torstai 5. helmikuuta 2015

Simppelisti parhautta

Mukavia, ihania, tavallisia päiviä Simpan kanssa.

Sunnuntaina käytiin taas maastossa, puolitoista tuntia käveltiin kaverin kanssa. En voisi olla tyytyväisempi hevoseen, se oli pirteä, mutta käyttäytyi aivan moitteettomasti. Simppa haluaa mieluiten kulkea edessä ja se oikein imee eteenpäin. Sen käynti on kyllä täysin hevosmaista ja isoa.
Tallireissulla kuluikin kuusi tuntia, kun katselin tallillamme järjestettyä kouluratsastusklinikkaa.

Viime perjantaina  Simppa tuntui väsyneeltä ja arvelin että se oli mennyt hiukan jumiin keskiviikon estetreeneistä (joissa oli kuskina eräs nuori nainen), sillä se ei ole vähään aikaan hypännyt. Tilattiin sille jo hierojakin,joka tosin pääsee vasta kuun puolessa välissä.

Viikonlopun maastokavelyt olivat palauttaneet ponin taas pirteäksi ja se olikin maanantaina oikein mukava. Palkitsen sitä edelleen ruhtinaallisesti heti kun tulee hyvä pätkä ja tunnen että poni kantaa.
Otin myös alaturpiksen pois ja löysäsin ja alensin hiukan turpahihnaa ja sekin tuntui rentouttavan heppaa ja erityisesti sen alaleukaa. Tämä saman ilmiön huomasin myös Lotalla aikoinaan. Olkoonkin että alkuratsastuksessa aukoilee hiukan suuta. Se loppui sitten kun poni hyväksyi tuntuman.

Tiistaina Simpalla oli täysin vapaa, kun maneesi oli koko illan varattu estetreeneihin.

Keskiviikkona puursimme taas maneesissa ja tuli monia kivoja hetkiä. Simppa on ruvennut tarjoamaan enemmän ja enemmän, harjoittelimme sulkutaivutusta ja Simppa olikin ihan tohkeissaan ja höpsötteli sinne tänne.

Tänään eli torstaina mulla oli vapaa aamupäivä ja lähdimme maastoon ystäväni kanssa, jonka hevonen on sairaslomalla. Eli käyntiä vaan mentiin, mutta oli niin mukavaa, ihana ilma ja reipas heppa. Tunnin lenkin jälkeen menin vielä kentällä ihan kunnolla ravia ja laukkaa, Simppa oli SUPER! Kentällä oli juuri sopivasti lunta ja poni nosteli jalkojaa ja käytti selkäänsä hienosti, oli kuolaimella ja pohkeen edessä. Ei se ole maneesissa ikinä vielä noin hyvältä ja tarmokkaalta tuntunut. Hikikin tuli.

Huomenna perjantaina on valmennus aamulla, lauantaina oli aikomus klipata heppa ja kenties taas maastoilla. Sunnuntaiksikin on varattu valmennus.

Simpan kanssa kaikki on niin ihanan simppeliä.

Talven parhaita hetkiä.


12 kommenttia:

 1. Simpalla on kauniit korvat! Toivottavasti saatte tavalla tai toisella jatkaa yhdessä, tuntuu olevan rakkautta ilmassa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Simppa kiittää. Korvien muoto on selkeästi tullut arabi-isältä. Kyllä Simppa mulla on nyt varmaan vähän pitempään. Se on niin muru, ettei siitä raski heti luopua, ja omistajakin antaa mun sitä mielellään pitää.

   Poista
 2. Te vaikutatte kyllä sopivalta parilta! :) Toimiva heppa on mukavalle harrastelulle kaiken A ja O. Muut seikat sitten toissijaisia. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä aivan totta. Ei ole mitään iloa hevosesta, jolla vaikkapa on superhienot liikkeet, jos sillä ei uskalla ratsastaa (kröhöm, kokemusta on....). Simppa on kyllä tosi toimiva nuori herra, harvalla on noin mukava luonne. Ja siltä löytyy kyllä sitä luonnettakin, ei ole ihan lapatossu kuitenkaan, vaan hiukan on pilkettä silmäkulmassa.

   Poista
 3. Tuli niin hyvä mieli kun luin tämän! Ihanaa arkea :)

  VastaaPoista
 4. Simppeli-Simppa kuulostaa ihan täydelliseltä. :) Mukavaa, että saat vielä jonkin aikaa herrasta nautiskella. Toivottavasti saat käydä Simppaa aina katsomassa, kun se sitten menee omaan kotiinsa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva tyyppi se on kyllä! Kävin Simpalla ratsastamassa muutamia kertoja sen omassa kodissakin, eli varmasti saan sitä käydä katsomassa.

   Poista
 5. Jokaisella ihmisellä pitäisi olla hyvänmielen hevonen. Mitä sellaisella superhevosella tavallinen ihminen edes tekee, kysynpähän vaan? Itselläni on monesti osaamistasoltaan vähätelty hevonen, mutta sitä kuitenkin luonnehditaan uskomattoman hienoksi hyvänmielen hevoseksi. Sen kanssa kaikki sujuu. Mitä muuta ihminen vaan voi hevoseltaan tarvita, en käsitä? Minäkin olen ihan tavallinen harrastaja, mutta mulle on sattunut uskomattoman symppis ja mahtava hevoskaveri. Liitokaviolla en tekisi mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, jokaisella pitäisi olla hyvän mielen hevonen. Hyvä mieli tulee tietty eri ihmisille eri asioista. Onneksi ihmiset ovat erilaisia ja hevoset myöskin, jokaiselle voi löytyä juuri se sopiva.

   Poista
 6. Kiva kuulla ! :-) Lisaa mukavia hetkia teille.

  VastaaPoista