keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Pitkä paussi talleilussa

Sunnuntain ja pahan tuulen jälkeen ajattelin, että täytyy pitää pieni tauko ratsastuksessa ja talleilussa. Maanantaina kävin pikaisesti juoksuttamassa (kivasti meni) ja eilen eräs kaverini ratsasti Lotan. Itse kävin koiran kanssa kävelyllä, katselin takkatulta ja rentouduin. (No, sentään vaihtelimme kuulumisia tallikaverin kanssa facebookissa, sen verran pitää sentään tallielämässä pysyä kärryillä, haha).  Ja simbsalabin, yksi päivä riitti, nyt olen taas aivan intopiukkana menossa tallille.

Onnellinen kajahtanut viime äitienpäivänä..
Hehheh, onnistuinko hämäämään teitä, rakkaat lukijat? Klikkasitte sivun auki koska ajattelitte että mitä nyt on tapahtunut? Ei tämän ihmeempiä sentään!

Oli mukava kuulla ystävältäni, että Lotta oli oikein kiva ratsastaa, erityisesti ravi on parantunut ja kaikenlaiset väistöt ovat Lotalle helppoja. Lotta oli ollut myös kaikinpuolin kiltti ja turvallisen tuntuinen. Laukassa tällä taitavalla ystävälläni oli samat tuntemukset, eli tulee vahvaksi ja pyrkii ylös kuolaimelta. Tämä on kyllä merkillistä, enkä oikein tiedä, miten tuota laukkaa pystyisi parantamaan.
Eli tänään taas innokkaana ja hyvällä mielellä tallille!

PS! BLOGILLA ON JO 99 LUKIJAA! Aika hurjaa ja hienoa! Haastan 100:nen lukijan kertomaan itsestään ja siitä, miten löysi tämän blogin ja miksi liittyi lukijaksi!

7 kommenttia:

  1. Jaa, olisinko mina sadas ? aika lahella kuitenkin loysin taman blogin jonkun toisen blogin kautta ja tekniikan ihmelapsena vasta nyt tajusin etta voin 'liittya lukijaksi'. Minusta blogi kertoo hyvin amatooriratsastajan iloista ja suruista, ja kivoja kuvia. Mukavaa paivan jatkoa. t. Maukka www.vuodatus.net/kaviouralta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Maukka ja tervetuloa lukijaksi ihan näin virallisestikin :) Mukavaa kun löysit tämän ja jätät kommentteja. Ilman näitä kommentteja olisi aika tylsää kirjoittaa blogia, vaikka mukamas omaksi iloksi tätä aloinkin tekemään. Mukavaa päivänjatkoa sinullekin!

      Poista
  2. Apua, ei saa säikäytellä! Pelästyin kun näin otsikon, mietin heti että mitä sulle tai Lotalle on sattunut... No, onneksi kyse ei ollut pidemmästä paussista ;) Joskus tekee ihan hyvää olla pois tallilta päivä tai pari, mutta äkkiä sinne taas ikävä tulee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sorry Noora :) Naurattaa itseäkin, miten päivän poissaolo tallilta voi tuntua pitkältä ajalta. Melkein pelottaa miten riippuvaiseksi tästä on tullut. Hyviä odotuksen loppupäiviä sulle!

      Poista
  3. Tiedän tunteen, kun tekee mieli pitää taukoa, mutta mullakin se kyllä lyhyeksi jää, jos on itsestä kiinni. Valitettavasti joudun yhtenä päivänä viikossa antamaan hevoseni toisen ratsastettavaksi työni takia, mutta toisalta hyvä, että luotettava kaveri on.Nyt vaan sattuu harmillisen ruuhkainen työviikko, ja valitettavasti tulee toinenkin päivä, jolloin en pääse ollenkaan tallille. Siitä tulee hevoselle ensimmäinen täysvapaa pitkästä aikaa.


    Tuli mieleen Lotan laukassa vahvistumisesta, olisko mitään ideaa ravata sillä ensin kauemmin vaikka vähän löysemmillä ohjilla, jotta saisi itse hakea rennomman muodon? Sillä ei taida olla vaaraa muuttua etupainoiseksi...? Omaani ei voi ratsastaa heti aluksi eteen alas, koska ottaa helposti nyökyn ilman takaosan käyttöä, mutta Lotalla ei taida olla tuota ongelmaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ratsastetaan tosi paljon Lotalla ravia pitkin ohjin ja houkutetaan eteen-alas. Ylälinjan pidentäminen on sille tosi tärkeää. Ja olet oikeassa, Lotta on siinä mielessä "helppo", että se ei valahda etupainotteiseksi kovinkaan helposti. Olen nyt ottanut päämääräksi että laukataan tosi paljon, ja aluksi runsaasti kevyttä laukkaa pitkillä ohjilla, siinä se toimii melko kivasti, kunhan muistaa itse, että laukan pitää lähteä sieltä takapäästä pyörimään. Laukka paranee vain laukkaamalla, niinhän sitä sanotaan.

      Poista
  4. Jep, vahvuutta on monenlaista. Oma poni tulee vahvaksi myös kuolaintuntumalla (eli kiskoo ohjia), jos innostuu kaasuttelemaan omaehtoisesti laukassa, kuten teki silloin, kun kaverini maastossa avasi pojan SI-niveltä kiitolaukalla. Kentällä kyllä tasaisessa tahdissa laukatessaan helposti kokoaa laukkaa hyvällä kuolaintuntumalla, mutta aina on hevosta edessäkin. Lotta ilmeisesti muuttuu vahvaksi toisella tavalla.

    VastaaPoista