lauantai 8. kesäkuuta 2013

Lotan laidunparatiisi

Lotta pääsi tänään laitumelle. Meillä on tarkoitus pitää Lottaa siellä pari kuukautta, jos heppa viihtyy. 
Yhden aikaan meitä tuli hakemaan naapuritallin Eeva, jonka hevonen oli myös menossa samalle laitumelle. Lotta ja Ike eivät koskaan ennen ole nähneet, mutta ajattelimme että jos ne matkaavat laitumelle yhdessä, ne tutustuvat jo kopissa toisiinsa. En tiedä mistä se johtuu, mutta usein hevoset kiintyvät toisiinsa heti kun ne matkustavat yhdessä.


 Ja toden totta, Lotta ja Ike olivat kavereita heti kun ne pääösivät ulos trailerista. Ne olivat muutenkin samanvärisiä ja hieman saman näköisiäkin. Molemmat ovat myös rodultaan pääosin trakehnenereita ja kotoisin itärajan takaa.


Lotta oli suorastaan rakastunut.Se ei halunnut että ryhmän toinen tamma, kaksivuotias islanninhevonen tulisi lähellekään Ikeä. Kun Ike yritti haistella sitä, se tunki näiden kahden väliin (yllä kuvassa).Lauma kirmaili jonkun verran ja kaikki haistelivat toisiaan. Vähitellen hevoset rauhoittuivat syömään. Kaikkien näiden viiden hevosen tarkoituksena on olla pitempään laitumella, joten ryhmästä tulee varmaan toisiinsa kiintynyt.


Tamman pitää tietysti näyttää välillä kuka määrää. Potkut tulivat kuitenkin kaukaa, Lotalla ei selvästi ollut tarkoitusta satuttaa.Onnellinen pariskunta söi heti vieri vieressä. Välillä Lotan piti tietysti näyttää hiukan tammamaisia elkeitä (alla).
Lotta ja Ike herkistelivät. Välillä Lotta meni Iken taakse kun muut lähestyivät.
Hevosia on kyllä niin hauska seurata laitumella. Joskus haluaisin ottaa kunnon eväät ja retkituolin ja vain seurata niitä pitkään. Olen jopa miettinyt, että olisin joskus teltassa yötä laitumen vieressä ja seuraisin hevosia. Kuulostaako ihan kahjolta? Oletteko te lukijat tehneet koskaan niin?
Olisi myös kivat kuulla teidän kokemuksianne hevosten laidunelämästä. Onko hevoselle välttämätöntä päästä laitumelle?

8 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Ja ei, ei ole ollenkaan kahjo ajatus. Olen monesti ajatellut ja sanonut samaa: ihaninta on vain katsella hevoslaumaa laitumella! Ja ehdottomasti pitää päästä laitumelle, isossa sekalaumassa olisi ihanteellista, mutta meillä pidetään tytöt ja pojat erikseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, välitän terveiset kuvat ottaneelle Fridalle! Meillä on ruunat ja tammat yhdessä jo kolmatta kesää ja hyvin on mennyt. Toivotaan että tänäkin kesänä! Ja täytyy varmaan toteuttaa joskus se telttailu laitumen vieressä :D

   Poista
 2. Oii, ihania kuvia täälläkin (Fridan blogissa kanssa ;D) ja ois muuten todella siistii seurata yön heppoja laitumella! :) Siitä vaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Hevoset liikkuvat ja touhuavat kuulemma vielä enemmän öisin, yksi pitää vahtia "petojen" vuoksi jne., olisi mielenkiintoista seurata sitä! Ja varsinkin nyt, kun yöt ovat vielä valoisia, niin näkeekin jotain.

   Poista
 3. Vad fina bilder det blev. Och Lotta och Ike är ännu ett par :) Få se vad som händer under sommaren

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Frida kan nog fota, det är inte så lätt att fota hästar som springer omgring. Och vi som tänkte att Lotta behöver en anna sto för sällskap!

   Poista
 4. Hienoja kuvia, taitava Frida! Telttailu laitumen vieressä testattu :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos Laura! Frida sai kyllä kivoja kuvia liikkuvistä kohteista vastavaloon. Ai sä olet testannut telttailun, hauskaa!

  VastaaPoista