perjantai 17. helmikuuta 2017

Talvista ulkoasua

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Sain vihdoin aikaiseksi tehdä hiukan talvisemman bannerin. Se keikkuukin varmaan sitten tuossa juhannukseen saakka...
Kuva on yksi noista Erika Lempiäisen ottamista ihanista otoksista.

Pikaisia kuulumisia samalla. Olen nyt ratsastanut hieman enemmän, laukkaakin otettu hiukan. Ihan hyvältä vaikuttaa! Varsinkin ilman satulaa askel on oikein hyvä. Satulan kanssa tuntuu joskus hiukan nykivältä. Mulla oli kokeilussa yksi toinen satula, joka päällisin puolin näytti todella sopivalta, mutta kun menin selkään, niin Mandy kertoi heti, että ei käy! Se ei nimittäin liikkunut oikein mihinkään. Ja huomasin että satula puristi lavoista ja siitähän me juuri halutaan päästä eroon. Eli palasimme omaan satulaan. Hevonen on myös melkoisen paksussa kunnossa ja voipi olla että sekin vaikuttaa tuohon satulan istuvuuteen hiukan.

Mutta hevonen vaikuttaa kuitenkin iloiselta, energiseltä ja pirteältä. Hiukan holtitonta meidän meno vielä on, mutta päivä päivältä tuntuu paremmalta. Ehkä parin viikon päästä uskallan jo valmennukseen.

Tyytyväinen hevonen, valoisammat illat ja pieni kevään tuntu piristävät kummasti!

5 kommenttia:

 1. Kiva kuulla että valoisampaan päin mennään! Mitä satulaa kokeilit? Meillä Vegan toppaamisella oli valtava positiivinen muutos Penan liikkumiseen. Ei satula vanhoilla fylleilläkään huonolta näyttänyt tai tuntunut, mutta kun saatiin eteen vähän ryhtiä ja taakse pehmeyttä niin avót, mulle tarjoiltiin niin makeeta pyöreetä laukkaa että vaan fiilistelin suu hymyssä :) Little things, little things!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Equipe Olympia 16". Aivan ihana pieni satula, se oikein imaisi mut siihen nihkeää nahkaa olevaan kuppiin. Ja se näytti täydellisen sopivalta. Mutta hevosesta huomasi alkukäynneissä jo, että melkein jähmettyi paikoilleen. Halusin kokeilla tuota, kun Equipe Emporio on ollut Mandylle kohtuu hyvä (saman tehtaan tuotteita, kuin mistä Amerigo tulee), mutta siinä säkätila oli liian kapea. Haluaisin kokeilla vielä tuota Vegaa 16", vaikka olen kyllä ymmärtänyt, että se on melkoisen pieni. Paras olisi varmaan Amerigo Classic 16,5", mutta uusi maksaa neljä tonnia...käytettyinä ei juuri ole tullut vastaan.
   Meidän Amerigohan on topattu kokonaan uudestaan ja sitten vielä täydennystopattu. Jotenkin tuntuu, että se on silti taas nokillaan.
   Tänään mun kaveri katseli mun ratsastusta satulalla ja ilman. Sain hyviä vinkkejä ja havaintoja. Ilman satulaa meno on paljon parempaa, mutta se voi johtua siitäkin, että mulla on pohkeet kiinni, kun istun ilman satulaa, ja muutenkin erilainen istunta.
   Sain myös ahaa-elämyksen. Mä olen jo pitkään säälinyt Mandya jatkuvasti, kun niin pelkään että sitä sattuu...ja sitten löysäilen, ohja liian pitkänä yms. Kun otin paremman tuntuman ja pyysin hevosta kunnolla eteen, tuli se yhtäkkiä paljon tahdikkaammaksi ja paremmaksi. Nyt täytyy taas ruveta ratsastamaan! Miten mä aina valahdan noihin vanhoihin juttuihin, murrrr....

   Poista
 2. Meilläkin oli kokeilussa yksi satula (Frank Baines) joka näytti oikein hyvältä, mutta hevonen oli ihan pois itsestään!
  Nyt on Equipe Oracle kierroksessa ja Emporio mahdollisesti tulee vielä testiin. Pitäisi säätää erilaisten satulavöiden kanssa jos sillä saisi viimeisen silauksen.
  Lainasatulana oli Butet'n koulusatula viikonloppuna, onneksi(?) sekin valui hieman eteen niin ei tarvitse pankkia ryöstää. ;) Ja nyt mennään vasta koulusatulassa, löytyyköhän se estesatula helpommin vai vaikeammin kun siihen asti pääsen.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on tuo kyllä vaikeata, mutta onneksi sitten yleensä jossain vaiheessa sopiva yhdistelmä tulee vastaan. Vyölläkin on suuri merkitys, ainakin Mandyn tapaisella hevosella, jolla on pyöreä vatsalinja. Meillä nyt Mattes Crecent, mutta sekin vaikuttaa siltä, että ottaa kiinni etujalkoihin liikkeessä (pitää tosin satulan paikoillaan parhaiten näistä kokeilluista). Oon miettinyt, jos satsaisi ihan Amerigon vyöhönkin, hinta vaan on melkoinen!

   Poista
  2. Jep, just sitä Amerigon vyötä meille on ehdotettu :) ja samoin tuota Mattesia olen miettinyt.

   Poista