lauantai 7. kesäkuuta 2014

Ei hyvä

Taas on pari päivää vaikuttanut siltä, että hevonen ontuu. Voipi olla, että johtuu siitä oikean etujalan kengän lähtemisestä. Sille lyötiin nääs ensi avuksi kenkä ilman pohjallista siihen etuseen. Eilen käyntilenkki maastossa ja kentällä pari pyörähdystä, näytti aika huonolta. Nyt oli jopa huonompi oikeaan kierrokseen, kun se on ollut ennen ihan puhdas. Tänään sama homma. Voi surku.
Lotta saa nyt vaan laiduntaa ainakin keskiviikkoon, kunnes tulee kengittäjä. Taitaa olla paras laittaa pohjalliset sille kuitenkin edelleen, vaikka pohdittiin alustavasti jos ne jättäis nyt kesäksi pois. 
Alkaa tuntua siltä, että näitä ontumapäiviä on enemmän kuin hyviä :(
Mitä olen kuullut ja lukenut niin näyttää siltä, että tällainen vaihtelevaisuus on nivelvaivoille niin tyypillistä. Yhtenä päivänä hyvä, toisena huono.
Lohtuna tässä on nyt ainakin se, että Lotta viihtyy loistavasti laitumella ja se kaveeraa nyt täysillä toisen tamman kanssa. Tytöistä on tullut bestikset ja pojat on jätetty ihan oman onnensa nojaan. Girlpoweria!

11 kommenttia:

  1. toivotaan etta pohjalliset auttavat. tsemppia. P on meilla paremmassa kunnossa mutta minullakin on vahan sellainen fiilis etta tama on vain valiaikaista....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maukka, kyllä tämä vetää mielen apeaksi, niinkuin tiedät! Toivottavasti teidän hyvä kausi kestää pidempään. Sun kirjoitus siitä kun veit C:n lopetettavaksi sai mulle kyyneleet silmiin.

      Poista
    2. Jep. yksi elamani vaikeimmista paivista....

      Poista
  2. No voi että. Mutta kyllähän tuo voi johtua ihan vaan siitä että Lotta tarvitsee sen pohjallisen.

    Ihanaa että Lotalla on kiva kamu :) Hevosten välistä ystävyyttä on niin hauska seurata, ja mielenkiintoista nähdä kenestä tulee kaverit (ja kenestä ei).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on tosi hauska seurata niitä. Tekis mieli laittaa teltta yöksi tuohon laitumen reunaan että näkis mitä ne puuhaa yöllä ja aikaisin aamulla. En vaan saa kaveria sellaiseen kun kaikki pitävät vissiin kajahtaneena ajatuksena :)

      Poista
  3. Höh, toivottavasti pohjallinen auttaa! Onneksi Lotalla on kuitenkin laidun ja tyttökaveri, joten tuskin hän itse keskittyy kovinkaan paljoa vähän reistailevaan etujalkaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sillä mäkin lohduttaudun, luulen että se on tyytyväinen elämäänsä ja saa kuitenkin liikuntaa koko ajan tasaisesti, vaikka lomaileekin. Eikä se siis käynnissä onnu eikä muutenkaan mitenkään kolmijalkainen ole, mutta treenata ei voi kun on niin epätahtinen.

      Poista
  4. Voi ei,noi nivelvaivaiset on niiiin ikäviä,välillä hyvä,välillä huono ja välillä kohtalainen tilanne. Aikanaan omalle etupolvivaivaiselle koitettiin etukengiksi semmoisia muovikenkiä joilla saatiin vähän iskunvaimennusta ja oli niillä hyvä! Ehkä tässä tilanteessa Lotta vaan "joutuu" laiduntamaan ja odottelemaan pohjallista,josko Se siitä! Tsemppiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lottaa ei varmaan tuo odottelu laitumella tosiaankaan haittaa :) Täytyypä kysellä kengittäjältä erilaisista vaihtoehdoista. Kiitos tsempeistä!

      Poista
  5. Miten kurjaa! Mulla on mun "työkaverina" (eli opetushevosena) etunivelvaivainen hevonen ja tiedän miten hysteerisenä sellaisen liikkumista ja tahdittamisia seuraa! Tällä pohjalliset + silikoni ovat ehdottomat ainakin näin kesäaikaan kun ei ole lunta iskunvaimentimena, ongelmana vaan että tämä tapaus polkee jatkuvasti kenkänsä irti...

    Oletko kuullut/käyttänyt tällaisia superpohjallisia? http://www.hevari.fi/product_details.php?p=3940

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä siinä just on, pohjalliset aina haittaa hiukan kengän pysymistä. Ihmesti kyllä muuten on säilytty irtokengiltä, vaan kaksi kertaa tänä vuonna lähtenyt, vaikka kengitysväli on (suosituksen mukaan) pitkä. Täytyy kysellä tuollaisistakin pohjallisista. Meillä on käytössä ollut uretaani pohjallisen sisällä.

      Poista