lauantai 27. heinäkuuta 2013

Matalan muodon metsästystä

Eilen tuli taas niin hyvä mieli. Ehkä eniten siksi, että jaksoin ratsastaa ajatuksella, kärsivällisesti mutta päättäväisesti ja se on niin paljon reilumpaa hevoselle. Ja Lotta vastaa saamaansa kohteluun mahtavasti. Mietin pehmeitä ranteita, rentoutin olkapäitä, laskin tahtia, oikaisin omaa vinouttani...ja vips minulla oli ihana aktiivinen, rento ja kuuliainen hevonen. Sitten Frida otti kameran esiin ja jäykistyin ihan pikkuisen...ja vips, hevoseni pistikin taas hiukan vastaan. Niin pienestä se on kiinni.

Eilen keskityin vain yhteen asiaan, eteen alas -venytykseen. Ja nimenomaan ETEEN alas, ei taakse alas kuten usein tuppaa käymään. Lisäksi selän pitäisi olla ylhäällä, takajalkojen työntää. Aiai miten hyvää jumppaa ja voivoi miten vaikeata.

Frida oli loistava apu, sanoi aina hep, kun Lotta kulki nätisti eikä ollut kuolaimen alla. Ja jeeeee, se onnistui. Lotan ei ole helppo venyttää ylälinjaansa, se haluaa kulkea korkeassa muodossa, mikä on sinänsä ihan hienon näköistä, mutta vastapainoksi hevosen pitää osata venyä eteen alas kuolaintuella kun se saa pitemmät ohjat. Lottahan heittää itsensä siinä kohdassa useinmiten ihan tyhjäksi.

Lotta kurottaa eteen kohti kuolainta ja meikäläistä naurattaa :)

Tää on mun mielestä kiva kuva, tällaisessa muodossa pitäis alkuravienkien sujua, mutta usein se onnistuu vasta lopuksi.


Sinne sinne sinne! Houkutteleminen eteen alas vetämättä ohjista tai päästämättä tuntumaa ei ole ihan helpoa. 
Tässä vielä muutama kuva muustakin kuin venyttelyistä. Lotta on niin mainio, kun harjoittelemme lisäyksiä. Ekan kerran se ihan hölmistyy, että mitäs ihmettä, mutta sen jälkeen lähtee painelemaan ihan simona ja innostuu aina kovasti. Yritin aina lisäyksien lopussa kurottaa käsiä eteen ja saada Lotan oikein venymään alas.
Siis mitä häh sää nyt haluut?

Ai tälleen, no kylhän mää meen.

Ja kovaakin pääsen.

No nymmää ihan innostusin!
Täällä saaristossa on ollut aivan mahtavat ilmat, eilenkin oli todella hieno ilta ratsastella. Lopuksi hiukan tunnelmakuvia, kaikki ottanut Frida!

Ykkösihanuus: piehtarointi hiekkatarhassa!

Maistuis varmaan sullekin!

Mul kans jotain juotavaa, älä yksin hörpi!

Kesäterveisin Lotta!Mitäs mieltä rakkaat lukijani olitte tästä postauksesta? Jättäkää tosi mielellään kommenttia, ihan mitä vaan! Ja kertokaa myös keitä olette ja miten olette eksyneet tämän blogin pariin!

16 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus oli. Etsiskelin kaikenlaisia heppablogeja jostain tuolta netistä ja sitten jotenkin sattumalta vain löysin tämän sun blogin ja tää vaan vaikutti todella mielenkiintoiselta niin päätin sitten liittyä lukijaksi. + Sulla on kyllä todella upea hevonen, ja teidän menoa on mukava seurata. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mallu kivasta kommentista! Ja Lotta kiittää myös!

   Poista
 2. Olet aikasemmin kertonut Lotan menevän "töpöttelyravia", sama ongelma on minullakin vuokriksen kanssa! :)
  Mahtava blogi, ihanat kuvat ja hieno heppa! Eksyin tänne Fridan blogin kautta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tuosta töpöttelystä on kyllä vaikea päästä eroon, kun siinä on niin helppo istuakin! Kiitos paljon ihanasta kommentista, mukavaa että olet lukijana!

   Poista
 3. Fridan blogista eksyin tänne ja tämä on mielenkiintoinen siksikin, että on kiva lukea ajatuksia aikuisen ajatuksista ihan tavallisesta heppailusta! :-) Teksti kulkee sujuvasti ja teillä on nätti heppa! Hyvää kesän jatkoa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos Elina Ida! Mukavaa, että mulla on näin paljon nuoria lukijoita! Hyvää kesänjatkoa sinullekin!

   Poista
 4. Hei! Kirjoitat kivasti hevostelustasi ja on mukava vahan 'vanhemman' oloista blogia. Itse loysin blogisi jonkun muun suomalaisen hevosblogin kautta. Tuntuu, etta sinulla on samanhenkista harrastamista kuten itsellanikin. Olen suomalainen mutta asun Englannissa. Olen myos innostunut kirjoittelemaan omasta hepastani taalla Englannissa. Kirjoitan englanniksi, mutta jos se sujuu, niin katso ihmeessa: www.bluenna.blogspot.co.uk

  Mukavaa kesan jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa hauska kuulla että tätä blogia luetaan Englannissakin! Katson ehdottomasti blogiasi. Kävin itse viime keväänä ensimmäisen kerran Englannissa ja se jätti lähtemättömän vaikutuksen. Ajeltiin neljä päivää Etelä-Englannin maaseudulla ja oli aivan upeaa. Siellä on kyllä varmaan viettää hevoselämää. Kiitos kommentista ja hyvää kesänjatkoa sinullekin!

   Poista
  2. Tanne Oxfordshireen saa tulla moikkaamaan! :)

   Poista
  3. Oi, sepäs oliskin ihanaa!

   Poista
 5. Itsekin "täti-ikäisenä" luen mielelläni muiden aikuisten blogeja. Olen enemmän ravi-ihminen, mutta lukulistalta löytyy myös monta ratsuaiheista blogia. Blogisi kauniit kuvat miellyttävät myös. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun olet löytänyt tiesi tänne, Anna! Ja mukavaa kun tykkäät kuvista!

   Poista
 6. Ihania kuvia! Mullakin on haasteena mukavasta töpöttelyravista kunnoon raviin ratsastaminen ;)

  Taisin löytää tänne joskus pientä puhetta -blogin kautta. Kiva kun näitä aikuistenkin harrastajien blogeja on, ja kiva saada seuraa varsinaissuomalaiseen aikuishevosharrastaja-blogosfääriin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogosfääri! Wau mikä hieno sana! Munkin mielestä on tosi kiva lukea aikuisten blogeja, tosin luen kyllä muutaman nuorenkin blogia. Mun blogin ajatus lähti alunperin siitä, että halusin saada jonkun paikan, jossa jakaa tyttäreni ottamia ihania kuvia....facebook-kaveriparat oliva niihin varmasti jo lopen kyllästyneitä. Yritän pitää tämän jatkossakin kuvapainotteisena. Innolla katson myös sinun postauksiasi!

   Poista
 7. On kiva lukea aikuisen kirjoittamaa blogia, niihin teksteihin samaistuu helpommin kuin aivan nuorten kirjoittamien. Olen itsekin palannut hevosten pariin reilun kymmenen vuoden tauon jälkeen ja nyt hieman vanhempana ja ehkä kenties fiksumpana sitä treenataan oman suokkitamman kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Oon sun blogiin jossain törmännytkin, nyt liityin myös lukijaksi. Kiva kun meitä aikuisi bloggajia löytyy!

   Poista