tiistai 13. tammikuuta 2015

Päätös

"Samantyylisesti olen itsekin parivuotta sitten pohtinut ja pähkäillyt kun omistin kiltin mutta reaktiivisen ja isoliikkeisen nuoren hevosen. Muutaman kerran tuiskahdin alas ja tahtomattani nämä kalvoivat rohkeuttani ratsastajana. Työstin omaa kasvavaa epävarmuutta ja valmennuksissa kaikki sujuikin aina hyvin kun oli omat ajatukset kasassa. Tein päätöksen luopua hevosesta jos löydän sille huippukodin, ja sellainen löytyikin heti! Tuohon ratkaisuun päädyin, koska vaikka olen kokenut ja tavoitteellinen ratsastaja, ei minulla enää ole halua kilpailla ja panostaa valmennuksiin yhtä paljon kuin ennen- miksi sitten ylläpidän kilpahevosen hermorakenteen ja reaktiokyvyn omaavaa hevosta kun se ei ihan sopeudu omiin toiveisiini?

Jokatapauksessa, rohkeutta vaatii tehdä päätöksiä eikä kaikki edes tee vaan paljon näkee epäsuhtaisia ratsukoita joissa mennään herkän ja hienon hevosen mielenliikkeitä myötäillen. Itse pidin hevostelusta pienen tauon ja mietin mitä oikein haluan ennenkun aloin etsiä uutta hevosta. Nyt omistan unelmieni täyttymyksen, aivan ihanaluonteisen ja paljon kapasiteettia omaavan nuoren hevoskokoisen rotuponin. Tämän kanssa tavoitteet ei ole yhtään matalammalla, mutta tietyllä tavalla sen kanssa on kaikessa touhuamisessa parempi olo itsellä kun olen "hevosen tasalla"."

'''''''''''''''''''''''''''
Tämä mukava anonyymin lähettämä kommentti (kiitos siitä!) kiteyttää oikeastaan kaikki ajatukseni, jotka minulla oli viime aikoina Cocon kanssa. 
Samalla tavalla kävi tässäkin tapauksessa, Cocolle löytyi huippukoti ilman yhtään myynti-ilmoitusta. Ensimmäinen katsoja, jolle olin Cocosta kertonut, ihastui siihen kovasti ja halusi heti sen ostaa, vaikka tamma teki aikamoiset pukit ja sinkoilut koeratsastuksessa. Se pääsi ammattilaiselle, joka osaa paitsi ratsastaa sitä, myös hyötyy sen upeista liikkeistä varmasti jo ensi kesän kisaradoilla. Itse olin päätöksestä jo siinä vaiheessa niin varma, että luopuminen oli lähinnä helpotus, erityisesti kun Cocon tuleva koti on varmasti sille sopiva. Se on poikkeuksellisen upea, mutta myös poikkeuksellisen kuuma ja herkkä hevonen. 
Coco matkasi uuteen kotiin sunnuntaina. Samana päivänä minulle tuli hetkeksi lainaan ystäväni poni/pieni hevonen (en ole säkäkorkeudesta ihan varma), joka toimii nyt tädin terapeuttina. Nuori herra, saman ikäinen kuin Coco, mutta niin kiltti. Kaikki pelkoni hävisivät samantien, aivan ihanaa.
Mitä tästä eteenpäin, aika näyttää. Ilman hevosia en varmasti osaa olla, mutta mitään kiirettä ei ole. 

Suloinen lainaponini. Hän on aivan ihana.

26 kommenttia:

 1. Kallis harrastus ei saa ahdistaa, silloin pitää tehdö jotain. Hauskaa ja huoletonta harrastusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tää varmaan huolettomaksi koskaan muutu :) Mutta kiitos, näinhän se on ja joskus täytyy vaan tehdä nopeita päätöksiä.

   Poista
 2. Kävipä tuuri että Coco löysi kodin noin nopeasti, ja hyvä että sait ihanan näköisen terapiaratsun alle!

  Ei mene aina kuin Strömsössä, mutta pääasia että nyt sulla on hyvä fiilis! Ja se uusi hevosystävä voi tulla vastaan ihan hakemattakin, mistäs sitä tietää!

  Nauti nyt täysillä herra terapiahevosesta, olisi kiva kuulla teidänkin menosta jos vaan jaksat kirjoitella ja jos hevosen omistaja antaa hevosestaan kertoilla!

  Talviterveisin Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kyllä sanoa, että oli ihan mieletön tuuri, kun uusi omistaja löytyi nopeasti. Fiilis on kyllä nyt todella hyvä. Ja terapiaratsuni on kyllä yksi symppiksimmistä hevosista, jonka ole tavannut.

   Poista
 3. Viisas päätös ja nyt sitten seuraavaksi hankintaan ei se hienoin vaan se sopivin hevonen. Nyt tiedät vielä paremmin mitä haluat ja mitä et.
  Kaikkea hyvää & Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, sopiva sen olla täytyy! Oppia tuli tästäkin tapauksesta ja paljon tulikin, ei siinä mielessä yhtään huono juttu! Kiitos tsempeistä.

   Poista
 4. Rohkea ja varmasti oikea päätös, mikäli tunne, mitä tunnet, on helpotus. Harrastamisen tulee olla mukavaa, ainakin suurimmaksi osaksi ajasta. Päätöksesi oli reilu teko kaikille osapuolille.

