maanantai 11. elokuuta 2014

Pikkuhiljaa hiukan helpottaa

Viikko kulunut ja alkaa pikku hiljaa helpottaa, pystyn ajattelemaan Lottaa, ja puhumaan siitä itkemättä. Takapakkia tulee varmasti vielä monet kerrat kun muistoja tulvahtaa mieleen, olen varautunut siihen.

Maanantaina oli lähtö Ypäjälle (jo aikoja sitten varattuun seniorimeetingiin) ja olo oli aivan kauhea. Oli tosi kuumaa ja ahdistavaa, minulla oli migreeni ja muutenkin voin huonosti. Istuin portailla ja itkin ja sanoin miehelleni että en lähde Ypäjälle, en pysty. Samalla suorastaa hävetti oma surkeuteni. Mieheni oli jo melkein huolestunut, mutta sai minut kuitenkin lähtemään. Koko maanantai meni vetistellessä, ja mietin että olikohan tässä mitään järkeä.

Suloinen Parpi.
Onneksi kuitenkin lähdin, sillä tiistaina mielentilani alkoi jo muuttua, ja keskiviikkona olikin suorastaan mukavaa. Ratsastin vuorotellen kahdella melko pienellä suokilla. Näistä kuvassa oleva Parpara osoittautui aivan huippuratsuksi. Harjoittelimme KN Specialia ja härregyd miten hyvin se meni. Myös seuraavana päivänä, harjoituskisoissa meni hyvin, vaikka ei ihan samoihin fiiliksiin ylletty. Tuloksena oli kuitenkin toinen sija ja 65,4 % ja ehdottomasti paras rata mitä olen mennyt, hevosella jonka selässä oli ollut kaksi kertaa.
Mielialaa nosti myös opettajan antama palaute, joka oli kyllä ratsastusitsetuntoa nostattavaa! Wau! Myös kurssikavereilta tuli niin ihanasti kehuja, että olin ihan sekaisin. Hehehe.

Rusetti harjoituskisoista.

Tuo Parpara oli kyllä niin symppis pikku tamma. Se on paljon lasten ratsuna ja kun satuloin sen ekan kerran, sillä oli jalustinhihnat niin lyhyellä kuin olla ja voi. Ensin se tuntuikin varsin kesyltä ja vaatimattomalta, mutta sitten...kylläpä poni muuttui, moottori alkoi hyristä ja sitten se kuumui! Niin mahtava! Sillä on pohjalla hyvä koulutus ja se on tosi herkkä ja reipas.

Kisoista kotitallille metsän kautta.

Mahtavan fiiliksen kruunasi leirin viimeinen päivä, jolloin pääsin kenttäratsastusryhmään kokeilemaan minimaastoesteitä! Hullaannuin ihan täysin. Hyppäsimme vaikka mitä, menimme laukassa ylä- ja alamäkiä, bankettia, tukkeja, kumpareita, portaita, vesien läpi...Toinen leiriratsuni, vauhdikas Urre-tamma lähti esteille kuin ohjus ja mä nautin ihan täysin siemauksin, eikä edes pelottanut. Miten joku voikin olla noin hauskaa!

Ypäjä oli oikein piristysruiske, olin jo unohtanut, että on olemassa terveitäkin hevosia. Nyt mietin, miten jatkaisin tätä harrastusta. Ihan selvää on, että hinku ratsastamaan on kova, vaikka vielä viikko sitten pohdin koko harrastuksen lopettamista. 
Katsastelen nyt erilaisia vaihtoehtoja, vuokrausta, puoliylläpitoa, liikutushevosta...katsotaan mitä tulee eteen. Muutamia mahdollisuuksia on jo ilmaantunutkin. Ja tietysti, jos teistä lukijoista joku tietää sopivia ylläpito/vuokra -tms. hevosia, niin ehdotuksia otetaan vastaan! Sähköposti on hastgumma@gmail.com.

Ikävä Lotasta ei helpota, mutta onneksi näitä valoisampiakin ajatuksia on jo päässä! Hevosterapia on kyllä parasta apua. Sanoin  miehellenikin, että jos yrittäisin lopettaa hevosharrastuksen voisin yhtä hyvin yrittää hakata käteni irti, se olisi yhtä vaikeaa. Taitaa raukka jo ymmärtääkin sen, että vaimon hevoshulluus on sairaus, joka ei niin vaan lähde. Hän nimittäin kielsi minua myymästä pois Lotan tavaroita. Ihana mies.

19 kommenttia:

 1. Kiva kuulla, etta menee jo paremmin. Joskus perspektiivi koko harrastukseen katoaa, kun on liikaa huolia ja murheita, itsellani on myos aiheesta runsaasti kokemusta. Kylla se siita viela iloksi muuttuu ajan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaankin katoaa välillä perspektiivi kun kaikki on synkeää. Uskon kyllä että iloksi muuttuu taas.

