maanantai 17. elokuuta 2015

Paranemisuutisia


Tänään oli kauan odottamani ja pelkäämäni röntgen ja lääkäri. Pahin peikko mielessäni on ollut lääkärin viimeksi (seitsemän viikkoa sitten) mainitsema lause "jos ei se luudu, niin sitten täytyy leikata uusiksi". Se olisi tiennyt aloittamista alusta tavallaan miinuksen puolelta, sillä pohjalla olisi ollut surkea kunto ja surkastuneet lihakset, jotka olisivat saaneet taas uuden shokkikäsittelyn ja pitkän tekemättömyyden sekä lisää surkastumista.

Onneksi paraneminen oli kuitenkin edistynyt ja luutuminen lähtenyt nyt hyvin käyntiin! Toista leikkausta ei missään tapauksessa tarvita. Voi kuinka iloinen olen! Kävin tämän kunniaksi ekan kerran lenkillä koiran kanssa kolmeen kuukauteen. Olipa mukavaa (koira on kyllä päässyt lenkille muiden kanssa :)

Koiran kanssa kävelyllä ekaan kertaan kolmeen kuukauteen.

Murtuma oli kuitenkin vielä näkyvissä, eli ihan parantunut se ei ole. Lääkärin mukaan joskus vain on niin, että murtumat luutuvat hitaasti, syytä ei tiedetä. Mullehan sanottiin sairaalassa, että luut ovat todella kovat, joten luutumisen olisi pitänyt sen takia edistyä nopeasti, mutta aina näin ei silti ole. Pääasia on, että nyt lääkäri uskoi että luutuminen edistyy hyvin. Lisäksi hän vakuutti, että tulen täysin kuntoon, siis aivan ennalleni! Se oli kyllä niin mukava kuulla.

Tallinnasta löytyi hevonen.

Nyt täytyy kuitenkin olla vielä kärsivällinen. Sairauslomaa tuli lisää ja varovasti pitäisi ottaa vielä kuuden viikon ajan. Keppiä pitää käyttää niin kauan kuin tuntuu siltä, että ilman ei pysty kävelemään hyvin ja vaappumatta.. Kun luutuminen edistyy,  loppuvat yleensä kivutkin ja silloin ihminen rupeaa yleensä automaattisesti tekemään enemmän ja varomaan vähemmän. Siksi mun on ollut niin vaikea liikkua, kun on ollut kipua. Särkylääkettäkin olen ottanut melkein joka päivä (parasetamolia tosin vaan).

Kuresaari, pieni suloinen kaupunki Saarenmaalla

Oli todella helpottavaa kuulla, että toivun ihan ennalleni. Olen jotenkin jumiutunut siihen ajatukseen, että en koskaan pysty enää kunnolla liikkumaan, saatika ratsastamaan. Nyt tuntuu taas siltä, että jaksan odottaa, kun on kuitenkin luvassa hyviä aikoja.
Ollaan oltu paljon liikkeellä, tehtiin neljän päivän autoreissu Viroon, käytiin ystävien mökillä, omalla mökillä ollaan oltu ja paljon käyty muun muassa syömässä ulkona. Eli aika kiire on ollut kaikesta huolimatta :) Väsyn kyllä edelleen tosi nopeasti, mutta pikkuhiljaa olen voinut tehdä uusia asioita, kuten vaikkapa lakaista pihakivetystä taikka leikata varpaankynteni (oli muuten tosi pitkään ihan mahdonta).


Säären majakka Saarenmaalla

Haapsalu

Viikko sitten, 2.8, tajusin, että on kulunut vuosi siitä, kun Lotta lopetettiin. Edelleen on ikävä sitä suloista kiukkupussia. Koskaan ei tule vastaan toista samanlaista.

Lotta <3

21 kommenttia:

  1. Hienoa Liisa :-)
    ehkä tuo uusintaleikkaus ei ollut edes kovin todennäköinen, mutta täytyyhän lääkäreiden kertoa varalta kaikista mahdollisuuksista, luulisin...?
    Helposti Virostakin löytyy heppoja, joten ei varmaan päässyt tavoitteet sielläkään unohtumaan.
    Kyllä se vaikeaa on täälläkin tottua ajatukseen ilman hevosta, mutta oma on ollutkin minulla koko kesän, kun tuli mutkia matkaan myynnissä, vaikka kysyjiä riitti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikea sanoa, kuinka todennäköinen toinen leikkaus olisi ollut, kyllä niitä joudutaan välillä tekemään, mikäli ei luudu. Työkaverillani kävi näin nilkan kanssa. Mutta onneksi vältyin siltä. Lääkärikin sanoi olevansa tosi helpottunut :).
      Harmi kun teille tuli mutkia matkaan myynnin kanssa. Ostotarkastuksessa? Toivottavasti aaia ratkeaa!

      Poista
    2. On jo ratkennut :-) Ostotarkastusta ei ole kukaan vielä ehtinyt tehdä, eikä varmaan tarvitsekaan, koska tuli itse tutkittua se niin perusteellisesta. Mutta nyt on asiat hyvällä mallilla ja potentiaali ostaja tulossa kokeilemaan heti kun meidän puolelta sopii. Voin vaikka sähköpostailla sinulle kesäisen draamamme.

      Poista
  2. Ihanaa että paraneminen on edistynyt! :)

    VastaaPoista
  3. Hienoa kuulla, että paraneminen edistyy!
    Miten tämä aika kuluukin näin nopsaan, miten Lotan poismenostakin voi olla jo vuosi? :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, sitä samaa itse ihmettelin. Tuntuu siltä että se oli ihan hiljattain. Ihan pelottavaa, miten aika menee.