  Suloinen lainaponi, ja kiva kuulla, että harrastamisesta on pelko haihtunut. Niin sen pitääkin olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin ajattelin, ei ollut myöskään oikein Cocoa kohtaan, että selässä istui (silloin kun sinne uskalsin kiivetä) epävarma kuski, joka vain hämmensi hevosta. Mulla on tosiaan suuri helpotuksen tunne, eikä oikeastaan mitään muuta.

   Poista
 5. Rohkea ja kypsä päätös sinulta Liisa! Ja uskon, että aivan oikea. Tämä on kallis harrastus ja harrastuksen kuuluu olla kivaa ainakin 80 % ajasta, sanoisin. Jos ilo häviää pelon tieltä, ollaan väärillä raiteilla. On viisautta myöntää se. Uskon edelleen vankkumatta että löydät vielä sinulle sopivan harrastuskaverin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olen itse harvinaisen vakuuttunut siitä, että päätös oli oikea, mulla on siitä ihan täysin varma olo. Haasteita saa hevosessa toki olla, muutenhan se kävisi tylsäksi, mutta mulla alkoi olla päällimmäinen fiilis ahdistus ja pelko, silloin ei ole mitään järkeä jatkaa.
   Ihan varmasti löydän vielä sopivan!

   Poista
 6. Voi. Ei kannata tätien hakea sitä huippuhevosta, pitäisi tyytyä siihen kivaan harrastehevoseen. Omat kyvyt tulee helposti yliarvioitua ja nykyään kaikilla, muillakin kuin tädeillä, on vain tavoitteena saada hieno kilpahevonen alle. Tosiasia vain on, että niitä huippuratsastajia on yhtä vähän kuin huippuhevosiakin. Harrastajan pitäisi enemmän arvostaa hevosen hienoa luonnetta, kuin lennokasta askelta ja kapasiteettia. Tosiasia, mutta aika monella menee tässä metsään.

  Toivottavasti löydät itsellesi vielä sopivan hevosen. Ja mikset löytäisi; tiedät taas itsestäsi enemmän ja siitä mitä haluat hevoselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, sehän se on juuri pointti tässä :)
   Huippuhevosta en todellakaan hakenut, menin Volkswagen-kauppaan ja sain vahingossa mukaan Ferrarin. Se ei ollut sitä, mitä kuvittelin hankkineeni. Ja myös siksi tein noeasti päätöksen. Mä kun en Ferrarilla tee mitään, mutta joku muu sellaista kovin halajaa.
   PS. Täti on aika laaja käsite. Kyra Kyrklundkin on täti. Ja kyllä moni nuorikin on vääränlaisen hevosen itselleen hankkinut, vaikka olisi pitänyt tyytyä harrastehevoseen. Meillä tädeillä on kyllä melko realistiset käsitykset omasta osaamisesta, toisin kuin monilla nuorilla :)

   Poista
 7. Mikä katkaisi kamelin selän ts. oliko joku yksittäinen juttu, jonka jälkeen teit päätöksen vai..? Näyttää kuitenkin syntyneen suht nopeasti. Toivottavasti tulevaisuudessa löytyy sopivampi hevonen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mikään yksittäinen juttu, vaan kokonaisuus. Päätös syntyi juuri sopivassa ajassa mielestäni. Päätin kun olin varma.

   Poista
 8. Samaa mieltä kuin muutkin. Rohkeutta on luopua silloin kun tuntee, ettei ole sopiva eikä jatkaa väkisin eteenpäin. Reilua molemmille. Eikä varmaan niitä helpoimpia päätöksiä. Mutta suloinen lainahevonen. Onnea hevosen etsintään, vielä se oma tätikuljetin sieltä löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä suoraan sanottuna jopa helppo päätös, eikä mikään kaiherra mieltä näin jälkeenpäin. Kiitos Kirsi, kyllä varmaan löytyy!

   Poista
 9. Rohkea päätös, hienoa että Coco löysi kodin noin helposti. Samaa olin kommentoimassa kuin edelliset että jos päällimmäinen tunne oli helpotus, oli kyseessä aivan varmasti oikea päätös. :) Ihanaa että sait kivan lainahevosen "terapiahevoseksi, toivottavasti jatkat kirjoittelua - kirjoituksiasi on mukava lukea, oli kyseessä sitten oma tahi lainahevonen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, helpottunut olen. Enkä vähiten siitä, että Coco sai "tasoisensa" kodin. Se on niin upea hevonen.
   Tuo lainaponi on aivan IHANA. Tuli kyllä niin sopivaan aikaan, ettei oo tosikaan.

   Poista
 10. Kiva että blogi on taas luettavissa. Hienoa että Cocolle löytyi uusi koti. Kyllähän hevostelusta pitää sada nauttia, aina ei mene kuin elokuvissa. Turpa kohta uusia pettymyksiä ;)

  VastaaPoista
 11. Ihana poni ja varmasti hyva paatos. Parempi se kuin kitkutella vuosia ja menettaa motivaatio siina sivussa. Tsemppia !

  VastaaPoista
 12. Menikö Coco kenties Mintulle Lohjalle? Ihanan näköinen poni <3

  VastaaPoista