torstai 1. elokuuta 2013

Varustefriikki tunnustautuu

Myönnän. Olen pahimmanlaatuinen varustefriikki. Se ei tarkoita sitä, että ostelisin koko ajan jotain, päinvastoin. Haluan satsata melko laadukkaisiin varusteisiin ja ostaa harvoin. Metsästän alennusmyyntejä. Olen myös melko tylsä,  väriskaala on niinkin riemunkirjava kuin musta-ruskea-beessi ja ehkä silloin tällöin hieman punaista. Nyt mieleni on alkanut yhtäkkiä hinkua takavuosien inhokkiväriä, tummansinistä, joka näyttää jostain syystä niin raikkaalta.
Siinä mielessä olen kyllä aivan friikki, että tiedän varusteista tosi paljon. Kun menen käymään hevostarvikeliikkeessä, on myyjän turha väittää vaikkapa että CO Wellington Classic -kypärässä ei ole ilmastointiaukkoja. Tiedän että niitä on, lukumäärän ja sijainninkin :D
Suosikkimerkkini ovat varmasti pitkälti samoja kuin monella muullakin. Tässä joitain parhaita hevostarvikkeita, joihin luotan:


Equilinen satulahuovat. Niitä meillä on tasan kaksi joista toinen ostettu käytettynä ja toinen alennuksesta. Tämä ruskea on ehdoton suosikkini. Nämä pysyvät jämäkkinä todella pitkään eivätkä liistraudu hevosen säkään kiinni satulan alla. Tämä on Octagon -malli ja mielestäni aivan ihana.Toinen satulahuopasuosikkini on Schockemöhle. Tästä beessistä satulahuovasta olen tykännyt monta vuotta, jo silloin kun vuokraponillani oli sellainen. Omalle hevoselle sellainen piti saada heti. Laatu ei ole yhtä hyvä kuin ylemmällä, mutta ainakin tämä Coach -malli pitää melko hyvin kuosinsa. Meiltä löytyy  myös musta kouluhuopa ja sininen estehuopa.

Lotalle sopii hyvin beessi satulahuopa ja pintelit. Tosin nämä pintelin olivat jotain lyhyttä mallia ja näyttävät hiukan töpöilta.


Tähän otsapantaan hullaannuin jonkun ruotsalaisen blogin kuvassa. Kyllä, olen hieman lapsellinen täti-ihminen! Etsin otsapantaa kaikkialta, mutta se oli nettikaupoissa loppuunmyyty. Kunnes eräänä päivänä marssin paikalliseen hevostarvikeliikkeeseen ja siellähän niitä oli! Pannassa on helmiä ja kristalleja, se niin tyttömäinen ja tyylikäs! Malli on Glengordon Ariel. 
Suitsina meillä on melko hintavat Döbert Satallmeisterit. Niistä meni rikki turpahihnan lenksu ihan normikäytössä. Nahka on kyllä ihanaa eikä turpoa vaikka vähän kastuisikin. Näihin saa myös (kalliita) varaosia, mikä on jo osoittautunut loistojutuksi!
Kun Lotta tuli meille, ostimme pari Bucaksen toppaloimea sekä muutaman Rainbusterin. Molemmat ovat ihan hyviä. Bucas vie kyllä pitemmän korren, koska ne ovat kevyitä ja notkeita. Niitäkin onnistuin saamaan viime kesänä alennusmyynnistä ihan superedullisesti, tämä vihreä 300 grammainen fullneck maksoi 60 euroa. Nyt haluaisin löytää vielä samanlaisen 400-grammaisen kylmimpiä pakkapäiviä varten, sillä Lotalla ei käytetä talliloimia ja Bucas tuntuu suhteellisen ohuelta muihin saman paksuisiin verrattuna. 
Ainoa miinus tässä merkissä on sen etukiinnitys, joka on mielestäni hiukan vaikea saada auki. Tallityöntekijät kuitenkin rakastavat näitä loimia ja hevonenkin vaikuttaa tyytyväiseltä.Suojat ovat Lamicellin ja kestäneet nyt melko hyvin vuoden verran. Ne ovat kauniit, mutta mietityttää, onko tuo ohut kuminauha sittenkään maailman mukavin hevoselle. Takahivutussuojia pidämme aina, jännesuojia etusissa aina tarpeen mukaan.
Yksi viimetalven parhaista ostoksista oli villaviltti, joka sekin oli alessa 49 euroa. Se on paksu, muttei liian paksu, helppo heittää alku- ja loppukäynneiksi hevosen pepun päälle ja omaa peppuakin lämmittämään. On tämä ollut päällä kunnon laukkamaastoissakin etuklipsulla ja loimivyöllä varustettuna. Paras se on lämmikkeenä itsellä kylmässä maneesissa ratsastusta katsellessa!

Satuloissa luotan Kiefferiin. Muitakin on kokeiltu, mutta Kiefferit vain tuntuvat aina sopivan parhaiten. Koulusatulana on ihana, uudehko Kieffer Lech melko pienillä polvituilla. Estesatula on ruskea Kieffer Donau.

Ens kerralla palaan ratsastajan varusteisiin!

6 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Olen sinun kanssasi aika samanlainen, koitan aina löytää alesta, koska haluan laatua - mutta mieluusti edes muutaman kympin alennuksella! Sun varusteiden näyttöä odotellessa! :-)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista! Hevosharrastus on kyllä niin kallis, että siksikin on pakko yrittää löytää pitkään kestäviä tuotteita. Sitä paitsi on paljon mukavampaa, kun kaappi ei pursua kaikenlaista turhaa heräteostosta!

  VastaaPoista
 3. Oih, joku muukin joka tykkää Schockemöhlen Coacheista :) Itelläni on noiden huopien "keräily" lähtenyt vähän käsistä kun niitä on löytynyt suhteellisen edullisesti käytettynä ja nyt huopia onkin (laskee...) jo neljä. Vielä pitäisi saada kokoelmaan ainakin se ihana suklaanruskea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mun mielestä ne on kivan näköisiä, mutta voisivat ehkä olla hiukan jämäkämpiä laadultaan. Ainakin näin kesällä kun niitä täytyy jatkuvasti pestä, niin pehmenevät harmittavasti. En voi silti vastustaa niitä :D

   Poista
 4. Olipa hauska postaus! Olen vähän samantyyppinen kuin sinä, mietin tarkkaan mitä ja millaisia varusteita hankin, ja teen tarkkaa tutkimustyötä netissä ennen ostopäätöstä :)

  Equilinen Octagon-huovat on maailman parhaita! Muistan kun Goldy oli ollut mulla vain pari kuukautta, ja näin kisoissa jollain ihanan "myrkynvihreän" huovan, estemallina tosin, ja jouduin hetken googlailemaan kunnes selvisi että kyseessä oli tuo Equilinen Octagon. Sellainen oli sitten pakko hankkia koulumallisena, ja myöhemmin on tullut ostettua pari lisää.

  Ja vielä tuohon tummansiniseen; ennen en tykännyt yhtään, mutta nykyään löytyy huopaa, pinteleitä, ratsastusloimea, ratsastushousuja... Onhan tummansininen kouluratsastajan perusvärejä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, taitaa olla pakko satsata kohta yhteen tummansiniseen huopaan ja kivoihin ratsastushousuihin...sopis kyllä punaruunikollekin niin hyvin! Ei kun nettisivuja selaamaa....:D

   Poista