sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Pahalla tuulella

Tänään ei ollut oikein hyvä päivä. Mulla oli vihdoin kauan odottamani valmennus, jopa ihan yksityistunti. Lotta oli jo kuntoon laitettaessa tosi ärtyisä. Tunnustelin jalat ja molemmat etukaviot olivat hieman lämpimät. Olin hiukan huolissani, mutta ainakaan käynnissä ei näkynyt mitään outoa.

Ihan kivasti Lotta kuitenkin liikkui. Menin maneesiin jo hyvissä ajoin, keventelin ja laukkasin kevyttä laukkaa, mikä sujui oikein kivasti.

Itse tunti ei sitten mennytkään niin hyvin. Ajoittain Lotta liikkui oikein mainiosti (valmentaja jopa sanoi että ravi on ihan sikamakeen näköistä), mutta sitten se taas jännittyi ja kovettui. Mun ärtymys kasvoi hetki hetkeltä ja sitten ärsyynnyin sitä että mun piti taas ärsyyntyä. Olenhan päättänyt, että hevosen selässä ei ärsyynnytä, vaan yritetään sitten vaan entistäkin enemmän. No, ehkä joskus onnistun tässä!
Lotta on lisäksi kehittänyt hirmu ärsyttävän kyttäystavan. Se kyylää nurkan estekasaa ja myös omaa höyryävää kakkakasaansa! Niiden kohdalla hevonen jännittyy ihan hirveästi.

Laukkaa tunnilla joulukuussa.

Maija pisti meidät tekemään kaikkea Lotalle vaikeaa. Sehän on tietty todella hyvä, mutta samalla tunsin ettei mikään onnistu. Mentiin kierroskaupalla sulkutaivutusta vasemmassa kierroksessa, jotta "banaani taipuisi toiseen suuntaan". Hirmu hyvää jumppaa, mutta oih, niin vaikeata. Oikeaan kierrokseen se sujuisikin ihan itsestään, kun hevonen taipuu muutenkin siihen suuntaan koko ajan.
Mentiin myös paljon laukkaa ja laukannostoja, erityisesti vasemmassa kieroksessa. Muutamia tosi hyviä nostoja kyllä tuli. Laukassa Lotta tulee nyt tosi vahvaksi. Maija ehdotti, että kokeilisimme remonttiturpahihnaa. Täytyy pistää mietintään.

Laukkaa valmennustunnilla tasan vuosi sitten.


Kaiken kaikkiaan oli hyvä saada taas paljon ohjeita, vaikkei kaikki niin hyvin sujunutkaan. Itse kun tulee usein harjoiteltua niitä helpompia ja miellyttävimpiä asioita ja välteltyä niitä hankalia, niin sujuuhan kaikki silloin!
Lotta oli vielä tunnin jälkeenkin kovin ärtynyt. On se kyllä niin vaihteleva. Eilen oli ihan päinvastainen filis, neiti oli itse lempeys kun kävimme Fridan, Nekun ja Lotan kanssa pitkällä maastokävelyllä.
Mutta kyllähän ne mielialat vaihtelevat myös meilä ihmisillä, miksei siis myös hevosila.

Kuivateltuaan tunnin kahden villaviltin alla ja rouskuteltuaan heiniä Lotta pääsi vielä solariumiin kuivattamaan loputkin nihkeydet. Sillä oli taas tosi kova kiire jo ulos, se niin tykkää olla omassa tarhassaan eikä malttaisi olla sisällä ollenkaan. On se niin kivaa, että on kokopäivätarhaus, ei tarvitse heppaa jättää sisään tylsistymään.

Ja tässä vielä laukkaa joulukuun valmennustunnilla.


Ensi viikolla yritetään tehdä jotain erilaista ja rentouttavaa, ehkä hypätään kavaletteja! Ihanaa kun on kuitenkin hyvinvoiva hevonen joka tykkää liikkua!



