maanantai 27. huhtikuuta 2015

Vaikeita pohdintoja

Herään aikaisin kesäaamuna, linnut laulavat. Vedän ratsastushousut jalkaan hiljaisessa kesämökissä, sipaisen tukan ponnarille. Ajan parin minuutin matkan läheiselle laitumelle, jossa hepat ja ystäväni jo odottavat. Harjaamme hevoset ja lähdemme kunnon lenkille meren rantaan saakka. Laukkaamme pitkän matkan hiljaisella tiellä, sunnuntaiaamuna kaikki nukkuvat eikä autoja näy.

Palaamme takaisin rentoina ja onnellisina, suihkutamme letkulla hien hevosista ulkona nurmikolla. Lopulta päästämme hepat takaisin laitumelle, jossa ne piehtaroivat nautinnollisesti ja kävelevät metsänreunaan ruohoa napsien ja tosiaan rapsuttaen.

 Itse kaivamme kylmäkassista eväät ja istumme viltillä laitumen vieressä eväitä syöden ja hevosia katsoen ja huomista kouluvalmennusta miettien.
Ihanan aamun kruunaa pulahdus mereen ja kahvi kesämökin terassilla. Radiosta tulee letkeää jazzia ja mielessäni laukkaan vieläkin vihreällä niityllä.***Herätyskello soi kuudelta aamulla, on säkkipimeää. Räntää sataa, mutta pakko mennä tallille, sillä hevosella on klinikkakäynti.
Ontumista on kestänyt jo kaksi kuukautta, eikä selvyyttä ole saatu. Tildreniä on laitettu jo kahdesti, tutkimuksia tehty sadoilla, jopa tuhansilla euroilla, mutta mikään ei tunnu auttavan eikä vikaa oikein löydy.

Ahdistaa aivan valtavasti. Rahaa palaa ja tunnen oloni aivan roistoksi, kun kaikki perheen varat menevät hevoseen, joka vie kaiken ajan ja ajatukset.
Kaiken huipuksi työpaikalla ovat taas alkaneet taas yt-neuvottelut ja miehenkin firmassa on hankala tilanne. Millä minä tuon hevosen hoidan? En jaksa enää.

Puen toppahousut ja laitan valmiiksi kuraiset saappaat jalkaan. Käynnistän auton.
 Tankki on tyhjä. Tekisi mieli itkeä.


***Söpö Mirru-poika tarhassa.

Molemmat tilanteet ovat tositapahtumia. Sitä parhautta ja sitä kaikkein ankeinta. Varmaan lähes kaikkien hevosihmisten kokemia.
Nämä asiat ovat olleet mielessäni paljon. Joka toinen päivä olen varma siitä, että haluan hevosen, tuli mitä tuli, joka toinen päivä ajatus pelottaa ja hirvittää.
Toisaalta taas... mulla on edelleen hurja määrä varusteita, hevosenostorahat tilillä ja tallipaikkakin järjestyisi varmasti pikapuoliin, kunhan löytyisi vaan sopiva hevonen.

Päätökset ovat kuitenkin jäissä nyt ainakin hetkellisesti, juurikin niiden yt-neuvotteluiden takia. Katsotaan kuinka käy. Elämä on tällaista.
Toistaikseksi ratsastukset ovat jatkuneet entiseen malliin, mukavan  Mirrun kanssa. Myös Simppaa olen käynyt katsomassa, se on niin mussukkasöpöliini, että!
Pääasia, että saa olla hevosten kanssa tekemisissä, tavalla tai toisella. Pelkkä hevosen tuoksu, lämmin turkki ja harjaus hiljaisessa tallissa riittävät saamaan minut onnelliseksi.

Simppa näyttää tässä hurjan isolta!


6 kommenttia:

 1. Hevosista saa niin hurjasti voimaa. En tiedä mitään muuta paikkaa kuin talli, missä arjen huolet saa aina takuuvarmasti edes hetkeksi unohtumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin totta. Nyt kun en käy tallilla ihan joka päivä (mulla on välillä jopa useampi "vapaa", niin olen välillä ihan levoton ja rauhaton, kaipaa hevosen tuoksua, tallin tunnelmaa. Ei musta taida olla hevosettomaksi. Toivon hartaasti, että työpaikka säilyy ja voin hankkia ikioman mussukan.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Vastaus tuli jostain syystä tuplana.

   Poista
 2. Itse olen ollut viisi vuotta hevoseton, lähinnä olosuhteiden pakosta kun talous ei anna myöten. Muuten olisin varmaan jatkanut hevosenpidon hulluutta heti edellisen jälkeen :) Onneksi olen saanut kivoja laina- ja vuokraratsuja käyttööni, mutta silti jokin puuttuu. Välillä miettii, että ei todellakaan enää ikinä, mutta usemmin miettii, että olisipa se oma... On tämä jonkin asteinen sairaus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se kai on, että kerran kun on hevosen omistanut, ei mikään ole enää samalla lailla, aina kaihertaa mielessä, jos on hevoseton. Outo tauti todellakin :)
   Toivottavasti saat vielä mahdollisuuden hankkia hevosen jossain vaiheessa!

   Poista