maanantai 30. kesäkuuta 2014

Klinikkaa odotellessa

Lotta on nyt vain seistä möllöttänyt tarhassa. Ihan hyväntuuliselta näyttää kuitenkin, ja hiukan seurankipeältä. Tänään kävin harjaamassa, siistimässä harjaa ja häntää ja putsaamassa tarhan. Myös tallikavereiden kanssa jutustellessa kului pitkä tovi :)
Tänään sain taas pientä toivoa. Lotan jalat tuntuivat nimittäin pitkästä aikaa ihan viileilta. Ne ovat olleet tasaisen lämpimät ilmeisesti jo pitempään, joten en ole osannut epäillä mitään. Nyt vasta hätkähdin, että nehän ovat viileät! Ja suurin osa nestepalluroista oli lähtenyt. Ihmeellistä. Sen vähän, mitä näin, näytti heppa liikkuvankin ihan normaalisti.
Onkohan se laidunruoho aiheuttanut sittenkin jotain oireita jo pitempään?
Piristyneenä kävin ostamassa Marstallin Vitoa, joka on kaviokuumeisille tarkoitettua mysliä. Jos Lotta paranee, niin edessä on laihdutusta ja vähäsokerinen ravinto ei varmasti ole pahitteeksi. Lisäksi se tulee tästä lähtien saamaan vain matalasokerista heinää.
Vaihdoin tänään klinikka-ajan keskiviikkoaamuksi, jotta saisin meidän vakkarieläinlääkärin katsomaan Lotan. Eli uutisia tiedossa vasta silloin. Stay tuned!

9 kommenttia:

  1. Täällä peukutetaan isosti !
    Toivotaan ettei kyse ollut kaviokuumeesta ja että oejkin tulee kuntoon ! Monestihan kortisonin joutuu tuikkaamaan kahdesti ennen kuin tulehdus tasaantuu. Oletko muuten kysellyt selänteestä ? Vermossa ovat piikittäneen muutaman viikon ajan tätä superhyaluronia jonka pitäisi olla pitkäkestoinen ja tehdä nivelnesteen viskositeetista "uutta parempaa".

    Me "erehdyttiin" viime viikolla myös ostamaan tuota Vitoa "kesämysliksi". Säkin aukaistuani pohdin rakennetta ja päädyin googlaamaan tuotteen, hankala "mysli" kun suositellaan syötettäväksi turvotettuna ahneille ja ruokatorven tukokseen taipuvaisilla. Meiltä löytyy molemmat joten saavat Vitoa nykyään extramyslinä päivisin hyvin turvotettuna ja normi väkkärit sitten aamuin illoin. Että se siitä kevyemmästä ruokavaliosta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on, että piikitys täytyy usein toistaa, mutta nyt en halua enää kortisonia Lotalle laittaa, sillä se juuri saattaa aiheuttaa kaviokuumetta, ainakin yhdessä laiduntamisen kanssa. Tästä selänteestä (hassu nimi) en tiedä mitään, jostain syystä hyaluronia ei meille viimeksi suositeltu. Noh, kattelleen mitä sanotaan. Vai semmoista kamaa se Vito, no onneksi Lotta syö aika rauhallisesti :)

      Poista
    2. Mulle sanoivat fiksummat aikanaan, että kortisonipiikit ovat ihan perushuoltoa ja vaarattomia. Ilmeeni oli lähinnä luokkaa :O, kun lääkkeiden kanssa tulee töissä pyörittyä ja haittavaikutuksia seurattua, ihmispuolella tosin. Ihmispuolella jos on vähänkin verensokerien kanssa ongelmia, sekoittaa yksi pahuksen kortisonipiikki verensokerit ihan totaalisesti. En jaksa uskoa, että hevoset reagoisivat kauheasti eri tavoin. ;)

      Eikä meilläkään ihan kivutta ole kortisonihoidot menneet. Oikeastaan vain Duke-ponin tablettihoitonen pitkä kortisonikuuri oli ainut, mikä sujui ongelmitta... :/ Tuttavani sh sai ekan kaviokuumeen myös kortisonipiikin jälkeen. Oma tammani sai kaikenlaisia oireita kolmen jalan piikityksen jälkeen, ei ehkä suoraan siitä, mutta osittaisena seurauksena kyllä. Jeejee. Tässä on tullut jotenkin hermoheikoksi.

      Btw, jos muuten kaipaat vähäsokerista rehua, niin Pavolta löytyy muutama hyvä. Vertailin ihan oikeasti kolmen eri rehuvalmistajan tuoteselosteita ja sieltä löytyi paras, kun vertasi pitoisuuksia ja syöttömäärää. Yhtäkin erään merkin mysliä myydään ihottumarehuna, mutta kas kummaa, siinä oli verrokkiryhmään verrattuna kaikista vähiten niitä ainesosia, jotka ihoa ja karvaa hoitavat. ;)

      Kuka muuten on teidän vakiell? ;) Meillä Salama on J:n ja Duke E:n, uusinta tohtoria emme ole vielä tavanneetkaan muuten kuin puhelimitse.

      Poista
    3. Höh, juuri olin tulossa kertomaan tarinaa turvotettavasta myslistä, mutta eräs vanhempi blondi oli ollut nopeampi ;)

      Peukut pystyssä, että kaviokuume ei vaivaisi ja oikeallekin etujalalle löytyisi syy ja hoito.

      Poista
  2. Pidän peukkuja keskiviikolle!

    VastaaPoista
  3. Mulle sanoi elainlaakari Hyaluronista ettei suositella vanhemmille hevosille koska vaikutusta ei juurikaan ole. Kummaa ja mun edellinen elainlaakari piikitti 20 vuotiasta hevostani sille. mita enemman naihin juttuihin perehtyy sita enemman tuntuu silta etta kaikkien neuvot vaihtelee. Joka tapauksessa, toivotan onnea. Meilla P ravaa nyt hyvin ja liikuu paljon paremmin mutta nyt se pitais saada kulkemaan pyoreampana...loppuu taidot kesken mutta elama on oppimista. Tsemppia ja toivottavasti apu loytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta, erilaisia neuvoja, ohjeita ja suosituksia on todella paljon. Meille ei suositeltu hyaluronia koska nivelet oli niin täynnä ennestäänkin, kuulemma. Tuntuu, että joku eläinlääkäri tykkää yhdestä, toinen toisesta aineesta. Yritä siinä sitten itse pitää pää kylmänä. IRAPiakin varmaan suositellaan, mutta se maksaa vielä enemmän kuin Tildren (ainakin tonnin loppulaaku), eikä senkään tehoa voida taata. Tildren auttoi aikaisemmin, joten olisi siksi houkuttava. Se on myös hyvä siinä mielessä, että lääkitsee kaikkia jalkoja ja selkääkin, jos niissä sattuiskin jotain olemaan myös.
      Mä alan itse olemaan kohta melko asiantuntija näissä :)
      Ihanaa että P on hyvävointinen, etköhän sä sen pian pyöristä...:)

      Poista
  4. joo me ollaan kohta lukuja vaille elainlaakareita...

    VastaaPoista