lauantai 13. syyskuuta 2014

Hevosia unissakin

Pang, mikä hevoskuume on nyt meikäläiseen iskenyt. Täytyy rehellisesti sanoa, että hevoset ovat nyt mielessä päivin ja öin. Nimittäin ilmoitusten hevoset.
Ajattelin ensin ihan vakavasti, että olisin talven ilman hevosta. Nyt olen kuitenkin päättänyt, että alan katsella omaa.

Ratsastettavia on kyllä riittänyt. Jostain niitä aina pulpahtaa. Kivoja hevosia, kivoja omistajia. Mutta,,,no tiedätte kyllä, ei tarvitse selittää enempää. Täti tarvii oman mussukan.

Seuraava pulma onkin se, mistä löytyisi se ihana, 6-10 -vuotias tamma tai ruuna, jolla on pilkettä silmässä ja järkeä päässä. Koko saisi olla sellainen 155-160 senttiä. Kiva värikään ei olisi pahitteeksi. Jostain syystä olen nyt aivan heikkona kimoihin. Myös tumma rautias olisi kiva ja tietysti ruunikko merkeillä. Selviöhän on vielä se, että hevosen täytyy olla terve. Suomenhevosiakin mietin, mutta enemmän ovat mieleeni Lotan tyyppiset pikku pv:t, joissa on ripaus arabia tai vaikkapa poni-hevosristeytykset.

Ihan helppoa se ei ole. Olen katsonut valehtematta jokaisen ilmoituksen mitä netissä on. Yritän rajata kylmästi pois kaikki liian suuret, liian pienet, liian kalliit, liian vanhat, liian nuoret.

Paljon on hyviä ilmoituksia, joissa kerrotaan hevosesta olennainen, joissa on kuva ja parhaassa tapauksessa videolinkkikin. Kaikkein hienointa on jos linkin takaa löytyy filminpätkä jossa hevonen a) näkyy suurempana kuin kärpänen b) esitetty myös siirtymiä c) video on pidempi kuin kaksi sekuntia.

Valitettavasti markkinoilla on vielä enemmän ilmoituksia, joista ei selviä mitään. Aika rasittavaa nyhtää tietoa pinseteillä murunen kerrallaan, hitaasti...

No, huomenna koittaa jännä päivä, menemme Fridan kanssa katsomaan paria hevosta. Tästä se alkaa! Olen kyllä vakuuttunut siitä, että etsimisessä voi mennä kauankin. Toista hevosta kun ostaa, niin on jo huomattavasti krantumpi. Kihara otsatukka ei ehkä paina valinnassa ihan saman verran kuin ekalla kerralla...

Olikohan nää ne kuuluisat viimeiset sanat? Huomenna tulen kotiin silmät onnesta loistaen, rakastuneena jalkavaivaiseen, hankalaan tapaukseen, jolla vain on niin ihanat silmät....

25 kommenttia:

 1. Mulla olisi todella kiva nuori myynnissä. Kehtaakohan sitä tarjota sulle? En lupaile tyhjiä ilmoituksessa tai muutenkaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai saa tarjota. Laita viestiä hastgumma@gmail.com :)

   Poista
 2. Onnea ( ja malttia ;)) hevoskaupoille !

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä etsintään! Eiköhän sieltä joku sydänkäpynen - vioilla tai ilman - löydy... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täydellistä ei ole, mutta vikojen määrä yritetään pitää minimissä. Toivotaan että löytyy!

   Poista
 4. Tsemppiä hevosenmetsästykseen! Varmaan toista onkin jo hankalampi löytää, kun on kokemusta, että se paperilla unelmaheppa ei ehkä vastaakaan mielikuvia ja tosiaan ne kiharat ym. ulkoiset kivat jutut ei enää paina puntarissa niin paljoa. Luulen kyllä, että omaan intuitioon on hyvä luottaa. Jos koeratsastuksessa tuntuu kaikki palaset loksahtavan kohdalle ja tuntuu, että tässä se on niin siinä se sitten on. :) Ainakin kuvittelen että niin se menee.

  Lykkyä pyttyyn! Mielinkiinnolla odottelen millainen ihanuus löytyy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa sitä tosiaan olla nyt aika kriittisellä mielellä. Paljon on tullut opittua tässä viime vuosien aikana. Kiitos ja kerron kyllä heti kun on se oikea löytynyt.

   Poista
 5. Apua kuinka jännää! Peukku pystyssä että teille löytyy pian sopiva hevonen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Noora, aika jännää tää tosiaan on :)

   Poista
 6. Onnea hevosenetsintään! Tällainen, jolle kaikki omat hevoset on tullut vähän vahingossa, kadehtii sitä että voi tehdä toivelistan ja sen mukaan alkaa raakata epäsopivia yksilöitä pois ja metsästää sitä eniten oikeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassu juttu, mutta vaikka hevosia on paljon myytävänä, ei niitä sitten niin paljoa olekaan kun oikein ryhtyy etsimään. Vähän sama kun hakee vaikka talvitakkia...tismalleen sellaista jonka haluaa ei ehkä löydykään. Voi kauhistus, vertasin juuri hevosta talvitakkiin...no ymmärrät varmaan mitä tarkoitan :)

   Poista
 7. Onnea etsintään! Toivottavasti vastaan kävelee joku hieno ja hyväluonteinen ystävä!

