sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Fiiliksessä mukavasta palautteesta

Olen ihan innoissani. Sain niin mukavaa palautetta Ullalta, joka toimi välittäjänä Lotan kaupassa.
Ulla on ratsastuksenopettaja ja koulutuomari sekä tuntee Lotan kuin omat taskunsa. Ulla kommentoi videota, joka oli edellisessä postauksessa. Hänen mukaansa Lotan laukat ovat parantuneet tosi paljon, vasen laukka näyttää ihan erilaiselta kuin ennen. Laukkaan on tullut rauhallisuutta ja liitovaihe pidentynyt. Takaosa on aktiivinen ja hevonen näyttää siltä, että sen on helppo liikkua. Se kulkee suorana myös kaarevalla uralla. Lisäksi muoto on parantunut, se ei kulje enää kuolaimen alla ainakaan noissa videoissa.

Miten sitä voikin tulla niin onnelliseksi tuollaisesta palautteesta! Pohjimmiltani olen kuitenkin aina epävarma siitä, onko kehitys mennyt oikeaan suuntaan.
Varmasti kritisoitavaakin löytyisi paljon, mutta niitä asioita Ulla ei nyt maininnut :)

Lisäksi Ulla antoi hyvän vinkin käsien suhteen: Mieti, että kyynerpäissäsi olisi painot ja että pikkurilli menee ensimmäisenä kohti hevosen suuta.


Pakkanen ihan unohtui, ja tuli jopa kuuma.


Olen todella fiiliksissä noista palautteista ja himo ratsastaa paremmin kasvoi jälleen. Kiitos Ulla, jos luet tätä! Tänään pidin mielessä tuon mielikuvan pikkurilleistä ja painoista kyynerpäissä ja voisin vaikka vannoa että se auttoi.


Maneeissa oli Lotan mielestä vaarallisia, ehkä jopa tappavia säteitä sekä epäilyttäviä, höyryäviä kasoja (räjähteitä?).


Frida otti kuvia yhdestä toisesta ratsastajasta maneesissa, ja rapsäisi neljä kuvaa meistä. Tässä niistä kolme. Aika hassua, useinmiten otetaan kymmeniä kuvia, joista pari kelpaa, nyt nämä muutamat oli ihan kivoja. 
Lotta oli oikein kiva ratsastaa, mutta oli taas hiukan hassu, säpsyi kaikenlaista kuten höyryävää kakkakasaa ja valonsäteitä. Ei se mitään pahaa tee, mutta sisäpohjetta on vaikea saada läpi kun se punkee keskemälle maneesia. Pakkanen taitaa tehdä temppujaan.
Koko viikko on mennytkin enemmän tai vähemmän löysäillessä. Pakkanen on paukkunut niin kovana, että puolen tunnin liikutukset ovat riittäneet. Tänään olikin ensimmäinen kunnon liikutus.
Torstaina Lotta sai uudet kengät, laitettiin taas pohjalliset. Kengitysväli on nyt sitten 13 viikkoa, aika hurjaa. Toivotaan että kengät pysyvät. Onneksi on hyvät pohjat ja olosuhteet.


Lotan suu toimii kyllä hyvin, kermavaahdot on aina huulissa ja kun oikein innostuu niin pärskii niitä rinnuksillekin.

5 kommenttia:

  1. Hyvälle näyttää!!
    Miksi päädyt 13 vkon kengitysväliin? Yleensä jos hevosella on jalka tai selkävaivoja suositellaan 5-6 vkon väliä kengityksessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä klinikan sairaskengittäjä näin suositteli. Kavio kasvaa niin hitaasti, ja kantoja pitäisi kasvattaa, että useammin jos ottaa niin ei ole mitään vuoltavaa. Ja siistinä pysyivät kaviot tämän ensimmäisen 13 viikon välin, ihme kyllä. Kesällä täytyy kyllä varmasti lyhentää kengitysväliä huomattavasti.

      Poista
  2. Kiva, että tuli kannustavaa palautetta myös Lotan paremmin tuntevilta. Hyvältähän se video näyttikin, samoin näissä kuvissa hevonen näyttää tyytyväiseltä ja ratsastaja sopii Lotan selkään niiiin hyvin :-)
    Hurjan pitkältä kengitysväli kuulostaa, mutta jos kengät pysyvät jalassa, ja hyvä kengittäjä on sellaista suositellut, niin varmasti on mennyt ihan oikein. Minäkin uskon omaamme, vaikka meillä kylläkin vain 7 viikon väli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! :)
      Juu, kyllä mä luotan, kyseessä erittäin arvostettu kengittäjä, joka tekee kengityksiä kahdella eri hevosklinikalla, tekee yhteistyötä eläinlääkärien kanssa. Katsoi Lotan röntgenkuvat ja puhui hoitaneen ell:n kanssa pitkään...mihin sitä sitten luottaisi jo ei tähän? Myös meidän uusi kengittäjä oli samaa mieltä. Hyvää tuossa on se, että rahaa säästyy. Kengittäjälle tosi haasteellinen tapaus, ei voi vuolla yhtään pieleen kun korjaaminen kestää sitten ikuisuuksia.

      Poista