perjantai 28. maaliskuuta 2014

Kevyt kevätviikko

Lotalla on ollut tämä viikko todella kevyttä, sillä maanantaina oli rokotus.  Ennen rokotusta kävin Lotan kanssa aamusta kävelylenkillä taluttaen, ilma oli ihana ja me nautimme, hemmottelin Lottaa sillä se sai halutessaan aina pysähtyä syömää kuivaa ruohoa, oksia ja mitä milloinkin.
Aamulla kävi myös kengittäjä korjaamassa jotenkin vinksalleen menneen kengän, eli varsinainen huoltopäivä.

Kenttä on jo kuiva!


Tiistaina kävin ystäväni ja hänen hevosensa kanssa käyntilenkillä maastossa. Keskiviikkona menin maneesissa käyntiä, paljon taivutuksia ja yritin saada sisätakajalkaa rungon alle sekä niskaa ja kaulaa eteen ja alas. Työnsin sitä pohkeella eteen samalla kun taivuttelin...vaikea selittää mutta toimi hyvin ja Lotta tuntui tosi kivalta. Otin myös pikkuisen ravia.

Torstaina Frida ratsasti hiukan ravia kentällä ja käytiin pieni maastokävely koiran kanssa.

Alkukäyntejä.

Tänään eli perjantaina ajattelin jo hiukan ratsastaa, mutta kevyesti edelleen. Menin ensin kentällä, joka oli jo kuiva, mutta hiukan epätasainen. Lotta tuntui tosi huonolta ja jäykältä sekä haluttomalta. Vasempaan kierrokseen myös jotenkin epäpuhtaalta. Menin maneesiin ja tuntui heti paljon paremmalta. On tuo hevonen kyllä hirveän tarkka noista pohjista. Hiukan ravia ja muutama ympyrä laukkaa. Mun ratsastus oli ihan hirveää tänään, en osannut yhtään keskittyä. Frida otti kuvia pitkästä aikaa, mutta onneksi otti monta, sillä suurimmassa osassa kuvista meno oli ihan hirveän näköistä, ohjat pitkinä könkötystä. No, eipä haittaa. Jostain syystä tosi terävät kuvat muuttuivat ihan rakeiseksi tässä.
Taivutellaan.

Tämä kuvaa hyvin  tätä iltaa. Täti ja hirvi Vermon iltalähdössä. No näyttää reippaalta kuiteskin toi hirvi, vaikkei kyllä siltä tuntunut. Who cares. Ilta oli ihana.

Siirryttiin maneesiin. Frida sanoi  armeijatyylisesti: RATSASTA! Ja mä yritin. Ihan tosi.

No hiukan alkaa sujua.

Joku sekunnin murto-osa, jolloin saatiin melkein hieno otos.

Yritetään pyöristyä tai jotain.

Hirvi harppoo tätikönöttäjän kanssa. Oumaigad.

Söpö (mutta rakeinen).


Tamma ja psykopaatin (kuulemma) näköinen täti.

Jaha, oisko tää sitten tässä?

Huomenna olisi vuorossa Maijan valmennus. Mennään vielä hiukan kevyemmin sen rokotuksen takia, josta on siis huomenna kuusi päivää.  Miten kauan olette yleensä pitäneet hevosta kevyemmällä rokotuksen jälkeen (olettaen ettei ole kuumetta tai muita oireita?)

2 kommenttia:

  1. Mä olen pitänyt suunnilleen noin viikon rauhallisella menolla Vihrun rokotuksen jälkeen. Rauhallinen meno = ei saa hiota. Ja jos on ollut mahdollista niin rokotukset on ajoitettu siten, että olen ollut työreissussa tai jossain sen jälkeen. Koskaan aiemmin ei ole tullut mitään oireita rokotuksesta, paitsi nyt viime syksynä. Vihrua pistettiin rintalihakseen ja parin päivän päästä rokotuksesta se pistokohta oli ihan turvoksissa ja hevonen ei pystynyt edes kävelemään suorassa. Silloin tuo rokotusloma hieman piteni normaalista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä outoa että joskus noista tulee aikamoisia reaktioita. Lotalla ei ole ollut mitään, mutta aikaisemmalla hepalla oli kerran kaksi viikkoa kuumetta ja se oli tosi veltto ja haluton, ihan kamalassa kunnossa. Meni sitten lopulta ohi. Laitoin palautetta rokotteen valmistajallekin silloin.

      Poista