lauantai 29. kesäkuuta 2013

Melkein tappava valmennus

Koska eilinen ratsastus sujui niin hyvin, enkä tullut siitä edes kipeäksi, päätin uskaltautua tänään kouluvalmennukseen. Se olikin rankka valmennus, huhuh! Olin aivan rättipoikki väsynyt sen jälkeen, ei tämä kunto vielä ihan entisellään sittenkään ole.

Taivuta taivuta, ja heti kulman jälkeen suoristus.

Ensin teimme käynnissä harjoitusta, jossa pitää mennä aivan neliskanttista kuviota niin että kääntää hevosen mahdollsimman tarkkaan, kokoaa kulmissa, ja pyytää eteen niiden väleillä. Tähän lisättiin vielä joka toisella sivulla pohkeenväistö neliön keskelle ja kaareva ympyrän neljäsosa takaisin neliön uralle. Oli muuten aika vaikeaa! Sitten sama ravissa....
Minä hullu menin vielä kokoaja harjoitusravia. Kyllä nyt on takapuoli ja vähän muutkin paikat hellinä!

MITKÄ KORVAT :D  Lotta taisi hätistellä juuri kärpäsiä ja heilutti päätään.....

Lotta toimi kuitenkin aika hyvin ja saimme paljon kehuja. Hiukan se jää tikittämään välillä ja pitää pyytää kunnolla eteen, jotta se liikkuisi rehellisesti eikä selkä notkossa virkkuukoukkuna (Lotan mieliasento).



 Sitten menimme laukassa diagonaalia. Voi herranjestas. Mikä Lotalle oikein tuli, se painoi kuin viimeistä päivää ja puri kiinni kuolaimeen tai vaihtoehtoisesti tikitti hiljaa ihan tyhjänä edestä. Luulen että oltiin molemmat aika väsyneitä siinä vaiheessa. Jostain syystä ne laukkakuvat, mitä Frida otti, olivat kuitenkin ihan hyvän näköisiä. En käsitä. Onko mulla ihan väärät tuntemukset siitä milloin Lotta menee hyvin (tuntuu huonolta) ja milloin se vaan tikittää tyhjänä (ja tuntuu hyvältä)? Onko teillä lukijoilla samanlaisia pulmia?

Juuri siirrytty laukasta raviin, heti tiukka käännös tötsän ympäri (jonka joku on kaatanut, en tunnusta) ja uusi laukannosto lyhyellä sivulla. Huh.

 Olen kuitenkin onnellinen siitä, että ollaan taas vauhdissa ja että jaksoin koko tunnin, ja että olen hengissä (vaikka olikin melkoisen tappava valmennus, valmentaja kyllä käski välillä lepäämään mutta enhän minä voinut). Nyt täytyy kyllä ottaa pari buranaa, kaikki paikat särkee :D


6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos muruseni ja ihanaa kun jaksat kuvata hienoja kuvia!

      Poista
  2. Vautsi, ratsastat tosi hyvin! :)

    VastaaPoista
  3. Hyviä kuvia :) Tuosta kysymyksestäsi, ainakin minusta hevoseni nelitahtinen laukka tuntuu hyvältä ja miellyttävältä, mutta sitten kun se menee paremmin kolmitahtista, se tuntuu kamalalta pomputukselta. Se on se, mihin tottuu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Lotallakin on tapumuksena kulkea selkä notkolla ja kaula sievällä kaarella, lähes tyhjänä edestä. Silloin sen selässä on helppo istua ja se tuntuu kevyeltä ja miellyttävältä. Se on kuitenkin ihan väärä tapa liikkua, joten on tosi tärkeää käydä usein valmennuksissa joissa tästä kyllä heti saa huutia :)

      Poista