keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Pessimisti ei pety

Vaan saattaa jopa ilahtuakin!

Tänään oli (TAAS) klinikkapäivä. Aloitettiin tutkimukset katsomalla liiketta. Ell:n mukaan näytti tasan samanlaiselta kuin viimeksi, toukokuun alussa. Puhdas käynnissä, suoralla hyvin pientä ontumaa 0,5/5, vasemmassa kierroksessa ontui oikeaa etusta 2/5. Koska liike oli aivan sama kuin aikasemmin, nyt ei tarvitsisi puuduttaa vaan siirryttiin suoraan röntgeniin.

Ei jaksa, onks pakko....mä taidan torkahtaa tähän.
Olin röntgenissä itse mukana. Ell otti itse kuvat. Jokainen kuva otettiin todella huolellisesti, ja uusintakuva heti jos hiukankin epäselvyyttä. Vakavana ja keskittyneenä ell teki työtään. Itse olin valmis purskahtamaan itkuun, kun näin ell:n vakavan naaman.
Mutta tuloksena oli kuitenkin, että rikko ei ole edennyt lainkaan. Se on edelleen todella lievää. Nivelten rajat olivat lähes jokapuolella terävät ja selvärajaiset. Ihan kaikkeahan röntgen ei kerro. Vain magneettikuva kertoisi nivelen sisäisenkin tilanteen, mutta kuten tiedätte niin se on kallis operaatio.

Oooh, alentavaa olla tämmöisessä pakkopilttuussa. Mä luulen et mun mahakin näyttää ihan übersuurelta. 
Valitettavasti hevonen kuitenkin ontuu, muutosten lievyydestä huolimatta. Ell suositteli, että laitettaisiin taas Tildren ja näin tehtiin. Kortisoni on ihan pois laskuista kaviokuume-epäilyn takia.
Lääke tippui suoraan suoneen taas tunnin verran. Tuttu homma meille.

Kaksi viikkoa siis kävellään, selästä taikka maasta. Jos sen jälkeen on puhdas, saa aloittaa ravailemaan ja nostaa liikutuksen normaaliin noin kahdessa viikossa.

Mitään kaviokuumeeseen viittaavaa ei löytynyt. Laskukin oli halvempi kuin luulin *nauraa jälleen onttoa naurua*.  Olen jo jokin aika sitten lopettanut vakuutuksen, siitä kun ei oikein ollut muuta iloa kuin maksamisen onni. Vakuutusyhtiön mukaan kun lähes kaikki vaivat olivat syntyneet ennen vakuutuksen ottoa. Mutta onneksi eläinlääkärillä oli selvät sävelet eikä siksi tarvinut tutkia tai hutkia sinne tänne.

Ja ei kun odottamaan ja katsomaan että miten se poni paranee tällä kertaa. Oikein kiltisti se taas oli, mitä nyt vähän piikkiä pelkäsi. Lotta oli kerrankin klinikan suurin ja kaunein. Kaksi muuta asiakasta olivat säkäkorkeudeltaan semmoisia metrisiä pygmejä! Ja ah niin suloisia. Haluan shettiksen!

"Hei kaveri, koeta jaksaa siellä, kyllä se siitä iloksi muuttuu!"

18 kommenttia:

 1. Toivotaan parasta. Joskus nama on mystisia nama vaivat, ja toiset hevoset reagoivat pieneenkin kipuun enemman. Taa on tata,hevosenomistajan arkea. Mun hevosilla ei ole talla hetkella vakuutusta. Tammallani jolla oli ahkyja oli vakuutus joka kiltisti maksoi itsensa takaisin. Jos heppa joutuu johonkin kalliiseen operaatioon on vakuutuksesta hyotya. Mutta ahkyssakin pitaa todistaa ainakin taalla etta on madottanut hevosen heidan hyvaksymallaan tahdilla...Jos joskus viela ostan sen kilpahepan niin kylla otan sille vakuutuksen. Tsemppia kavelyyn teilla, onneksi on kesa ja mukava kavella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Toivotaan että Tildren tekee taas taikojaan. Vakuutusehdot ovat nykyään niin huonoja, että tuntuu turhalta maksaa melkein 600 euroa vuodessa, kun korvauksia saa vain muutaman kympin sieltätäältä. Ja mihinkään isoihin leikkauksiin en hevostani vie.

