lauantai 21. joulukuuta 2013

Maija ja magee tamma


Valmentaja-Maija kävi tänään ratsuttamassa Lotan. Lotta oli oikein tohkeissaan kun joku vaati siltä todella paljon. Juteltiinkin Maijan kanssa että tuolla hevosella on kyllä niin mahtava luonne. Se ei koskaan ota hernettä nenään, yrittää vaan tarjoilla touhukkaasti kaikenlaista jos ei heti ymmärrä. Esimerkiksi jos sitä hipaisee raipalla, se ei suinkaan suutu, vaan ikäänkuin ryhdistäytyy ja hätkähtää ja yrittää hetipäätä kysellä että sorry, siis mitä sä halusit :) Miten se voikin olla niin nöyrä?

 Maija meni Lotalla pohkeenväistöjä, sulkuväistöjä, vastalaukkakaarteita, laukanvaihtoja (niissä oli hiukan töitä), kolmikaarista kiemurauraa jossa vaihdettiin laukka käyntiaskeleen kautta ym. Ravi on aivan sikahienoa, mutta laukka ei ole Lotan ykkösaskellaji. Se kyllä suorittaa, mutta koottu laukka näyttää melkoisen töpsöttävältä.

Kyselin Maijalta tunnin jälkeen, mikä hänen mielestään on Lotan koulutustaso. Yllätyin kun hän sanoi epäröimättä että vaativa B. Aika hieno heppa siis meillä! 
Lotta oli ratsutuksen jälkeen hikinen kuin uitettu kissa. Kaksi paksua villaloimea päälle ja karsinaan, siellä Lotta kuivatteli puolitoista tuntia heinää rouskutellen! Itse join glögiä tallikavereiden kanssa sillä aikaa.

Lopuksi vielä kylmäsin jalat ja laitoin Lotan solariumin alle kuivattelemaan. Ei ollakaan ennen kokeiltu tuota tallimme solariumia. Lotalla on kyllä paksu karva, se ei näytä miltään karvamammutilta, mutta alusvilla on tiuhaa. En kuitenkaan haluaisi millään sitä klipata, siinä on omat hankaluutensa ja Lotta inhoaa loimia, joten nyt en joudu käyttämään sillä talliloimea ollenkaan.

Mulla on tullut ongelma näiden blogin kuvien kanssa kun Fridan kuvausinnostus on hiipunut. Tänään otin videota Maijan ratsastuksesta mutta sitten poistin vahingossa koko videon muistikortilta. Joten koristeeksi vain vanha kuva.

2 kommenttia:

  1. Näistä sun kirjoituksista tulee aina niin hyvä mieli, kun huomaa kuinka paljon tykkäät Lotasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että se välittyy lukijoillekin! Toivottavasti saadaan lukea uusia kuulumisia ponirintamalta pian myös sinun blogista!

      Poista