tiistai 28. lokakuuta 2014

Voisiko 16. kerta toden sanoa?

Nyt hiukan jännittää. 
Koeratsastuksella numero 16 tapasimme mukavan hevosen. Lähdimme oikeastaan katsomaan yhtä toista, mutta kun tämä oli samalla suunnalla, niin päätimme katsoa sen samalla. Hinta oli hiukan yli budjetin, mutta sillä rajalla, että kannatti mennä katsomaan kuitenkin.
Ensivaikutelma oli ihan kiva ja ratsastuskin ihan ok. En kuitenkaan ihan syttynyt, vaikka hevosessa oli periaatteessa kaikki kohdallaan.
Näytin kyseisen hevosen koeratsastusvideoita valmentajalle. Maija on tyrmännyt lähes kaikki muut, mutta tämä jopa kelpasi! Ei paha!
Viime viikonloppuna käytiin uudestaan katsomassa heppaa, ja sitten tuli olo, että tässä se voisi olla! Positiivisen oloinen, vähän höpsö välillä, mutta sympaattisella tavalla. Ja niin järkevä. Ihan kivan näköinen, mutta ei mikään hurja katseiden kääntäjä. Kiva kunnon ratsuhevosen rakenne, ei mikään ihan ruikku. Sopiva koko myös minua pidemmälle tyttärelleni, muttei liian iso minulle.
Pieni maastolenkkikin tehtiin kovassa tuulessa, eikä singottu mihinkään. Yksin lähti pihasta ilman vastalauseita. Jaloissa singahtelevat ja haukkuvat koirat, lentävät lehdet, viereisessä tarhassa laukkaavat hevoset...mikään ei hetkauttanut tätä nuorta hevosen alkua. Sen sijaan menohaluja oli kyllä kovasti ja laukka houkutti niin että piti hiukan hypähdellä aina välillä :)
Yön yli mietittyäni tein tarjouksen, se meni läpi, ja tässä sitä nyt ollaan! Jos ostotarkastuksessa kaikki on ok, niin hevonen muuttaa meille. Nyt täytyy jaksaa odottaa puolitoista viikkoa. Tallissa oli joku pikku viruksen poikanen ja yskää, joten heppa saa ensin levätä ja odotamme että se on valmis ostotarkastukseen ja siirtymään (toivottavasti) terveenä uuteen kotiin.
Nyt peukut pystyyn, että kaikki sujuu hyvin!


29 kommenttia:

 1. Voi miten ihania uutisia! Täällä toivotaan peukut ja kaikki muutkin sormet (ja varmuuden vuoksi vielä varpaatkin!) pystyssä, että ostotarkastuksessa kaikki ok ja pääsette aloittamaan elämän uuden hevosystävän kanssa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivotaan tosiaan! En millään jaksaisi enää etsiä hevosta, olin itseasiassa juuri päättänyt hevosen numero 15. Kohdalla, että nyt riittää, en jaksa enää ja pidän pitkän paussin hevosen etsimisessä :)

   Poista
 2. Peukut pystyssä täälläkin! Ihana juttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aika pitkä aika pitää peukkuja, toivottavasti ne ei venähdä, hihih.

   Poista
 3. Voiiii, ihanan toiveikkaita uutisia. :) Toivon todella, että ostotarkastus menee hyvin ja saat uuden hevosystävän. Millähän tuo muutama viikko oikein edes kuluu? Hitaasti varmasti.

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Kyllä varmaan nopeesti kuluu. Mä oon niin fatalisti etten oikein uskalla vielä iloita (muutakun salaa katselen ihania uusia otsapantoja, loimia ja mitä kaikkea sitä nyt yksi heppa tarvii...vaikka hirveä kasa varusteita on jääny myös Lotalta), toivotaan parasta kuiteskin!

  VastaaPoista
 5. Oi miten ihana kuulla! Jään odottamaan (hyviä) ostotarkastusuutisia.