      Poista
  4. Mahtavaa, että paraneminen edistyy ja tulet toipumaan ennallesi. :)

    VastaaPoista
  5. Ihanaa, että edistymistä on tapahtunut! t.SariH

    VastaaPoista
  6. Olen onnellinen puolestasi kun olet saanut hyviä uutisia paranemisesta! Varmasti auttaa jaksamaan eteenpäin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Auttaa kyllä henkisesti tosi paljon tuollainen tieto. Pääsee vielä täyspainoisesti ratsastamaan joskus, ihanaa!

      Poista
  7. Hienoa kuulla hyviä uutisia. Tsemppiä ja voimia vielä toipumiseen! :)

    VastaaPoista
  8. Kiva saada lukea sinun kuulumisia ja hyviä uutisia. Ihanan positiivinen asenne sulla, koska olit ostanut uuden kypäränkin ;) Minä toivoisinkin varustepostausta aikuiseen tyyliin, monet nuoret esittelee niitä blogeissaan, mutta kiva olisi kuulla mitä varusteita sinä olet hyviksi havainnut, mitkä olivat susia jo hankkiessasi, eli vink-vink, jos sulla on vaan aikaa kertoilla niistä :)

    Aurinkoista elokuuta!

    *Minna*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Kypärän ostin jo nyt, sillä vakuutusyhtiö korvasi uuden ja se piti ostaa viimeistään kuukauden kuluttua onnettomuudesta. Tuntui kyllä hiukan hassulta könkätä keppien kera kypärää ostamaan :)
      Joskus kauan sitten tein jonkinlaiset varustepostauksen. Nämä tuotteet ovat edelleen suosikkejani. Tässä tämä vanha postaus: http://lambardiya.blogspot.fi/2013/08/varustefriikki-tunnustautuu.html
      Lupaan tehdä joskus lisää varustepostauksia, juuri nyt se tuntuisi hiukan hassulta, kun ei ole edes hevosta. Tosin täytyy tunnustaa, että mulla on yksi meidän talon huone aivan täynnä hevostarvikkeita satulaa ja suotsia myöten. En ole raskinut mitään myydä pois :) Siellä käyn niitä haistelemassa ja hipelöimässä aina välillä. Melko kreisiä :)

      Poista
  9. Mahtavia uutisia, hitaasti mutta varmasti eteenpäin! Säännöllisesti tulee käytyä tsekkaamassa blogiasi että löytyykö päivityksiä. Kiva että putoamisesta huolimatta paloa hevosen selkään on suuri. Tsemppiä toipumiseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tuli kyllä paljon parempi mieli tosiaan, ei sillä niin väliä meneekö kuukausi tai pari kauemmin, kunhan saan itseni entiselleni ja pystyn toimimaan normaalisti jossain vaiheessa, se on pääasia. Kiva kun blogi kiinnostaa!

      Poista
  10. Heippa! Ompas kiva kuulla että tosiaan luutuminen on tapahtunut. itse jännitin aivan samoin sitä eniten kun oli kontrolli rtg:n vuoro. Melkein ovella jo kysyn että mites se luutuminen! Minulla kanssa näkyi ns. se kohta siellä nilkassa mutta lääkäri totesi kun kipsauksesta oli alle 6vko että on ihan normaalilöydös sillä tapaa mutta varovainen täytyy olla se pari kuukautta kipsin pois oton jälkeen kun luu voi helposti kuulemma mennä siitä korjaantuneen kohdan vierestä rikki jos kompuroi esimerkiksi. Itsellä oli aivan samoja pelkoja ja ajatuksia etten kävele varmaan koskaan kunnolla. tai ainakaan ratsasta. En tule varmaan koskaan unohtamaan sitä tunnemyrskyä kun otin ensimmäisen vaappuvan askeleen ilman mitään tukea....porutti, pelotti, nauratti! Minulla on nyt odottelu vielä päiväkirurgiaan että poistavat sieltä nilkasta vielä niitä jäykistäviä ruuveja jotta pääsen tekemään sen ihan lopullisen kuntoutuksen ja miettimään paluuta kanssa hepan selkään. minulla ei ole silti edelleenkään paloa hevosen selkään juurikaan. olen kuitenkin innolla jokapäivä heppojen kanssa ja touhuan nuoren varsan kanssa kaikkea kivaa. Kovasti ajatuksia sinulle lähetän kun tuntuu että meillä on niin samankaltaisia tunnrekokemuksia ja sen kyllä oppii vasta kun omalle kohdalle se osuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia viestistä! Niin se on, että nämä tunnemyrskyt tajuaa vain kun on ne läpikäynyt. Voin kyllä avoimesti sanoa, että henkisesti on ollut aika rankkaa välillä, mutta nyt alkaa helpottaa, kun uskon, että tulen kuntoon. Kävely on edelleen hankalaa, lantio tilttaa joka askeleella ja kipeytyy, joten en kauheasti edes yritä, vaan käytän keppiä apuna. Uskon, että kävely alkaa sujua sitten pikkuhiljaa itsekseenkin paremmin, kunhan murtuma paranee kokonaan.
      Toivottavaati pääset nopeasti päiväkirurgiaan ja saat ruveta kuntouttamaan itseäsi. Kyllä se sitten varmaan nopeasti alkaa parantua, kun pääset ihan kunnolla liikkeelle! Tsemppiä!

      Poista