keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Taas treenataan (ratsastuskuvia)

Lotan jalka alkaa nyt olla kunnossa. Viikon verran olemme maastoilleet kevyesti ja nyt saa taas alkaa treenaamaan ja liikuttamaan normaalisti. Jalasta häviää aina kaikki turvotukset liikunnan myötä, joten se tekee hyvää.
Menin tänään pitkästä aikaa kentällä, hieman kevyemmin toki vielä tässä vaiheessa. Lotta tuntui suorastaan innokkaalta. Se pyrki tosi hyvin eteen, mutta tuli samalla hieman raskaaksi edestä. Oli kuitenkin tosi kiva ratsastaa reippaalla ja innokkaalla hevosella!

Reipas tyttö oli ihan vauhtituulella.

Ihmeellinen ilme mulla :D Olis kiva osata ratsastaa hymy naamalla, irvistelemättä.

Lisää kuvateksti

Laukassa sai todella istua penkkiin, neiti oli kovasti menossa. Hyvä niin.

Yritetään vähän venyttää kroppaa välillä.

Tavoittena olis saada Lotta kunnolla venyttämään eteen-alas, se ei ole helppoa. Menee helposti kuolaimen taakse, mutta sekään ei haittaa jos saa sen selän ylös.

Lisää kuvateksti
Loppukävelyt maastossa.

Ihailtiin samalla kaunista luontoa.

8 kommenttia:

 1. Taas aivan ihania kuvia! Lotta on kaunis ja näyttää ihanan energiseltä (huokaa tahmatassun omistaja ihan inasen kaihoisasti... ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, tumpelo vastasin sulle sähköpostissa....kirjoitan siis uudelleen:
   Kiitoksia, mulla on mukavasti kuvaamisesta innostunut tytär lähes aina mukana! Lotta on kyllä nätti, mutta niin on sinunkin hevosesi. Ja Lottakin osaa kyllä tahmailla, entinen tuntsari laittaa välillä silmätkin kiinni kun saa pitkät ohjat :)

   Poista
 2. Hienolta näyttää. :) Täällä kans yks tahmatassun omistaja huokaa.. Tahvo tuntuu aina pullauttavan mahan mahdollisimman isoksi ja selän notkolle, joten "selkä ylös" on "blob!" maha ulos. :D Hih, no kuskistahan se on vain kiinni..

  Mä pidätän aika usein hengitystä kentällä jonkin tehtävän aikana. Lauantaina kyllä keskityn hengittämiseen.
  Joku innokas kuvailija sais meitäkin välillä kuvailla. :)

  Hyvää kesän jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Kiitos:) Hengitys on mullakin usein ongelmana, huomaan että jännitän koko ylävartaloa ja pidätän hengitystä kun tulee joku hankala paikka. Lotalla on nyt ihan järkyttävä laidunmaha joten tuota palloa ei niin vain vedetäkään sisään.

  VastaaPoista
 4. Mahaa on kasvatettu meilläkin ;) Yhtäkkiä se kesämaha siihen ilmestyi!

  Lotalla on samanlaiset "merkit" etusissa kuin omallani - ovatko mahdollisesti tulleet epäsopivista suojista joskus sen menneisyydessä? Tätä epäilin itse, ja kun joskus entisen omistajan tapasin niin kysyin mistä jäljet on tulleet. Eräs eläinlääkäri, joka kerran kävi rokottamassa muisti hevoseni juuri noista jäljistä, joku ostajaehdokas oli otattanut röntgenit eikä jaloissa ollut ollut mitään vikaa. Tämä oli sikäli mielenkiintoinen tieto, sillä itse en ostotarkastukseen röntgeniä sisällyttänyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin kun ostimme Lotan, niin meille kerrottiin että aikoinaan Venäjällä Lotalla on käytetty sähkösuojia, kun sitä on opetettu hyppäämään kolistelematta. Jäljet tulisivat siitä, kun suojat ovat polttaneet. Hirveä tarina, enkä tiedä onko se totta vai ei. Lotta ei pelkää puomeja ja tykkää hyppämisestä, joten vaikea uskoa tuota. No, ei se kyllä juuri kolistelekaan. Me emme myöskään ottaneet röntgeneitä, ikää ja maileja on sen verran, että sieltä olis jotain löytynyt joka tapauksessa, ja harrastekäyttöön kuitenkin ostimme.

   Poista
  2. Voi kamala mikä tarina! Tuollaisesta en ole ikinä kuullutkaan, mutta ei kai se mahdotonta ole. Niin kamalaa eläinten kohtelua kun itsekin tuli nähtyä Itä-Euroopassa :(

   Omallani tosiaan oli ollut liian pienet/hiertävät suojat, jotka olivat sitten tehneet vereslihalla olevat hiertymät. Kun ne sitten paranivat, oli niiden kohdalla kasvava karva valkoista. Leikkausarvet ovat selvästi säännöllisemmät "tikkaukset", nämä ovat keskenään symmetriset joten tarina epäsopivista suojista on kyllä helppo uskoa.

   Oman hevoseni jäljet näkyvät suht hyvin tässä kuvassa: http://madjaarienmailla.files.wordpress.com/2012/08/img_15031.jpg

   Poista
  3. Hevosilla taitaa olla tosiaan melko hurjaa kohtelua joissain maissa, mutta Venäjällä kuuleman mukaan osataan kouluttaa ja arvostaa hevosia, joten kyllähän tuo aika hurjalta kuulostaa. Jäljet ovat kyllä vielä isommat kuin sun hevosella. Joskus oon nähnyt vastaavanlaisia, jotka ovat kuulemma tulleet liian tiukoista pinteleistä.

   Poista