  VastaaPoista
 6. Wohoo! Nyt todellakin peukutetaan!

  VastaaPoista
 7. Hih, alkoi naurattaa että elänköhän nyt jo vähän liikaa mukana kun heti otsikon nähtyäni eka ajatus oli "apua mua jännittää ihan kauheasti!" :D Mahtavaa kuulla että sopiva hevonen on löytynyt! Tsemppiä ostotarkastukseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, kyllä sitä elääkin muiden blogeissa tiiviisti mukana, iloissa ja suruissa. Muakin kyllä jännittää ostotarkastus, mutta heppa varmaan on kyllä oikeen järkiostos, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan.

   Poista
 8. Wau, mahtavaa! Tässä onkin sitten peukkujen pitämistä monen puolesta, kun tänään pitää jännittää ensin toisen kaverin hevosen ostotarkastusta ja sitten viikon päästä teitä. Ihanaa, että hevonen löytyi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kaverisi hepan tarkastus menee läpi. Se on niin raastavaa kun on kauan etsinyt ja sitten ehtinyt jo iloita ja melkein jo kiintyäkin ajatukseen siitä hevosesta, ja sitten se ei toteudukaan. Näinkin käy aina välillä, mutta toivottavasti ei kaverillesi eikä meille!

   Poista
 9. Jeejee, niin jännittävää! On kyllä ollut varmasti raskas rupeama, joten pidän peukkuja, että ostotarkastuksessa ei ilmene mitään isoja, ikäviä yllätyksiä. Ihanan järkevän kuuloinen tyyppi sulla on kiikarissa 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen saanut tosiaan sellaisen kuvan, että vaikka tämä hevonen on nuori, on se kuitenkin ikäisekseen tosi fiksu. Hermorakenteesta kertonee se, että hevonen oli käytävällä kahdelta puolelta kiinni, kun kaksi koiraa alkoi tappelemaan ja huutamaan ihan vieressä. Tämä vain hiukan värähti ja ja sitten kaikki oli ok :)

   Poista
 10. Jipii, hienoa! Peukut pystyssä, ettei tule yllätyksiä ja että teistä tulee jälleen hevosenomistajia!

  Itsellenikin kävi niin, että kun menin katsomaan vielä yhtä hevosta, menomatkalla sanoin mukana olleelle kaverille ääneen, että tämä on viimeinen, ja jos ei natsaa niin lakkaan etsimästä. "Kun enhän minä oikeastaan omaa hevosta edes tarvitse." Kappas, siellähän se elämäni hevonen minua odotti ja kaupat tuli :)

  Terv. Pikkuakka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin mäkin jo ajattelin, että en taida hevosta edes ostaakaan, en jaksa etsiä enää ja nyt se loppuu tähän. No, toivotaan että etsintä loppuu nyt tällä erää tähän :D

   Poista
 11. Oi hienoahienoahienoa!

  Nyt vain peukut pystyyn ja toivottavasti me lukijatkin saadaan nopeasti tutustua uuteen blogin kautta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos! Lupaan kyllä kyllästyttää teidät lukijat oikein superimelillä kuvilla, lässytyksillä ja ihkuihkupostauksilla, välillä saatte varmasti kuulla myös itkua ja hammastenkiristystä, mutta sitähän tämä on!

   Poista
 12. IHQU postauksia odotellessa :-) onnea !

  VastaaPoista
 13. Ihana uutinen! Peukut pystyssä odottelen minäkin lisätietoja. :)

  VastaaPoista
 14. Jes! Pidän peukkuja, että ostotarkastuksessa ei ilmene mitään ihmeellistä. Jännittävää kerrassaan! :)

  VastaaPoista
 15. Minä olenkin käynyt säännöllisesti vakoilemassa, milloin se heppa tulee ja nyt sitten löytyi. Onnea, toivotaan, että ostotarkastus menee läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivon todellakin, ei mitenkään jaksaisi aloittaa taas alusta hevosen etsimistä.

   Poista