tiistai 8. huhtikuuta 2014

Kevätkengät ja tyytyväinen heppa

Tänään saapui  tallille Lotan suosikkimies, kengittäjä! Tuo hevonen on kyllä kumma. Se rakastaa kengitystä. Tykkäsi se entisestäkin kengittäjästä, mutta tähän nykyiseen Lotta on ihan rakastunut. Nyplää huulillaan sepän selkää, ylähuuli värisee, kun kenkiä naulataan. Hevonen seisoo myös paikaoillaan kuin tatti ja nostaa etuset niin kauniisti kengityspaalun (vai miksi sitä kutsutaan) päälle.

Oikeasta takajalasta löytyi kuin löytyikin juuri sitä, mitä jokin aika sitten epäilin, jälkiä paiseesta. Tai oikeastaan kahdesta. Nimittäin hokkien kohdalla kavion seinämässä oli onkalot, joissa oli ollut mätää ja oli ehkä vieläkin jotain jäljellä. Sinne laitettiin reippaasti myrkkyä ja pumpulia, josko menisi sillä ohi. Jos tulee huonommaksi, niin seuraavalla kerralla ehkä avataan enemmän. Kengittäjän mielestä tilanne ei kuitenkaan näyttänyt kovin pahalta, varsinkin kun hokkikausi on ohi ja jalka saa siis levätä (pistepaino aiheuttaa liian suurta painetta).

Vuosi sitten, ekoja ratsastuksia ulkokentällä.

Lotta näytti taas erikoisen luonteenlaatunsa tänään. Kengittäjä meni ulos takomaan kenkiä ja minä sillä aikaa hakemaan jotain satulahuoneesta.  Lotta oli yhdellä narulla kiinni sen edessä olevassa seinästä seinään kulkevassa ketjussa. Narussa oli tiukka solmu, mutta vetosolmu kuitenkin. Yksin jäätyään neiti näpläsi sekunnissa solmun auki ja käveli ihan rauhassa ulos ovesta :) Seppä ihmetteli, että mihis se nyt lähti! No, ei Lotta kauas mennyt, kävi moikkaamassa rakastamaansa ruunaa, antoi hyvin kiinni ja tuli sitten ihan tyytyväisenä takaisin talliin. Voi hyvänen aika sitä. Ei voi kun nauraa.

Viime lauantaina kävin melko pitkällä maastolenkillä kaverini ja hänen ruunansa kanssa. Ravailtiin ja laukattiin jonkun verran, aurinko paistoi ja oli ihanaa. Hevoset olivat todella rentoja, vaikka peltoaukealla tuuli niin, että meinattiin lähteä lentoon.

Sunnuntaina menin kentällä ja Lotta oli niin hyvä, että olisin voinut vain ratsastaa ja ratsastaa. Siis ah. Se on niin valtavan paljon rennompi ulkokentällä.


Lotan ihana vaahtosuu.

Eilen ratsasti Frida ja tänään menin taas tunnin verran ulkokentällä kengityksen jälkeen. Ilma oli aivan paras mahdollinen ratsastusilma, tyyntä, kymmenen astetta lämmintä, kirkas aurinko. Nautinto. Unohduin ihan fiilistelemään ja sitten tulikin hirmu kiire töihin!
2 kommenttia:

  1. On niin ihanaa ratsastaa taas ulkona!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on, aivan ihanaa. Rento hevonen, iso kenttä, kaunis ilma....mitä muuta voi toivoa!

      Poista