lauantai 2. marraskuuta 2013

Niin kamala ja niin ihana

Ai mikä? No, tämä harrastus tietysti!
Viimeaikoina ahdistuskäyrät ovat keikkuneet välillä huipuissaan, välillä hieman alempana. Hetkittäin on taas nähty valoa.

Kaikki olisi helpompaa jos olisi käytössä reippaasti rahaa, oma traileri, vetoauto ja tietysti se kortti. Lisäksi olisi mukavaa käyttää hevosta ihan varmuuden vuoksi kaikenmaailman tarkistuksissa klinikoilla. Eli tarvittaisiin myös mahdollisuutta ottaa runsaasti vapaapäiviä töistä.  Ei tarvitsisi koko ajan miettiä ja pohtia, kun voisi ultrata ja röntgata kaikki paikat turvasta vuohiskarvoihin.
Lotta on parantunut vaihtelevalla menestyksellä ja riippuen hieman siitä kuka katsoo. Eilen juoksutin hiukan ja katsojan mukaan ei ontunut, mutta näytti aikalailla jäykältä takaa.  (Omasta mielestäni se näytti taas ihan kauhealta, mutta siihen on menty, että näen kaikkien hevosten ontuvan, kuten myös koirien ja jopa ihmisten.....) No, sitä en kyllä yhtään ihmettele, näin pitkän lepokauden jälkeen. Lotalle kun ei lepo sovi.

Olen tullut siihen tulokseen, että Lotta ei pysy terveenä, jos se ei pääse pitkille maastolenkeille, joissa voi oikein kunnolla laukata. Lisäksi sen täytyy päästä kokopäiväksi ulos.
Niinpä viemme sen takaisin vanhaan talliin. Se on kauempana, mutta nyt matkat onnistuvat kun saimme taas nämä autoiluasiat kuntoon. Kolmen viikon päästä muutamme. Lottaa odottaa sama karsina ja mukavat vanhat tutut. Nykyinen tallikin on todella kiva ja väki on tullut tutuksi lyhyessä ajassa, harvassa tallissa on muuten näin hyvä fiilis ja porukka!

Pahoittelen, jos tämä kirjoitus vaikuttaa kovasti angstiselta. Tänään olimme Fridan kanssa viemässä hevoset aamulla ulos, oli niin ihanaa mennä tallille pitkästä aikaa päivän valossa ja kuunnella heiniään rouskuttavia hevosia. Nyt yritän toitottaa itselleni kärsivällisyyttä ja uskoa tulevaan....ehkä se tästä vielä iloksi muuttuu!10 kommenttia:

 1. Minusta on hienoa, kun ihmiset tekevät ratkaisuja hevosen hyväksi, eivätkä aina valitse sitä vaihtoehtoa, joka on itselle helpoin. Tsemppiä muuttoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olen ehdoton kokopäivätarhauksen kannattaja ja rakastan myös maastoilua, joten on tämä itsellekin mieluisa ratkaisu :)

   Poista
 2. Itselle oli hevosen elinolot suurimpana syynä tallin vaihdossa, tosin omassa blogissani varmaan eniten kerroin siitä, miten oma elämäni helpottui. Hevonen on aina asunut tallilla, missä on kokopäivätarhaus ja vaikea olisi edes kuvitella muunlaista. Onnea uuteen/vanhaan kotiin!

  VastaaPoista
 3. Jos menisin kokonaan hevosen ehdoilla, niin se asuisi pihatossa, tammalaumassa ja tilaa olisi valtavasti, ruoka aseteltu niin että hevoset liikkuisivat koko päivän....
  Kompromisseja hevosen ja ihmisen viihtymisen välillä on pakko tehdä, mutta runsas ulkoilu ja maastoilumahdollisuudet ovat asia, joita ilman emme kumpikaan, Lotta tai minä voida elää. Tallinvaihto johtui tosiaan siitä, että kulkeminen muuttui yhtäkkiä mahdottomaksi, nyt olemme saneet asian taas järjestymään joten paluu vanhalle tallille on mahdollinen.
  Odotan niin innolla pitkiä maastoja, Ei mikään voi olla rentouttavampaa kuin reipas laukka pehmeällä tai lumisella hiekkatiellä! Teilläkin näyttää olevan todella ihanat maastot!

  VastaaPoista
 4. Tuttuja haaveita. Siis nuo raha-asiat. Tahvo on onneksi pysynyt terveenä..

  Pikaista paranemista Lotalle! Varmaan vähän jäykistyy lihakset, kun hevonen yrittää varoa astumasta kipeälle jalalle. Luulisi, että ne jäykkyydet siitä lähtee, kun saatte maastoilla.

  Maastoilu on kyllä parasta hevostelussa. Meillä onneksi yksi tallilainen löysi hyviä pitkiä maastopolkuja. Kunhan pysyvät talvella auki niin päästään koko talvikin siellä maastoilemaan.

  Tsemppiä! Ja hyvää muuttoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan juu että saadaan heppa vetreäksi taas kun päästään kunnolla liikkeelle. Joku hieroja jossain sanoi, että kunnon maastolaukka on parasta lihashuoltoa, mitä hevoselle voi antaa :D

   Poista
 5. Tsemppia ja kiitos sympaattisesta blogista...been there :-)
  T: Maukkis
  http://kaviouralta.vuodatus.net/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nämä on varmaan tuttuja pohdintoja kaikille hevosten omistajille!

   Poista
 6. Kuulostaa hyvältä ratkaisulta! Toivottavasti pitkät maastot taas avaavat paikat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon kyllä tosiaan, että on hyvä ratkaisu ja toivottavasti tulee sopivan luminen talvi, että pääsee lumeenkin treenaamaan!

   Poista