lauantai 15. kesäkuuta 2013

Unelmaheppa!

Lotta nauttii laitumella olosta täysin siemauksin.
Lotta on yllättänyt meidät joka päivä uudelleen hienolla käytöksellään. Laitumella antaa heti kiinni, jopa kävelee luokse. Lähtee yksin pois laumasta ilman mitään protestointeja. On hoitaessa ja varustessa rauhallinen ja kiltti, vaikka kaverit hörisevät ja hirnuvat aidan toisella puollella. Kävelee kiltisti yksin kentälle (joka on vajaan kilometrin päässä laitumesta) vaikka ilma on myrskyisä ja paalimuovit ja kaikki muutkin kauheudet kuten puiden oksat ja puskat heiluvat. Lotta kyllä katselee niitä sieraimet laajentuen ja puhisten, mutta se ei tee mitään, ei lähde pakoon eikä sinkoa mihinkään.

Kentällä Lotta keskittyy työntekoon, vaikka olisi siellä yksin. Hieno Lotta! On se vaan niin kiva hevonen!
Tänään tuttumme Miisu ratsutti Lottaa. Olipa mukava katsella, Lotta meni nätisti. Ja taisipa tehdä kunnolla töitä, kun hiki tuli puolen tunnin tehokkaassta treenissä. Miisun mielestä Lotta ei ole ratsastaessa yhtään tammamainen, se on todella nöyrä ja tekee niin hyvin kuin pystyy.

Tämän kesäinen lauma on todella kiva. Lotalla ei ole naarmun naarmua, eikä taida olla muillakaan. Tänään kun tulimme, rapsutteli Lotta antaumuksella islanninhevosvarsan kanssa. Ne nautiskelivat niin että muu maailma ihan unohtui.

Voi että mä odotan että pääsen taas selkään. Koulutunneille, maastoon. Oih, en pysty odottamaan! Samalla huomaan että olen selkeästi varovaisempi hevosten kanssa. Toivottavasti tämä ratsastustauko ei tee minusta pelkuria. No, en usko, sillä Lotta on kyllä varsin luotettava! Mutta ainakin lihakset kipeytyvät aluksi, se on varma!

4 kommenttia:

 1. Fina Lotta. Snart far vi ut i terräng och rida :)

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti pääset taas pian ratsastamaan! Ei sulle varmasti mitään "rimakauhua" ole tauon aikana tullut, vaikutat niin reippaalta tyypiltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, parin viikon päästä pitäis taas päästä selkään. Ehkä kokeilen hiukan käyntiä jo sitä ennen :) Ja kiitos, uskon että mua ei pelota Lotan kanssa. Pukittelevia tai hyppiviä hevosia kyllä välttelen jonkin aikaa, en halua pudota ainakaan päälleni tuon operaation jälkeen. Onneksi olen kyllä kuntoutunut tosi hyvin :D

   Poista