6 kommenttia:

  1. Moikka,

    kyllä se mun mielestä ainakin noissa kuvissa näytti hyvältä :-) Jos tänään sai tutulta valmentajalta kehuja, niin tuskin huonommaksi on päässyt, vaikka vähän kyttäilyn puolelle olis mennytkin. Voiskohan muuten juosta tarhassa jalkansa lämpimäksi? Sehän olis vaan ihan kiva, jos heppa liikkuu tarhassa. Omalleni kaipaisin isompaa tarhaa, kun naapurina on kuitenkin pieni lauma, jossa varsa iloisesti spurttailee ja saa munkin pojan välillä innostumaan.
    Meillä puoliero toisin päin, hevoselle on vaikeampi oikea kierros. Mutta onneksi mulle helpompi, ja mielestäni se vähän tasapainottaa tilannetta...?

    Kiva postaus taas teiltä! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mukavasta kommentista! Varmaan Lotta onkin tarhassa liikkunut ja ilmakin oli tänään hiukan lämpimämpi. Sitä vaan tulee niin hysteeriseksi, kun lämpö yhdistyy kiukutteluun niin heti pelkää kipua....
      Lotasta saa aina kivoja kuvia, olis varmaan saanut tänäänkin, liikkuu kuitenkin niin perusoikeinpäin, mutta se tunne on välillä jotain ihan muuta. Toisaalta sitä vaatii aina vaan lisää, täytyy olla tyytyväinen siihen, että ei se ole kuitenkaan enää tyhjä edestä kuten ennen :)

      Poista
  2. Minusta taas on niin "mukava" lukea, että muillakin on joskus niitä päiviä, ettei kaikki sujukaan ja sitä ärtymystä tulee. Kun eihän se ratsastus aina suju kuin tanssi ja kyllä se ärsytyskäyrä välillä puskee esiin. Mutta vastapainoksi ne onnistumiset tuntuvat sitten sitäkin paremmilta ja kun asiat sujuvatkin luontevasti, on taas kontrastia niihin ei-niin-onnistuneisiin-hetkiin. Minä taas olen ottanut tavoitteekseni päästä raipasta eroon ja vähitellen taidan onnistuakin. Siitä on tullut oman auktoriteetin jatke ja kun annan sitä liian napakasti niin jää itselle niin kurja olo ja ihan aiheestakin, niin parempi jättää kun siihen niin helposti muuten tarttuu.

    VastaaPoista
  3. Näinhän se on! Onneksi sentään enimmäkseen olen ratsastuksen jälkeen hymy naamalla. Ja joskus jopa siellä selässäkin hymyilee. Mulla on hirveä morkkis tuollaisista pahan tuulen ratsastuksista. Vaikken olisi hevosta mitenkään rumasti edes kohdellut, niin onhan se valtavan epäreilua ärsyyntyä siitä, että hevonen pelkää. Niin se vaan joskus on, pakko antaa itselle anteeksi ja luottaa siihen että ensi kerralla on parempi kerta. Varmaan ihan hyvä jättää raippa välillä pois, jos siihen liikaa turvautuu! Mäkin olen jättänyt välillä kannukset ja raipan pois, ja ihmeen vähän eroa siinä sitten alun tahmailujen jälkeen on. Omasta korvienvälistä se on kiinnni!

    VastaaPoista
  4. Löysinpäs kivan blogin! Minäkin olen 3 lapsen äiti ja olen aloittanut ratsastuksen uudelleen tyttärieni kanssa. Kirjoitan Italiasta, jossa ratsastamme ratsastuskoulussa. Omaa hevosta ei ole, ei ainakaan vielä, mutta sen verran olen tähän ratsastukseen taas hurahtanut, että oman hevosen osto on mielessä joka päivä... Minullakin on siis blogi, jos haluat käydä katsomassa (kirjoitan ruotsiksi ja italiaksi) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! Italiassa on varmaan hienot olosuhteet harrastaa lajia! Oma hevonen on varmaan se kaikkien meidän "uskoon tulleiden" unelma. Itse sanoin aina, että siinä vaiheessa, kun tyttäreni on saman pituinen kuin minä, niin sitten ostetaan oma pieni hevonen :) Niin sitten tehtiinkin. Käyn katsomassa blogiasi. Mukavia ratsasteluja sinne etelään!

      Poista