tiistai 17. kesäkuuta 2014

Täysin ontuva hevonen

Ihan ensimmäiseksi haluan kiittää....
Tämän yllä olevan ihanan bannerin teki minulle Marjut. Tuhannet kiitokset siitä! Martzun hepat kertoo Salamasta ja Dukesta, hauskoista kavereista. Marjutilla on aivan ihania kuvia jotka kertovat persoonallisten hevosten elämästä, iloista, suruista ja arkipäivästä. Kiitos Marjut!

Hevoset melkein hukkuivat ruohoon uudella laitumella!

Mutta sitten (surkeisiin) kuulumisiin. Nyt en enää tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Eilen kun tulin laitumelle, oli Lotta siellä vastassa täysin ontuvana. Ontui siis ihan käynnissä ja kunnolla.
Mulla oli edellispäivänä jo pikku aavistus, että joku on hassusti. Tiedätte se tunteen, kun mielessä häivähtää että tämä ei ole normaalia. Olin käynyt ratsastamassa, Lotta oli oikein hyvä ja mentiin pitkästä aikaa melkein normitreeni. Loppuraveissa se tuntui kuitenkin hiukan oudolta (erittäin poikeuksellista, silloin se on yleensä parhaimmillaan)  ja kun kävelytin sen laitumelle, askelsi se muutaman kerran hassusti vasemmalla etusella, siis sillä terveellä.
No, nyt oli siis ihan klenkka. Ja astui hassusti kavion sisäsyrjälle.

Njam! En mä niin kauheesti kärsi.

Putsasin pohjallisten alta, jos sinne olisi mennyt jotain. Vasemman etusen ulkosyrjää kaviokoukulla kaivellessa selvä kipureaktio. Mitään muuta kuin pientä hiekkaa ei pohjallisten alta löytynyt, mutta huuhtelin ne letkulla.
Painelin jänteet, ei reaktiota. Hevonen oli kuitenkin ihan hörökorvainen ja tyytyväinen muuten.
Soittelin kengittäjälle ja arvuuttelimme tilannetta. Hän oli lähdössä lomalle. Sain kuitenkin onneksi varakengittäjään yhteyden ja lupasi tulla huomenna aamulla.

Lotta ja tammakaveri kahlaavat ruohomeressä. Tammakaveri puolustaa ja vartioi Lottaa, parempi varoittaa ihmistäkin että älä tuu lähemmäs!

Äkkiseltään arvelisin, että kyseessä on taas sellainen paise, kuin talvellakin, eli ei mikään iso "tavallinen" paise, vaan sellainen pieni joka on kavion seinämän lähellä/seinämässä. Sellainenhan Lotalla oli talvella takajalassa, mutta poksahti itsekseen parissa päivässä, ennen kuin se ehdittiin aukaista. Kengityksessä sitten jälkeenpäin näkyi, että pieni paise siellä oli ollut.

Vein Lotan sitten takaisin laitumelle. Hepat ovat muuttaneet uudelle laitumelle, joka suorastaan pursuaa syötävää! Siellä ne kahlasivat ja melkein hävisivät näkyvistä :). 

PS. Jos joku ihmettelee, miksi ontuva hevonen viedään laitumelle: No, ei se siis ihan kolmijalkainen ollut, varaa painoa jalalle, mutta kyllä ontuma näkyy käynnissäkin. Tallin kaikki hevoset ovat laitumella ja tyhjässä tallissa Lotta riehuisi ja jalka sattuisi taatusti enemmän, voisipa sille tulla vatsahaavakin stressistä. Laitumella se on rauhassa ja onnellinen, kavereiden kanssa.

7 kommenttia:

  1. Kuulostaa vahvasti kaviopaiseelta!

    VastaaPoista
  2. Todellakin tuollainen akillinen ontuma viittaisi paiseeseen...toivottavasti selviaa pian, ja kivoja kuvia :-) hieno banneri, tykkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan että näin on ja että se lähtee yhtä nopeasti kuin on tullutkin. Banneri on tosiaan kiva! Ja hepat niin söpöjä tuolla ruohossa.

      Poista
  3. Toivottavasti menee nopeasti ohi, ja pääsette taas liikkumaan yhdessä!

    Banneri on ihana ja erityisen iloisena huomasin, että mukaan oli otettu mun suosikkikuva - siis tuo mielettömän tunnemallinen, keskimmäinen kuva, se on upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, se on minunkin suosikkini. Aivan mahtava puhelinkameraotos. Mun tyttärellä on silmää kuvaukselle.

      Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista