tiistai 10. helmikuuta 2015

Sekalaista settiä

Viikon kootut kuulumiset jälleen!

Lauantaina poni pääsi karvoistansa. Suhtaudun klippaukseen yleisesti ottaen hiukan nuivasti, mutta nyt ajattelin, että karvaa on sen verran, että menkööt, Nyt heppa on ollut säännöllisessä treenissä ja hikihän siinä pukkaa tulemaan kun hommiin joutuu.


Mun tallikaveri auttoi klippauksessa, onneksi, en ole nimittäin koskaan ennen klipannut.

Simpan karvaa...näistähän vois kehrätä vaikka lankaa!
Simppa suhtautui klippaamiseen kuten kaikkeen muuhunkin, lunkisti! Hiukan se ihmetteli ja värisi, mutta seisoi paikoillaan kuin tatti. Karvaa tuli valtava kasa! Poni muuttui hassun kimomaisen väriseksi. Ei se nyt mikään kauheen kaunis ilmestys ole puolikaljuna, mutta kuivumisongelma poistui. Ja onneksi nyt on luvattu lämpimiä ilmoja. Tänäänkin oli +8 astetta, huippua!


Kaljuuntunut Simppa tähyilee kaukaisuuteen.


Fridakin kävi ratsastamassa.
Maanantaina käytiin Simpan kanssa kahdestaan pitkällä maastolenkillä. Heppa oli todella kiltisti, ainoastaan pressulla peitelty puupino pelotti ja Sippa laittoi arabipörinän päälle. Ravailtiin ja laukkailtiin, käytiin metsäpoluilla ja kiipeämässä mäkiä. Todella kivaa. Yritän kasvattaa sen kuntoa, ja mikäs parempaa jumppaa kuin metsäiset ylämäet.

Simppa on tosi luotettavan oloinen maastokaveri ja vaikka olin sen kanssa ekaa kertaa ilman hevosseuraa, ei kertaakaan edes jännittänyt. Se on kyllä hereillä ja katselee kovasti kaikkea, mutta menee reippaasti eikä kyseenalaista mitään pyyntöjä.

Umpihangessa tarpomassa.
Poni sai myös hiukan kevätmuotia....täytyyhän sitä nyt jotain uutta olla! Eikös oo ihana tuo huopa?!PS. Tuo uusi banneri (omatekemä, ei varmaan ylläri) on sanalla sanoen korni. Yrittäkää kestää. Parempia kyhäelmiä otetaan vastaan enemmän kuin mielellään! Valitettavasti kuvien taso on viime aikoina ollut niin huono, että eipä niistä oikein mitään saa, mutta aina voi toivoa...tässä sähköposti-osoite, varmuuden vuoksi: hastgumma@gmail.com

7 kommenttia:

 1. Ihana Simppa! Mikäs teillä muuten on meininki yhteiselon suhteen, onko toiveita että jatkuisi pitempäänkin...? Teillä kun nyt vaikuttaisi kivasti synkkaavan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Simppa on kyllä symppis. Se on mulla nyt "toistaiseksi", eli saan kyllä pitää sitä pitempään, jos haluan.

   Poista
 2. Pesitkö hevosen klippauksen jälkeen? Kuten siis kuuluisi :) Kauhean moni jättää pesemättä ja ihmettelen miksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kuullut koskaan kenenkään puhuvan pesusta klippauksen jälkeen. Ja meidän tallilla hevosia klipataan paljon. Piti oikein googlata, löysin monia juttuja klippauksesta, mutta missään niistä ei mainittu pesua. Toki sillä tavalla saisi irtokarvat pois, mutta en nyt kuitenkaan lähtisi hevosta talvella silti pesemään, ehkä korkeintaan saattaisin kostealla sienellä pyyhkiä. Mielenkiintoinen pointti kuitenkin.

   Poista
  2. Okei :) Ihmettelen kun ihmiset jättää pesun väliin. Ja se että moni jättää pesu väliin ei tarkoita että se olisi oikea toimintatapa ;) Sinne turkkiin jää pienenpieniä katkenneita karvoja ja kutittaa ja tuntuu varmasti tosi inhottavalta. Ei niitä saa harjaamalla pois, vaatii huolellisen pesun. Mulla on hevosten lisäksi turkkikoiria ja koirapuolella ammattitrimmaajalla on itsestään selvää että koira pestään trimmauksen jälkeen. Oon kyllä nähnyt miten tuskasta koiralla on kun sitä ei pesty :( Ja kun on klipattu hevonen ei siinä kuivumisessakaan mene kuin hetki eli en ymmärrä sitäkään perustelua. Kai kaikilla jotka klippaa on varaa ostaa niitä istuvia loimia tarpeeksi että voi kuivattaa ja loimittaa ulos? Tää meni nyt yleiseksi jaaritteluksi eikä siis ollut mikään hyökkäys just sua kohtaan... Ihmettelen vaan kun tästä puhutaan niin vähän ja soisin puhuttavan enemmän.

   Poista
  3. Juu, voin kyllä kuvitella, että klipattu hevonen kutiaa helpommin, eikä pesukaan olisi pahitteeksi. Täytyypä miettiä asiaa ensi kerralla kun klippaan (siihen tosin menee aikaa). Onhan se totta, että kyllä omakin nahka kutisee, jos siihen jää leikattuja hiuksia vaikka kampaajalla. Hyvä pointti kyllä.
   Itse en ole mikään klippauksen puolesta puhuja yhtään, aikaisempia hevosia en ole koskaan edes klipannut, Loimitus onkin sitten tarkkaan mietittävä jos hevoseltaan luonnoliset karvat vie. Se ei aina ole kovin helppoa, esimerkiksi nyt saattaa olla aamulla kova pakkanen ja päivällä todella lämmintä. Mutta eiköhän tässäkin terveellä järjellä onnistu.

   Poista
  4. Meillä nyt tallilla klipattiin yksi suokki, joka alkoi lähes heti klippauksen jäljeen hankaamaan. Omistaja ei halunnut pestä. Oon ihan varma että suurinosa kutinasta johtui niistä pienenpienistä karvoista jotka jäi iholle. Hankaaminen alkoi helpottaa myöhemmin mutta kyllä kävi hevosparkaa vähän sääliksi. Jaksan kyllä aina toitottaa tätä pesujuttua kaikille =)

   Eikä se loimitus nyt niin hankalaa ole klipatunkaan kanssa. Tai itse en koe hankalaksi, korjaan. Järki mukana ja pitää mielessä, että hevonen pärjää kohtuullisella loimituksella hyvin, oli klipattu tai ei eikä pienet lämpötilaheitot vaikuta superisti. Ja riippuuhan se siitäkin onko kuinka kylmänherkkä yksilö. Nää on näitä asioita joihin ei ole yhtä oikeaa vastausta =)

   Poista