maanantai 13. helmikuuta 2017

Pikkuhiljaa

Otin Mandyn kanssa pienen aikalisän työhön paluussa, kun se tuntui ravissa jollain tapaa epämääräiseltä ja huolestuneelta. Käveltiin vielä viikon ajan lisää ja nyt ollaan ravattu jonkun verran. Tuntuu ihan hyvältä! Virtaa piisaa ja hiukan jopa ilmassa pientä ilkikurisuutta :)

Kaveri lähetti kuvan eilisillasta, Mandy makoili tyytyväisenä. Itse en ole koskaan nähnyt sitä tässä asennossa karsinassa. Työkaverin mukaan Mandy näyttää ihan satuolennolta.
Pari asiaa huomasin tässä viime viikolla. Ensinnäkin sen, että jos satula on hiukankin liian eteen satuloitu, häiritsee se Mandyä todella paljon. Huomasin sen oikeastaan kun kävelytin paljon ilman satulaa. Heppa oli ihan tyytyväinen ja kun laitoin satulan, oli se kiukkuinen jo käynnissä. Sitten kokeilin satulaa reilusti taaempana ja heppa oli taas tyytyväinen. Pienestä kiinni!

Tuo meidän Amerigohan on 17", mikä olisi ihan liian pitkä Mandylle suurimmassa osassa satulamerkkejä, mutta Amerigo on niin lyhyt, että satulansovittajan mielestä se oli ok, joskin ehkä sillä hilkulla. Amerigothan kaartuvat takaa hiukan ylös ja pituus katsotaan siitä kohdasta, joka ottaa vielä selkään kiinni. Ja varsinkin kun mä aika pienenä en täytä satulaa takareunaan asti, niin painopiste ei mene liian taakse. Mutta se tekee kuitenkin sen, että helposti satuloin liian eteen, sillä satula näyttää aika isolta. Ja Mandyn pyöreä vatsalinja tekee helposti sen, että satulaa valuu hiukan eteen, varsinkin jos vyön jättää hiukan liian löysälle.

Tästä näkee satulan pituutta, ei mun mielestä näytä liian isolta, mutta ei yhtään pidempi kyllä saisi olla.

Tässä hiukan mietiskelenkin, että pitäiskö sittenkin vaihtaa se tuumaa lyhyempään. Tai kokeilla geeliä satulan alle. Ainakin olen jatkossa tarkkana siitä, että satula on tarpeeksi takana.


Toinen asia, mihin kiinnitin huomiota, oli se, että Mandyn oikea lautanen ja pakaralihas olivat aivan kovat ja muhkuraiset. Oon jo pitempään yrittänyt saada hierojan tulemaan, ja vihdoin hän on tulossa ensi viikonloppuna.


Puss mamman muru!


Olen kuitenkin itse hieronut Mandyn peppua useana päivänä ja laittanut kipugeeliä kunnolla vastakarvaan hieroen. Nyt tuntuu siltä, että takaosa on pehmennyt. Poni on myös täynnä virtaa ja rupesin ihan miettimään, että mahtaako pysyä aisoissa kun ruvetaan laukkaamaan :).
Tänään tehtiin pitkä maasto, pohjat oli ihan hyvät, lunta tienreunassa ja ravattiinkin jonkun verran.

Niin mukavaa, kun ollaan päästy taas vauhtiin, toivotaan että heppa pysyy iloisena ja liikkuu hyvin.

Reipas tyttö ravien jälkeen!

4 kommenttia:

 1. Olen seurannut blogiasi mielenkiinnolla. Ja samoja aiheita käyn mielessäni. Jotenkin tuntuu, ettei tämä helppoa ole tämä hevosen omistaminen. Olenkin siirtynyt mattojen kutomiseen. :D No, vitsi siihen. Meilläkin kipuillaan, minä mielessäni ja samalla mietin, onko hevosellani kipukäytöstä, nuoruuden intoa vai mitä. Mutta karvasatulan kanssa meni hyvin, runkosatulan kanssa tuntui jo ravi siltä, että on vino. Ja maastoilut kaverin kanssa alkavat olemaan hieman ryysimistä, yksin kun mennään, on tuttu normaali Tuikku. Nämä kun tykkäisivät yhdessä juosta ja laukkaanlähtö on ryysäystä ja minä taas haluaisin, että lähdetään hallitusti laukannostolla eikä rynnimällä.

  Ja kun säiden armoilla ollaan niin vähäiseksi jää ne paikat, missä voi laukata. Sekin taas lisää virtaa. Ei tämä helppoa ole. Välillä on kaikki niin hyvin ja lihakset hyvät, sitten toisena hetkenä kireät kuin viulunkieli. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että kiinnostaa. Hevosen omistaminen on ainaista pohtimista. Jossain vaiheessa tein vakaan päätöksen, että pohdin vähemmän, mutta ei se oikein onnistunut. Tällä hetkellä on aika hyvä fiilis, mutta sehän voi vaihtua koska vaan. Päätin nyt kuitenkin olla murehtimatta ja vaan ottaa päivän kerrallaan, nauttia hevosen pirteydestä ja tulevasta keväästä. Hyviä maastoiluja teillekin!

   Poista
 2. Satula-asiat on kyllä hankalia. Meillä on nyt satulansovitukset kesken, ja tuntuu kyllä niin hankalalta. Onneksi keskiviikkona tulee myös satula-auto tallille niin tällä hetkellä potentiaalisin koulusatula tulee tsekattua myös jonkun ammattilaisen toimesta. Ja samaten hieroja on tulossa heti ensi viikon alussa koska juoksuttaessa oli vähän ihmeellistä hulivilikäytöstä, hyvä juttu sekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina jotain fundeerattavaa, eipä käy aika pitkäksi! Meillä on satulan kanssa vain sellaista hienosäätöä, tuo Amerigo on kyllä sille varmasti kaikkein sopivin satula mitä löytyä voi. Ainoastaan se seikka, että onko se ihan aavistuksen pitkä, mietityttää. Mä luulen myös, että Mandy ei vaan ylipäätään voi sietää sitä, että tuommoinen klöntti sidotaan sen selkään ja vyö kiristetään sen pyöreän masun ympärille. Yöks. Se olisi kaikkein mieluiten ilman loimia ja satuloita, hän on vähän tuommoinen luomuhippi. Toivottavasti teille löytyy satula!

   Poista