   Poista
 2. Onnittelut noin ihanasta ja ymmärtäväisestä miehestä ;) Ei ne uudet hevostuttavuudet vähennä Lotan arvoa tai rakkautta, joka häneen ehti syntyä, tsemppiä etsintöihin!

  VastaaPoista
 3. Aikamoinen pelastus, että oli tuo leiri varattuna, askel kohti uutta. Ei kukaan voi korvata Lottaa, mutta voi tulla joku hevonen, joka on erilainen ja silti yhtä täydellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leiri oli tosiaan sopivaan aikaan, vaikka ensin sitä kauhistelin että miten jaksan mennä. Luulen minäkin että jokin toinen hevonen voi omalla tavallaan olla yhtä ihana.

   Poista
 4. Voi, kuulostaapa kivalta leiriltä! Hyvä kun fiilis on jo parempi. Aika hurjaa, että viiletät melkein tuntemattomalla hevosella maastoesteitä ja kaikkea! Vautsi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan kiva leiri ja ihmettelin itsekin, miksei ollenkaan pelottanut, hauskaa sen sijaan oli!

   Poista
 5. Ihana mies sinulla – ja saattaapa olla ihan oikeassa, kun ei anna sun Lotan tavaroita myydä. Kiva kuulla, että olo vähän helpottaa. Toisaalta varmaan oikein hyvä, että osui tuo Ypäjä juuri tähän hetkeen. Ja semmoista ristiaallokkoahan se surutyön tekeminen tuppaa usein olemaan. Välillä on niin hyvä mieli, että jollekin tulee ihan huono omatunto (ei pitäisi!) ja sitten seuraavassa hetkessä on taas syvimmässä ojassa rämpimässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan totta, että melkein huono omatunto tulee, kun alkaa suunnitella muita hevoskuvioita, vaikka hulluahan se on! Mies taitaa olla kaukaa viisas (ja tuntee vaimonsa).

   Poista
 6. Ihana kuulla, että leiri oli hyvä. Se sattui juuri oikeaan saumaan. :) Minä manasin Elmon sairastellessa, etten hanki ikinä enää hevosta, en ikinä. Lopetan koko harrastuksen jne. Viikko Elmon lopetuksesta seisoin naru kädessä tallin pihalla, katselin uutta sinisilmäistä hevostani ja ihmettelin, että miten tässä näin kävi. Heh..

  Ja on sulla kyllä ihana mies!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noinhan se juuri voi käydä, hevosmaailma on ihmeellisyyksiä täynnä :) :)

   Poista
 7. Olen tässä viimeisimpiä päivityksiäsi lukiessani kyynelehtinyt vuolaasti. Niin nytkin, mutta tällä kertaa mukana oli ihanaa riemun ja toivon tunnetta. Poismenneitä pitää surra, mutta tänne jääneiden pitää muistaa jatkaa elämää, tässä tapauksessa hevoselämää! Toivottavasti (ja varmasti näin käykin) kulman takana odottaa uusia ihania hevostuttavuuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piitu, toivotaan että ne kyynelehtimiset täällä blogissa hiukan vähenisivät, postaukset ovat olleet niin synkkiä pitkään. Katsotaan, miten postailut jatkuvat, riippuu tietysti hiukan hevoskuvioista. Lupaan kuitenkin aina silloin tällöin päivitellä kuulumisia, oli tilanne mikä vaan.

   Poista
 8. Kiva kuulla että vähän helpottaa. Oli varmaan vaikea lähteä Ypäjälle, mutta mulla itsellä myös suru helpotti hevosen selässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kumma juttu tosiaan että hevosen selässä suru helpoittaa parhaiten. Silloin on vain sinä ja hevonen, kaikki muu häipyy. Se on niin ihana flow-tila, ehkäpä se helpotus tulee juuri siitä.

   Poista
  2. Varmaan siinä on se että hevoseen pitää keskittyä 100 %, ei ehdi miettimään muuta.

   Poista
 9. Tosi hienoa että menit reippaasti leirille. :) Kyllä hevostelun parantava voima on ihan mittaamaton! Säästä vain ne varusteet, tulee kalliimmaksi hankkia uusia.. ;)

  VastaaPoista
 10. Siellä ne varusteet lojuu meidän varastohuoneessa. En uskalla mennä sinne, kun se Lotan tuoksu tulee vastaan heti ovella. Jostain syystä ne varusteet saa mut ihan tunteelliseksi, vaikka muuten alkaakin tässä vaiheessa olemaan jo ihan hyvä fiilis.

  VastaaPoista