sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Laiskanpulskea Lotta

Maastoilupäivien jälkeen piti ottaa itseä niskasta kiinni ja jumpata hevosta sekä omaa keskivartaloa.
Lauantaina suuntasin kentälle, jossa hypättiin esteitä. Lotta oli niin laiska ja jäykkä että meinasi tulla itku. Mietin koko ajan tuntuiko se epäpuhtaalta, mutta päädyin siihen että se oli vain turkasen jäykkä ja laiska samaan aikaan.

Tulevatko teidän hevosenne paremmiksi vai huonommiksi ratsastaa parin-kolmen maastopäivän jälkeen? Itse olen aina yhtä hämmästynyt siitä että Lotta on maastoilupäivien jälkeen niin huono ratsastaa.

Hyppäsin jopa pari pikku ristikkoa, jotta olisi saanut siihen vähän virtaa, mutta heti kun lopetin aktiivisen eteenratsastuksen niin se pysähtyi. Ihan siis vaan seis, ja nuokkumaan. Voi Lottaa.

Mua laiskottaa ja väsyttää ihan kauheesti. Pääseeks jo tarhaan nuokkumaan, pliide? Lotta tänään sunnuntaina.

Päätin mennä maneesiin, jossa oli tyhjää. Lotta oli sielläkin aluksi laiska, mutta pelästyi sitten jotain rapinaa, jes, sain siihen vähän eloa! Sitten sujuikin hiukan paremmin. Alla kaksi editoimatonta videopätkää, otettu upouudella Iphonella! Hankin viimeinkin älykännykän, ehkä nyt tulisi otettua jotain kuvia joka kerta.


Tänään oli Maijan valmennus ja kauhistelin jo etukäteen että miten laiska hevonen siellä oikein odottaa. Kastelin Lotan muualta paitsi satulansijan kohdalta. Se tuntuikin heti paljon notkeammalta ja reippaammalta kuin eilen. Koulujumppa oli siis tehnyt tehtävänsä, hyvä niin. Hyppäsin taas pari pientä ristikkoa alkuverkaksi, nyt hevonen oli ihan innoissaan.

Tunti ei mennyt kuitenkaan lainkaan hyvin. Olen kiukkuinen itselleni, miksen osannut ratsastaa paremmin. Mentiin taas vaikeita asioita, vastalaukkakaarretta vasemmassa laukassa, se on se kaikkein hankalin juttu Lotalle. Sorruin taas pitämään vahvaa tuntumaa ja huonostihan sitten meni. Ihan lopussa sain kuitenkin taas langan päästä hiukan kiinni. Lotta laukkasi pientä lyhyttä laukkaa, mun mielestä se oli just sitä töpöä, mutta Maijan mukaan se oli koottua laukkaa ja ihan hyvää. Heh, täytyy sitten varmaan olla tyytyväinen!

Positiivista tänään oli kuitenkin se, että hevonen liikkui taas alusta saakka ihan hyvin, eilen kun aloin jo epäillä, että vaivaako sitä jokin.

4 kommenttia:

 1. Kivat videot :) Taitaa olla tämä äkillinen lämpökin joka vähän vetelöittää hevosia. Tai no, omalla kohdalla ponin laiskuus johtuu siitä etten ratsasta kunnolla, mutta se on jo toinen juttu ;D Kiva että Lotta liikkui tänään hyvin.

  VastaaPoista
 2. Kyllä mäkin usein mietin, että miten paljon siinä laiskuudessa on sitä, että "säälin" hevosta, jos se sittenkin on kipeä, jos kenttä sittenkin on liian muhkurainen, jos se sittenkin on liian väsynyt....toki ne veltompia on lämpimällä, mutta osaavat myös käyttää hyväksi sitä, kun ratsastaja epäröi. Huomaan kyllä olevani varsinainen hempeilevä kukkahattu välillä :) Ja kiitos, on se ihanaa minustakin!

  VastaaPoista
 3. Mulla on kanssa tuo säälisyndrooma :) Jos heppa tuntuu hitaalta, ajattelen, että se on varmaan kipeä tai vähintäänkin jumissa jostain, mennään varovaisesti... Kun taas ope sanoo, että liikkeelle se hevonen! Siitähän sen sitten näkee, lähteekö liikkeelle, ontuuko tai onko muuten kipeä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä se on, eihän sitä tosiaan edes näe, onko hevonen kunnossa, jos sitä ei pyydä hiukan liikkeelle ensin. Mulla on kyllä joka ratsastuksen alussa mielessä, että mitenköhän se tänään liikkuu...ikinä en uskalla luottaa siihen, että hyvin, vaan täytyy miettiä ja pohtia ja pahimmassa tapauksessa kysellä kaikilta vastaantulijoilta :)

   Poista