  Mie otin sen ihanasilmäisen kikkarapään ja olipa sillä sitten se jalkavaivakin, mahavaivaa ja hampaatin vinksin vonksin (tosin kaikki jälkikäteen todettuja) sekä erikoinen luonne... Yritin ostaa ihan tavallisen, terveen hevosen. :D Mutta noh... On se vaan tädin mussukka. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina ei mee ihan niinkuin on suunnitellut, mutta sehän juuri on se elämän suola!

   Poista
 8. Muistan hyvin hevosen etsimisen tuskan muutaman vuoden takaa. Parhaat hevoset loytyvat puskaradion kautta. Useimmat hevosten myyjat haluavat paasta jostain syysta eroon hevosesta. Suuri syy on etta kemiat eivat kohtaa, on liikaa hevosia tai hevonen ei joissain tapauksissa ole tarpeeksi 'huippu' kilparatsastajalle. Ja jotkut myyvat myos viallisia hevosia, toivoen ettei ostaja huomaa. Itse tiedan vain yhden asian : jos ikina enaa erehdyn ostamaan hevosen, teetan sille taydellisen ell tarkastuksen, kuvat selasta ja jaloista. Onnea hepan etsintaan, kiva kuulla loytyyko se heti vai myohemmin. Itse kavin kokeilemassa n. 15 hevosta....

  VastaaPoista
 9. Niinpä, ja vaikka kuvaisi päästä varpaisiin voi silti mennä vaikka jänne. Tämä on melkoista lottoamista....

  VastaaPoista
 10. Onpa kuva uutinen ja tätä vähän odottelinkin ;) itse toista hevosta ostaessa tein listan ulkoisista ja sisäisitä ominaisuuksista, jotka unelmahevosella on. Hevosia piti käydä katsomassa noin 15, ennen kuin se täydellinen löytyi.. Ekalla kertaa oli niin paljon helpompaa, kun oli vähemmän kriteereitä. Toisella kertaa oli myös kokenut hevosihminen mukana, joka auttoi paljon. Tsemppiä matkaan, kyllä se löytyy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä juttelin juuri tänään valmentajani kanssa ja sovittiin että hän laittaa mulle jäitä hattuun, katsoo videoita kanssani ja tulee sitten joitain hevosia katsomaankin ennen ostopäätöstä. Niin helposti sitä vaan hullaantuu ja kuumeen roihutessa tekee pikaisia päätöksiä...

   Poista
 11. Onnea ja malttia, jälkimmäistä tarvitaan hevoskaupoilla. :D Itse kun olen niin höyrähtänyt hevosiin ja sen tietävät omat asiakkaan, niin ne viimeiset kuuluisat sanat... :D Olin edelliskerran hiustenleikkauksen yhteydessä todennut, etten ainakaan suokkia halua. Ja mikäs meille saapuikaan... ja olen kyllä tutuille sanonut, että jos haluaa oppia ratsastamaan, niin älkää hankkiko ravuria... mikäs se meillä onkaan. Kaikki lupaukset ja puheet unohtuvat kun sen oikean kohtaa. Yritin pitää kiinni siitä, että hevonen on terve, ei kesäihottumainen, on vakaa ja rauhallinen jne.

  Mutta ilmanhan ei voi olla. Ja toivon teille sitä tervettä myös, joka kolahtaa ja tuntee, että siinä se on, meidän heppa. Mutta se tässä on ongelmana, että nyt sitä on hieman neuroottinen askelten kanssa ja toisaalta taas niin innostuneen höpsähtänyt, että on kuin pieni lapsi karkkikaupassa, kaik on niin ihanaa. Ja nyt on hankittu kärryt ja seuraavaksi vuorossa oma traikku jos tuo varakkaampi osapuoli vain suostuu minun ideoihini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän tässä on parasta, se lapsellinen onnen tunne. Siitä on parasta nauttia ainakin siihen saakka kun taas hoitaa kipeätä hevosta. Mutta sekin on osa tätä harrastusta, se on vaan pakko hyväksyä. Toivotaan että saadaan nauttia enemmän niistä onnentunteista kuitenkin!

   Poista
 12. Oi, onnea hevosen etsintään! :)

  VastaaPoista
 13. Hei Liisa, kerrohan pian meille uteliaille lukijoille, millaisia ehdokkaita olet käynyt kokeilemassa ja onko se oikea jopa jo löytynyt :) Tykkään niin sun teksteistä, että itsekkäästi toivon teidän uuden hevosenne löytyvän äkkiä, jotta alat taas kirjoitella ahkerasti!

  Terveisin Pikkuakka

  VastaaPoista
 14. Kiitos hauskasta kommentista Pikkuakka! Yritän kirjoitella postausta pian. Ihanaa saada tuollaista palautetta!

  VastaaPoista
 15. Samoin täällä odotellaan kuulumisia, onko löytynyt potentiaalista hevosta??!!

  VastaaPoista