   Poista
 2. Sama linja minulle, mihinkaan isoon leikkaukseen en enaa lahtisi taman ikaisen hevosen kanssa.

  VastaaPoista
 3. Hienoa ettei nivelrikko ole edennyt! Nyt toivotaan että Tildren tepsii. Ja mitä tuohon vakuutusasiaan tulee, mulla on asiasta blogikirjoitus työn alla. Ainakin Suomessa (en tiedä miten muualla) hevosvakuutusten korvaussumma on täysin riittämätön ja vakuutusehdot huononee koko ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kkyllä iloinen yllätys, harmi vaan että ontuminen on jatkunut siitä huolimatta. Lotalta oli jo rajattu vakuutuksesta etujalat ja selkä ulkopuolelle (ostotarkastuksessa sanottiin että aristaa selkää...pah, kun ei ole koskaan aristanut), nyt vakuutusmaksut ovat nousemassa ja SRL:n alennus poistuu, eli käytännössä +20% lisää hintaa. Lisäksi ilmeisesti vanhoihinkin vakuutuksiin tulossa heikennyksiä...Lähitapiola ei taida haluta hevosenomistajia asiakkaikseen lainkaan. Ihan uusimpiin vakutuuksiin tulossa kohta, jossa sanotaan ettei korvaa lainkaan hevosten tuki- ja liikuntaelinsairauksia....

   Poista
  2. Meillä otettu vakuutus Lähivakuutuksesta Jalin ostettua, mutta siltikin siellä on rajaus, ettei korvata rasitusperäisiä vammoja. Korvauspäätöstä ei ole meille vielä tullut, mutta todennäköisesti eivät korvaa, muuta kuin ensimmäisen lääkärinkäynnin ja lääkkeet.

   Hyvä uutinen teille kuitenkin, ettei ole tila mennyt huonommaksi. Meillä nyt odotellaan sitä lääkäriä ja eilen petti jalka alta maastossa, aivan ykskaks ja nurinhan me mentiin. Mutta ei ontumista, ei mitään. Ilmeisesti on kai töksähtänyt, ja onko ollut kipupiikki ja sitten ei vain jalka kantanut. Ihan mystistä, mutta taitaa liittyä nivelvaivoihin.

   Poista
  3. Noi voi kurjuus, tuommoinen ei ole yhtään kivaa. oon kerran mennyt maastossa nurin hevosen kanssa ja olkapää vihoittelee vieläkin. Toivottavasti sulle ei sattunut pahasti. Ja toivottavasti oli vain jokin juuri johon kompastui, sitä voi sattua kenelle vaan.

   Poista
 4. HIenoa, kyllä se siitä vielä iloksi muuttuu!

  Minä sain viime tipassa Salamalle (Lähi)Tapiolan vakuutuksen, onneksi hyvin ehdoin! Tosin sekin napsahtaa poikki heti, jos vanhoihin ehtoihin tehdään muutoksia. Uusi vakuutuskausi alkoi juuri ja se ainakin piti sisällään vielä vanhat ehdot.

