sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Pikkupojan kanssa valmennuksessa

Tänään päästiin Simpan kanssa Maijan valmennukseen. Simppa oli alusta saakka melko hyvä, mutta tunnin loppua kohti se hiukan väsähti ja laukka oli siksi aika huonoa. Mutta käynnissä ja ravissa oli tosi hyviä pätkiä ja hetkittäin tunsin, että se alkoi kantaa itseään melko kivasti.


Simpalla, kuten enemmistöllä hevosia, on se pulma, että se on kupera oikealle ja kovera vasemmalle. Siksi mentiin käynnissä aluksi pitkään sulkutaivutusta ympyrällä vasemmassa kierroksessa. En tiedä, onko Simpan kanssa menty sulkua koskaan, mutta kovasti se yritti tehdä niin kuin pyydettiin.
Eli lievä asetus ulos kaulan ollessa muuten suora, ja takapäätä myös ulos. Tarkoituksena siis suoristaa hevosta. Simppa hiukan hämmentyi, kun asetus oli ulos, niin se luuli että yritän kääntää sitä sinne...se on niin lapsukainen.


Oikealle asettuminen ottaa vastaan Simpalla, mutta pikkuhiljaa saatiin se myötäämään niskasta.



Vesemmassa kierroksessa piti koko ajan muistuttaa, että takapäätä ei tuoda sisälle, vaikka asetus olisi ulos.

Hienoja pätkiä tuli muutamia, tunsin miten askeleeseen alkoi tulla pientä joustoa.


Simppa menee vielä helposti kuolaimen alle ja etupainoiseksi taikka pyrkii kuolaimen päälle. Mutta hetkittäin löytyy ryhtiäkin.


Olen keksinyt, miten sen saa rentoutumaan. Niinkin yksinkertainen juttu kun täysi myötäys, ohjat pois ja liioiteltu taputus molemmin puolin kaulaa. Ai että poika tulee siitä iloiseksi kun saa kehuja, alkaa pärskiä ja relaa. Sitten taas samantien ohjat uudestaan tuntumalle.



Simppa on oiken mukavaluontoinen ja kehityskelpoinen poni ja liikettäkin löytyy yllättävän paljon. Sillä on sopivasti luonnetta, mutta se ei ole yliherkkä. 
Esteillähän se on kunnostautunut hienosti, ja huomaa, että koulupuoli on sille vieraampaa, mutta siihen nähden meni kyllä oikein mukavasti. Taitava Simppa!
PS. Kiitos kuvista Fridalle, joka lähes vapaaehtoisesti (lue: lahjottuna) tuli kuvaamaan! Kosmetiikkatuotteet odottavat....:)

13 kommenttia:

 1. Voi hitsit, tää Simppa näyttää ja kuulostaa kyllä niin loistavalta tapaukselta! Ja väri on tietysti myös kohdallaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaan kyllä, että väri miellyttää sinuakin :) Hauska ja erikoinen väri, mutta ei kuulu silti mun lempiväreihin, en osaa sanoa miksi, tykkään enemmän kimoista ja tummista ruunikoista, mutta eihän se väri tietty pääasia ole. Simppa on kyllä todella hauska tapaus!

   Poista
 2. Hieno ratsukko! Minkä kokoinen tuo Simppa oikein on, kun näytät niin pikkuruiselta siellä selässä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekin ihmettelen, miten näytän noin pieneltä, Simppa on kuitenkin käsittääkseni ponimitoissa. Sille käy kuitenkin hyvin 140-145 -senttiset loimet, eli se ei ole mikään ihan pikkuinen kuitenkaan. Sillä on aika matala säkä, sekin vaikuttaa.

   Poista
  2. Tänään v'hän mittailin ja kyllä se taitaa sittenkin olla reilusti yli 150 cm...

   Poista
 3. Mainion oloinen lainaSimppa, mistäs tuollaisen löytäisi sulle omaksi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä...:) Vaikka just nyt mulle sopii tämmöinen lainaheppajärjestely paremmin kuin hyvin, väsyttää pelkkä ajatuskin hevosen etsimisestä.

   Poista
 4. Hehe tässähän menee ihan sekaisin että kenen blogia lukee kun on niin kultaisen ponin näköistä :D

  VastaaPoista
 5. Apua et viitsi tarkempia tietoja tästä Simpasta antaa? Siis vaikka ikää jne jos et oikeeta nimee viiti sanoa, nopeesti yritin selvitellä, mutta en onnistunut sen kummemmin. Näyttää niiin tutulta, ihan saman näkönen ja saman lempinimen omaava poni, mikä oli mun tutulla aikoinaan ratsutuksessa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon täällä jo aikaisemmin kertonut, että Simppa kääntyy kuusivuotiaaksi ja on puoliksi arabi, puolitsi eestinhevonen, rekisteröity Eestin ratsuponiksi. Sen enempää en viitsi kertoa, kun ei ole oma heppa kyseessä, vaikka ei omistaja varmaan pahastuisikaan.

   Poista
 6. Jeps, sama poni siis! Kiva näin törmätä vanhaan tuttuun, useesti sitä sen ratsutusaikoina olin kuvailemassa niin hauska nähdä kuinka hieno siitä on tullut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni on maailma! Jos jaksat, niin laittele sähköpostia, olisi kiva tietää lisää: hastgumma@gmail.com.

   Poista