keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Vino ja kiemura hevonen

Huoh. Onko teillä muillakin tällaista? Hevonen on sairasloman jälkeen sen tuntuinen, että alusta saa aloittaa kaiken. Puree kiinni kuolaimeen, on vino ja vinkura, välillä taas ihan tyhjä, selkä notkolla...itsekin olen jäykkä ja sorrun jälleen vanhoihin virheisiini. Tämän iltaisen ratsastuksen jälkeen olin kyllä niin masentunut. Menin hiukan laukkaa ja se oli kyllä aika kauheaa. No, ehkä tämä tästä, kun saamme tehtyä hiukan kunnon treeniä. Ja pääasiahan on se, että Lotta ei kuitenkaan onnu!

Satula on nyt levennetty, mutta tuntuu jopa liian leveältä. Ensi viikolla tulee onneksi satulansovittaja joka myös toppaa, joten saamme kuulla, mitä sille kannattaisi tehdä.

Ensi viikonloppuna muutamme tallia. Saas nähdä, pääsemmekö vielä maastoilemaan sulaan maahan vai onko seuraavat maastolaukat vasta lumessa! Tämä pimeyden keskelle ei pieni lumikerros kyllä tekisikään pahaa.
Tää on just niin tätä. Kädet seilaa aina jossain sylissä. Miksi ihmeessä noita ohjia ei voi lyhentää? Olen palannut takaisin vanhoihin synteihin.  Eipä ihme, ettei hevonen kulje, kun kuski on ihan pihalla.

5 kommenttia:

 1. Tuo on niin tuttua....mulla kanssa ongelmana liian pitkat ohjat. Minulla on vanhempi hevonen joka varsinkin vapaapaivan jalkeen on aivan vinkura, lisaksi se reagoi tosi paljon siihen jos istun itse vinossa. joskus ratsastan ihan vaan suoria linjoja ja yritan saada hevosen kulkemaan suorassa. Ja jos hevonen on ollut kipea se on ehka saanut itsensa jaykaksi varomalla jotain jalkaa... Kylla se siita, pikku hiljaa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Maukka :) Lotta tarvitsee myös liikutusta joka päivä pysyäkseen vetreänä. Ei siis ihme, että nyt on kaikki hiukan hakusessa. Mutta palautuu yleensä kuitenkin melko nopeasti, joten eiköhän se tästä!

  VastaaPoista
 3. Me olemme samassa jamassa. Takakengän puuttumisen vuoksi on selkä jumissa, etukavion vuolun takia kaula samalta puolelta kipeämpi ja kolmen viikon tauon jälkeen on taipumisessa oikealle puolelle vaikeuksia. Uusi satula vaikuttaa hyvältä, mutta senkään suhteen en täysin varma ole. Mutta liikkuu tämän kanssa hyvin, herkkä, eteenpäinpyrkivä, mutta ne selkäongelmat antavat miettiä, johtuuko osin satulasta vai puuttuneesta kengästä ja jatkuvista ongelmista kengän pysymisten kanssa. Onneksi nyt uuden kengittäjän myötä kengät ovat kiinni kaikki. Ei tämä hevosen omistaminen helppoa ole, varsinkin jos on tällainen entä-jos-vaikka-kun -omistaja. :D

  VastaaPoista
 4. Niinpä, kyllä tässä on huolta ja murhetta, mutta hauskaa hommaa silti!

  VastaaPoista