sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Videokooste tädistä ja valkoisesta tammasta

Tekaisin iltani ratoksi pienen videokoosteen tästä omasta kultamussukastani.
Kooste on tehty niistä pätkistä, joita tässä puolen vuoden aikana on otettu. Pätkiä maneesista ja ulkokentältä, satulalla ja ilman.

Mitäs tykkäätte?

 


Maneesin pohja on Mandylle selkeästi mieluisampi, kuin kenttä. Kuitupohjalla liikkeessä on huomattavasti enemmän joustoa.

Hiukan nyt jänskättää laittaa videota. Paljon on meillä korjattavaa, mutta kun mietin, että pystyn näinkin kohtuullisesti ratsastamaan tällä titaanikankulla, niin olen oikein onnellinen. Ja koko ajan opetellaan lisää. Tasaisuutta, suoruutta...mutta kiire ei ole mihinkään.

Onnen Rippeitä - sekä Pena Poni  -blogien inspiroimana olen nyt viime päivinä yrittänyt saada ryhtiliikettä ratsastukseeni ja varsinkin se ulko-ohjaan liittyvä ahaa-elämys on auttanut paljon. Se pieni tahditus, jota Mandyllä on kentällä ollut, tuntuu kadonneen sen myötä, että en roiku siinä sisäohjassa, vaan haen itsepintaisesti ulkosuupieltä tuntumalle.

Ensi viikolla on ohjelmassa maastoilua ja valmennusta. Ja maailman mahtavimmat ratsastusilmat ilmeisesti jatkuvat, huippua!

11 kommenttia:

  1. Kiva videokooste ja hyvin Mandy polkee ja nostelee jalkojaan! Terhakka tyttö :-))
    Onko se kinnerpatti oikeassa jalassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Terhakka on kyllä hyvä sana kuvaamaan Mandyä :)
      Kyllä, oikeassa jalassa on. Vasemmassa oli otain hyvin pientä myös. Oikea takanen on sillä heikompi ja jäykempi, kun on sen käyttöä yrittänyt vältellä.

      Poista
  2. Hyvältä se näyttää! :) Lisää vaan tasaisuutta, niin siitä tulee tosi hyvä. Jännästi mulla tuli Rippe mielee tuosta liikkumisesta. Meilläkin ulko-ohjalle ratsastus on ainut tapa saada hevonen liikkumaan tahdikkaasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Näin on, tasaisuus on se suurin haaste. Mandy on aika herkkä, ja reagoi istuntaan, joten oma kroppakin täytyisi saada hyvin tasaiseksi. Juu, sillä on kieltämättä hiukan sama tyyli liikkua kuin Rippellä (ja muutenkin jotain samaa). Kyl meillä sitte on söpöt hepat!

      Poista
  3. Sehän näyttää oikein hyvältä ja onhan se jo wow kun olet mennyt ilman satulaa onnettomuuden jälkeen. Siinä on jo melkoinen saavutus! Hyvin teillä menee ja miten paljon mukavampi olisikaan jos voisi omia videoitaan esitellä ilman jännitystä, ratsastaako sitä muiden mielestä riittävän hyvästi tai mitähän puutteita muut näkevät. Mikä on toki luontaista, mutta harmillisen usein oman innon ja halun jakaa omia suorituksiaan estääkin usein nekin, jotka haluavat sen ilon syystä tai toisesta lannistaa.

    Luottavainen, hyväntuulinen hevonen, mikä suorittaa tehtävät mielellään. Varmasti on mukava harrastaa kaikkeen niin lungisti suhtautuvalla hevosella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, mua hiukan jännitti noi ekat laukat ilman satulaa, mutta kiltisti se Mandy aina on. Tykkään ihan hirveesti mennä ilman satulaa ja hevonen tuntuu silloin aina niin hyvältä. Mutta lonkka ei kestä sitä määrättömästi vielä.
      Joo kyllä hiukan aina mietityttää laittaa ratsastustaan kaiken kansan arvioitavaksi, mutta eihän tää niin vakavaa ole :) Mandy on kyllä kertakaikkiaan ihana heppa, niin kiltti. Tosin kyllä silläkin kierrokset nousevat joskus esimerkiksi maastossa ja yllättävän säpäkkä osaa olla, mutta nyt kun on oppinut itse vain hengittelemään ja pitämään ohjan löysänä, niin aika äkkiä se rauhoittuu. Peilaa ihmistä ihan 100 prossaa :)

      Poista
  4. Hyvältähän se näyttää! Mandylla on kiva laukka, ravi karkaa vielä helposti vähän pois tahdista ja kintereen ongelmat kyllä näkyy joissain kohdissa. Ja hyvin näkyi näistä videoista se ettei tuota tammaa paljon parane prässätä tai onpi palko poikittain :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juuri näin kuten sanoit, ravissa on tosi vaikeata pitää tasaista tahtia yllä, se tulee oikeastaan vasta kun Mandy "kuljettaa" mua, se tavallaan saa sellaisen vaihteen päälle, että ravi tepsuttaa itekseen ja mä pystyn ohjailemaan sitä vaan, eikä tarvitse miettiä eteenpäin menoa. Tajuaakohan tuosta hölkäsenpölähtämää :). Vai sanotaankohan tuota pohkeen edessä olemiseksi...
      Laukka on kyllä Mandyllä ihana, varsinainen keinuheppalaukka, ja on jotenkin helpompi siinä. Vaikkakin talvella juuri laukka oli ongelma, silloin kun kintereet oirehtivat enemmän.
      Mandy ei tee todellakaan mitään tuhmaa, vaikka palko menisi poikittain, mutta se huolestuu, alkaa sählätä ja jännittyä, kerii itsensä kerälle ja pois tuntumalta ja tulee ihan yliherkäksi. Silloin tiedän että olen vaatinut väärällä tavalla. Tuo kehuminen on Mandyllekin supertärkeää, kiitos kun muistiti siitä, täytyy taas panostaa kehumiseen enemmän.
      Mutta kaikenkaikkiaan mä tykkään hurjasti ratsastaa sillä, joistain hevosista vaan tykkää ja toisista ei, vaikka olisivat tavallaan helpompiakin. Tiedät varmaan mitä tarkoitan :)

      Poista
  5. Niin tykkään kun sun blogi palasi eloon!

    VastaaPoista
  6. Oi, kiva kuulla! Ja kiva kun jätit kommentin, näistä tulee niin iloiseksi!

    VastaaPoista
  7. Laukkaa ilman satulaa, wowww!

    VastaaPoista