  PS. Shettikset on huippuja. Ja melkein terveitä. Tiedän yhden paikan, mistä saa kivoja pikku-Dukeja! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli kaksi vuotta vanha vakuutus, melko hyvillä ehdoilla, mutta kun siitä rajattiin kaikkea mahdollista pois sitä mukaan kun Lotta sairasti. Sitten kun on vielä omavastuu ja 25 prossaa jäljellejäävistä niin eipä siitä juuri mitään saanut takaisin. Olen muutenkin päättänyt, että jos tulee joku oikein iso juttu niin sitten se oli siinä, leikkausta ei tehdä vanhalle hevoselle.
   Tuolla klinikalla kun kuunteli, niin ei ne shettiksetkään niin terveitä ole...mutta jäätävän söpöjä. Jos ois oma talli, niin olis kyllä ihana. Siihen asti ihailen kuvissa Dukea :)

   Poista
  2. Joo, ei ne shettikset ihan teräksestä ole, vaikka ego sitä luokkaa onkin... ;) Kyllä tuo Duksukin aika reppana oli viime syksynä, kun oli pitkään lääkekuurilla vaivansa kanssa.

   Minäkään en lähde tekemään mitään hulluja leikkauksia, olen sen päättänyt. Ähkyleikkaus on yksi sellainen. Se toipuminen siitä on niin riskialtista ja muutenkin operaatio on iso ja riskejä täynnä. Jos kuolo korjaa ähkyn muodossa eikä perinteinen hoito auta, niin sitten niin käy. Julmaa, mutta elämä on.

   Poista
 5. Ihan hyviä uutisiahan te saitte, hyvä niin! Pidän peukkuja että Tildrenistä on apua.

  Vakuutuksista olen samaa mieltä kuin muutkin kommentoijat, ehdot huononee ja hinnat nousee. Kauhulla ajattelin juuri, että jos vielä joskus uuden hevosen hankin, niin löydänkö sille mistään vakuutusta vai pitääkö alkaa perinteiseen sukanvarsirahaston keräämiseen. Katselin juuri noita LähiTapiolan uusia hevosvakuutusehtoja ja siellä oli tosiaan suljettu jo alkuunsa pois kaikki tuki- ja liikuntaelinsairaudet. Ihan älytöntä! Mitä sieltä sitten korvataan, haavanhoitoja? Penalla on vanha, liki varsavuosista voimassa ollut vakuutus ja se on vielä toiminut moitteetta, tosin meiltä on rajattu pois henkivakuutuksesta osa korvaussummasta, jos kuoleman aiheuttaa hiekkaähky (Penalla on siis ollut hiekkaa mahassa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhoissa vakuutuksissa onkin vielä jotain järkeä, mutta nuo uudemmat ovat aika turhia.
   Kiitos peukuista, niitä tarvitaan!

   Poista
 6. Teidän uutisiahan voisi kutsua iloisiksi! Nyt pidetään muutama viikko sormia ristissä ja toivotaan parasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, toivoa ei ole menetetty! Kiitos, pidetään!

   Poista
 7. Toivottavasti Tildren auttaa!
  Meidän tämänhetkisessä tilanteessa olen kyllä kiitollinen vakuutuksesta - ainakin vielä... Mutta jos keksivät yhdenkään porsaanreiän niin sitten lopetan koko asiakkuuteni ko.yhtiöön. Olen aika huonosti seurannut kun en sitäkään tiennyt että SRL:n alennus on poistumassa. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivotaan tosiaan. Nyt ollaan viikko kävelty, toinen vielä edessä. Sitten jännitetään, miten ravi sujuu. Luulen, että olen siinä vaiheessa niin hermona, että mikä tahansa liike näyttää ontumiselta :)
   Vakuutus on kyllä hyvä, jos tulee jotain tuollaisia isompia kuin teillä ja on nuori ja muuten terve hevonen. Kyllä mullakin siinä tapauksessa olisi vakuutus edelleen.

   Poista
 8. Tulin kyselemään miten Lotta voi mutta tuossa viimeisessä vastauksessasi se sanottiinkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lotta voi ihan hyvin, kiitos kysymästä. Ollaan vaan kävelty ja ihan reipas on ollut, mutta näkee sitten tosiaan vasta viikon päästä, miten ravi sujuu,

   Poista