keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Ilmavat nahkasandaalit

Kesälomalla kannattaa miettiä varustus mukavaksi. Paljain jaloin jos kulkee, niin saattavat kivet ja kävyt pistellä. Umpikengissä taas tulee hautova olo. Pahinta on se, jos toisessa jalassa on umpikenkä ja toisessa ei pohjaa lainkaan. Loistava vaihtoehto sen sijaan on ilmava nahkasandaali, molemmissa jaloissa!

Kävin hakemassa Lotan laitumelta kahdeksan aikaan aamulla, hurmaavan kaunis kesäaamu!

Lotta odotteli laidunpaikan ihanassa pikkutallissa.


Lotta sai tänään jalkaansa uudet kengät ja nahkapohjalliset. En ole sellaisia ennen nähnytkään. Paksusta pehmeästä nahasta leikattiin kengän muotoiset palat. Erona silikonipohjallisiin näissä leikataan myös sätelle aukko. Ideana on se, että nahka muotoutuu kastuessaan kavion pohjan malliseksi ja auttaa arkovaa jalkaa. Säde pääsee kuitenkin toimimaan normaalisti. Nämä eivät anna joustoa ihan yhtä paljon kuin pohjallis-uretaanitäyte -yhdistelmät, mutta joustavat kuitenkin hieman. Etuna näissä on se, että ne pysyvät yleensä hieman paremmin jalassa. Jos nahan alle menee kivi tai hiekkaa, ne vain otetaan pois joko kaivelemalla tai huuhtomalla vedellä. Hiukan kyllä jännittää, meneekö niihin sisälle paljonkin jotain moskaa. Onko teillä jollain kokemusta näistä?

Kaviot valmiiksi vuoltuina, kenkää vailla.

Lotta katselee tarhassa, kun siivoan tallista kakkakikkareet ja kengitysjätökset.

Lisäksi kengittäjä laittoi Lotalle etusiin pyörähtäviksi taotut kengät ja ne melko taakse. Siten Lotan on helpompi ja kevyempi käyttää etujalkoja ja kanta saa tukea. Talvella tällaiset kengät ovat hiukan hankalat, ainakin jos ei ole hokkeja, sillä ne ovat todella liukkaat. Siksi niitä on erityisen hyvä käyttää kesällä.
Aivan ihanaa kun on tuollainen kengittäjä, joka miettii, välittää ja selittää ja lisäksi vielä osaa. Ja kaikenhuipuksi tulee aina paikalle täsmälleen silloin kun on (edellisellä kengityskerralla jo) sovittu! Olen niin tyytyväinen.
Kävin kengityksen jälkeen vielä ratsastamassa ja ihan meinasi itku tulla, tällä kertaa onnesta. Hevonen tuntui niin hyvältä tänään ja liikkui kepeästi. Se on kuulkaat pienestä kiinni! Eriparietukengät eivät sovi meidän neitokaiselle!

Tallin vieressä kukkii juhannusruusu upeasti.

Katson maalaismaisemaa ja ymmärrän, kuinka onnellinen voikaan olla hän.....

Jossain tuolla kaukana näkyvät hevoset, jos oikein tarkkaan katsoo.
Kirjoittelen tätä mökillä. Aivan ihana ilma ja vapaapäivä, mitä ihanuutta! 

EDIT: Kävin sateisena torstai-aamuna mökiltä lähtiessäni tsekkaamassa kengät. Ihan kivasti oli nahat asettuneet anturaa vasten, eikä näyttänyt mitään kiviä niissä olevan.

6 kommenttia:

  1. ihania kuvia ! W:lla oli tuollainen nahkapohjallinen jonkin aikaa koska idiootti kengittaja vuoli sen kaviot liian lyhyiksi. Minusta se oli ihan hyva enka havainnut roskien paljon menevan sinne...iPadin kanssa en valitettavasti osaa auttaa...nimimerkilla teknologia-tiedoton....

    VastaaPoista
  2. No hyvä tietää että teillä ainakin toimi tuo systeemi!

    VastaaPoista
  3. Kaverin hevosella nuo nahkapohjalliset eivät kestäneet, aika äkkiä repeytyi pois. Tiedä sitten missä vika. Laitettiinko Lotalle siis Natural Balance-kengät? Goldylla niitä käytettiin muutaman kengitysvälin ajan kun klinikalla suositeltiin "nivelvaivaiselle" sopivina. Hyvät ne kyllä olikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiintoista katsoa, miten meillä kestää, laitumella vielä. Aika paksun ja sitkeän näköistä nahkaa kyllä, luulisi että kestää siinä missä muovikin, mutta katsotaan. Kengät oli sepän itse tekemät mun käsittääkseni, kovasti hän kuumensi ja hakkasi ja touhusi :). Mutta idea siis sama kuin noissa Natural Balance -kengissä.

      Poista
  4. Mielenkiintoista kuulla, miten nahkakengät toimii, ovat itselleni ihan uusi juttu. Ihanaa, että ainakin heti ekalla ratsastuksella Lotta oli hyvän tuntuinen - iloitkut on niin parhautta :)

    Ja siis noi maisemat...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, mäkin odotan mielenkiinnolla....tänään sataa ja kurvaan laitumen kautta katsomaan, onko pohjallinen täynnä savimössöä. Ja taas uutta mietittävää :D
      Tunteet on tässä touhussa kyllä välillä niin herkässä. Mun mieskin aina sanoo, että näkee heti mun naamasta miltä hevonen on vaikuttanut sinä päivänä!
      Maisemat on kyllä ihanat. Alimmassa kuvassa näkyvät hevoset pieninä pisteinä, jos oikein tarkkaan katsoo.

      Poista