen painopisteongelma.

Tässä vielä Equipe Emporion säkätilaa.

Näiden lisäksi kokeilussa vielä Amerigo, joka oli liian kapea (medium), Prestige Doge, Kieffer Ulla Salzgeber ja Kieffer Hamburg. Ehkä katson nekin vielä läpi, vaikka tätä ehdokasta on vaikea voittaa.

9 kommenttia:

 1. Tuo Emporio näyttää aika hyvältä, näin virtuaalisesti ainakin! Kokeilitko tuota selkärangantilaa myös siten kun olet itse ratsailla? Jos sään ja selkärangan väliin jää parin sormenleveyden verran tilaa myös silloin kun olet selässä, ei ongelmaa sen suhteen pitäisi tulla.

  Satuloissa, kuten hevosissakin, pitää uskaltaa luottaa siihen omaan vaistoon, ja jos tämä on sun mielestä hyvä, niin kyllä se sit sitä on! Usein käy niin että sovitetaan, sovitetaan ja sovitetaan, eikä oikein uskalleta tehdä päätöstä, vaikka kaikki satulat olisivatkin olleet hyviä!

  Olisiko se sitten siinä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sinne sen verran tilaa jää, tosin vaikea tarkistaa koko selkärangantila, kun on huopakin välissä, täytyy kokeilla istua satulaan ilman huopaa. Mä olen tottunut Kiefferin säkätilaan (joka on valtaisa) että tollanen pari senttiä tuntuu vähältä. Ja hiukan mietin, että mitäs sitten, kun joku mua painavampi istuu siihen? Mä kun olen tällainen alle 50-kiloinen, enkä painollani saa mitää toppauksia lyttyyn, hehe.
   Luotan vaiston lisäksi siihen, että osaan kutakuinkin hyvin katsoa tuon sopivuuden, kun kymmenittäin on näitä sovitellut ja ammattilaistenkin kanssa pähkäillyt. Ei tää nyt rakettitiedettä ole, vaikeinta on vaan löytää se sopiva yksilö kun joka selässä ja satulassa on niin monta muuttujaa.

   Poista
 2. Equipe näyttää hyvältä! Ei kyl käy kateeksi tuota satularumbaa, montakohan on jo ollut sovituksessa... Mutta saat niitä vissiin aika näppärästi jostain kokeiluun kun pystyt koittamaan monta ja nopealla aikataululla. Täällä landella saa aina ajella puoli päivää jonkun penkin perässä tai vastaavasti odottaa puoli vuotta että joku ammattilainen jaksaa tulla paikalle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on aika lähellä tuo Satula.com, ja sieltä on kätevä hakea 6-8 satulan satsi kerrallaan sovitukseen, valikoimaa kun riittää ihan valtavasti. Kannattaa kokeilla monia, ja ihan saman merkin ja koon sisälläkin eri yksilöitä, toppaukset ym. vaihtelevat tosi paljon satuloiden välillä. Aluksi olen aina pyytänyt sovittajaa katsomaan, mutta alan pikkuhiljaa luottaa omaan kokemukseen, silmään ja perstuntumaan näissä. Kyllä sen sitten näkee, mikä on sopiva. Ja jos ei ole, niin sitten taas vaihdetaan, mikäs sen mukavampaa, ehehehe.

   Poista
 3. Täällä yksi vahva Emporion kannattaja. Vaikka oma ei enää muokkauksesta huolimatta istukaan hevoselle niin en ole ajatellut sitä myydä. Odotan siihen sopivaa hevosta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muisteltiinkin just tänään Lauran kanssa, että Wilmalla on Emporio! Siinä on kyllä ihana istua ja pääsee niin lähelle hevosta. Se on kevyt, mikä on ihanaa ja noi polvitoppaukset on ihan mahtavat. Ei ihme ettet halua sitä myydä :)

   Poista
 4. Oi, toi on niin ihana satula, aivan ihana istua! Hienoa että sopiva löytyi. Oon melkein kade ;), olisin halunnut itselle tuon saman satulan. Mutta ei se sitten ollutkaan Leolle hyvä vaikka aluksi siltä vaikuttikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toi on kyllä ihana! Mutta ei se sun Prestigekään varmaan huono ole! Hinnan perusteella pitäis ainakin oleman ihan super.

   Poista
  2. Joo kyllä tuo mun D1 on myös ihana :)

   Poista