keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Fifty-sixty -ratsastus

Pikainen päivitys päivän ratsastuksesta.

Ensin oli tosi tosi hyvä tamma. Keskityin tänään hakemaan tasapainoa käynnissä, koottua käyntiä ja lisättyä käyntiä ja nopeita reaktioita. Sitten huolellisesti melko hidasta mutta energistä ravia. Käden yritin pitää niin kevyenä kuin mahdollista, mutta kuitenkin selkeästi tuntumalla. Lisäksi yritin kantaa käden lukitsematta sitä alas.
Ai että oli hyvä poni. Sen suu vaahtosi ja oli herkkä ja eteenpäinpyrkivä. Askel elastinen. Nam.

Sitten nostin laukan. Siis mitä helkkaria. Ihan kammottaavaa menoa. Vasen laukka putosi raville kokoajan, hirveää kaahotusta. Eieiei, miten tässä näin kävi. Tällä menolla ei pääsisi edes helppo c:stä läpi.  Oikea laukka sujui hiukan paremmin. Välillä Lotta taas heitti päätään vihaisena, vaikka oli vanha turparemmi. Miten ihmeessä Lotta, meidän Lotta, on nyt ruvennut ottamaan herneitä nenään laukassa? Ja kun ravi sujuu niin hyvin ja hevonen on siinä todella hieno?

Hohhoijaa, on tämä niin kumma laji. En vaan osaa.
No, ens kerralla uus yritys. Täytyy muistella vaan sitä ekaa fiftyä ja unohtaa tuo loppu sixty.
En edes kuvaa jaksa tähän kaivaa. Hyvää yötä!

2 kommenttia:

  1. Vähän oudolta tuo nykyisessä hyvässä menossanne kuulostaa, ikäänkuin takaosa olisi laukassa ollut vaikea saada alle. Eihän Lotalla kintereessä ollut mitään muutosta?
    Omallahan on oikeassa, mutta ei sillä takaosa tipahtanut alta kuin kerran akuutissa vaiheessa. Ja siitä kuukauden kuluttua voitti seurakisan HeB-radalla. Joten jos jotain muutosta nyt on Lotan kintereeseen tullut, niin ei välttämättä ole hankala juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kintereet kuvattiin lokakuussa ja olivat ihan puhtaat. Kyllä se ongelma istuu satulan päällä, luulisin. Fridalla laukka sujui eilen ihan hyvin. Mulla on ilmeisesti vaan liian kova käsi (vaikka kuinka yritän sitä pehmentää), ei se pääse laukkaamaan kun yritän heti hidastaa sitä liikaa. Noooo, harjoitukset jatkuvat!

      Poista