sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Turkasen takatalvi

Onneksi ehdin maastoilemaan useana päivänä ennen tätä takatalvea. Nyt on nimittäin sellaiset tilsakelit, että! Ei meinattu lauantaina edes päästä maneesiin kaatumatta, kun jaloissa oli jo muutaman metrin matkalla hurjat korkkarit.

Yhyhhyh, tää on niin tätä.

Tiistaina, torstaina ja perjantaina käytiin siis Lotan kanssa maastossa viime viikolla.

Perjantaina oli vauhtia ja vaarallisia tilanteita. No, ei niin kauhean vaarallisia kuitenkaan :). Käytiin semmoinen 1,5 tunnin kierros yhden kaverini kanssa, jolla on aika vauhdikas suokki. Laukattiin melko reippaasti pitkä pätkä ja törmättiin sitten kahteen oman tallin poniratsukkoon. Hevoset kävivät aika kuumina. Päätettiin jatkaa laukkaa neljästään, Lotta oli viimeisenä. Lähdettiin vähän niinkuin paikaltaan laukkaan ja Lotalla kilahti. Otin sitä suusta melko kunnolla ja se lensi ilmaan, ei pukittanut eikä noussut pystyyn, mutta pomppi koko hevonen ilmassa. Eipä ole sellaista ennen tehnyt ja mua kyllä hiukan nauratti.

Käsi taskussa, hmmmm....herkkuja?

Otettiin käyntiin ja hetken päästä erittäin hiljaisella metsätiellä tuli takaa taksi (!) jolla oli perässään perävaunu (!). Lotta ei normaalisti sellaisista piittaa, mutta nyt oli typykkä niin kiihdyksissä että hyppäsi metsään. Sain painuttua kaulalle, sillä iso männynoksa tuli suoraan kohti. Eipä siinä sitten muuta tapahtanut, hevoset rauhottuivat pian kun saivat pitkät ohjat.

Nii et oliks niitä herkkuja vain ei?


Lauantaina oli Maijan valmennus ja harjoittelimme muun muassa ""nähtävyysmerkkiä", eli tavallaan neliapilan tyylistä volttikuviota, jossa jokaiseen kulmaan tulee voltti ja kuvion sisään muodostuu pieni neliö. Käynnissä, ravissa ja laukassa. Hyvä harjoitus. Täytyypä tehdä sitä myös itsekseen.

Lauantainen lumi pysyi tänäänkin maassa, masentavaa. Frida ratsasti tänään Lotan ja mukavasti meni.

Ai et mä oon sit söpö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti