lauantai 5. lokakuuta 2013

Jotain outoa

.....ei siitä mihinkään pääse. Jotain outoa Lotan liikkumisessa on. Kävelytimme sitä viikon ja se sai kipulääkekuurin. Eilen otin hiukan ravia suorilla urilla ja isoilla ympyröillä. Liikkuminen vaikutti melko hyvältä. Tosin oli vasta yksi päivä siitä, kun kipulääkekuuri oli loppunut.
Tänään oikea kierros oli melko ok, vasemmassa huomasi selvästi, että kaikki ei ole ihan normaalia. Vasen takajalka ottaa lyhyempää askelta kuin oikea.
Oli ihan sydäntä särkevää, huomata kuinka paljon Lotta olisi halunnut työskennellä. Sekä eilen että tänään menin ensin pienelle maastolenkille kävelemään ja maneesissa tein paljon töitä ensin käynnissä. Väistöjä, avoja niin että Lotta oli ihan keskittynyt. Se muru! Suussa oli ihana vaahto ja ylähuuli oli vähän törröllään, se oli niin tohkeissaan tekemässä kaikkea. Siinä on hevonen, joka oikeasti haluaa tehdä töitä!
Ja etupää tuntui toimivan oikein superhyvin, lavat olivat auki ja etujalat tosi irtonaiset. Pohkeenväistöt menivät hyvin molempiin suuntiin. Ja sitten kun aloitin ravin niin tuntui kuin takapäässä olisi joku muljahdellut. Voi itkujen itku.
Täällä taas istun tekemässä diagnoosia. Kinnerpatti? Niveltulehdus? Jotain takapolvissa? Huono satula? Kireyttä lautasten takaosassa?
Kuvista näkee hieman, että vasen takanen ottaa aina lyhyemmän askeleen. Lisäksi takajalat olivat jollain tavalla harallaan sen liikkuessa, ainakin juuri vasen.
Viimeisessä kuvassa tallikaveri katselee miten Lotta liikkuu. Kuvat ovat screenshotteja videosta ja laatu siksi tosi huono.
Mitään ulkoista en ole huomannut. Jännevaivaa en tällä kertaa epäile, kinnerpattia kyllä.
Ensi viikolle on varattu klinikka. Nyt on pakko harjoitella viikolla lastausta. Klinikka-aika on aamusta ja kahden tunnin lastaukselle ei kyllä olisi aikaa.
Harmittaa.
Voi Lotta-murua :(9 kommenttia:

 1. Mun hevosella tismalleen sama ongelma nyt.. tosin ei vaivaa aina, mutta satunnaisesti tulee. Toivottavasti teidän kummalliseen liikkumiseen löytyy joku "hyvä" syy:)

  VastaaPoista
 2. Oletko sinä saanut mitään selvyyttä siihen mikä vaiva voisi olla kyseessä? Toivon minäkin tosiaan että asia selviäisi :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toistaiseksi en, huomenna tulee akupunktio hoito ensimmäistä kertaa jos kyse on jostain selässä..:)

   Poista
 3. Meillä oireili lonkan ristiliitosvaurio noin, tosin sivuttaisliikleet tietenkin pahensi mutta ontunut ei päivääkään, takapää ei vain toiminut ja takasen askelkaari oli matala ja työntö huono. Viime syksyn kirjoituksistani löytyy tarkat selostukset siitä kaikesta :) en usko että varsinaisesti tietyssä jalassa vikaa jos ei selkeästi onnu, ja jos liikerata on outo (levittää takaa) niin katsoisin lonkat, lantion ja selän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia tiedosta, kävin lukemassa blogiasi (sulla onkin muuten tosi kiva blogi, eksyin myös lukemaan tuota Vladimirin koulutusta ja oli valtavan mielenkiintoista, Serassa on paljon samaa kuin Lotassa, tosin selästä käsin Lotta on aina tosi nöyrä) ...samalta vaikuttava oireet tosiaan, vaikka Lotalle tämä tulikin yhtäkkiä ja jatkunut sika samana koko ajan. No, katsotaan mitä eläinlääkäri sanoo!

   Poista
  2. Jopas taas näppis kirjoittelee mitä sattuu....siis aika samana :D

   Poista
  3. Kiitos! Eiköhän syy löydy klinikalta ja saatte siihen apua ja tamman taas kuntoon :) Tsemppiä!

   Poista
 4. Paranemisia! :) Täysin ohi aiheen mutta pakko kysyä mistä tuon teidän naruriimu on ostettu?

  VastaaPoista
 5. Kiitos. Tuo on ostettu Mia Kytölältä (löytyy googlaamalla). On tosi kätevä moneen touhuun.

  VastaaPoista